• işten çıkarmayı yasaklayıp ücretsiz izinle birlikte çalışana günlük 39 tl sadaka verecekler. aylık 1170 lira ediyor yani asgari ücretin yarısı.
    (bkz: halk düşmanı akp)
  • çok kötü günlerin habercisi bu tasarı. eyvahlar olsun diyorum. milletimize büyük geçmiş olsun diyorum. potansiyeli yüksek şu güzel ülkeyi bu noktaya getiren namussuzlara ise yazıklar olsun diyorum. yatacak yeriniz yok alçak herifler.
  • bugün patronlar için ne yaptın! amin inşallah
  • aslında bir yandan bu durum işkurun kısa çalışma ödeneğini daha rahat kabul etmemesine sebep olacak. işkur ödeneğinde personele daha fazla ödeme yapılıyor çünkü.

    öte yandan iş kanunun ilgili maddesi gereğince ahlak ve iyi niyetler bu kapsam dışında tutulmuş, yani siz işverenin şeref veya namusuna bir ithamda bulunursanız o durumda işten çıkartılırsınız.
  • işsizlik rakamlarını düşük göstermek için mi getiriliyor bu uygulama bilmiyorum ama nasıl yasal olarak kabul görebileceğini anlamıyorum. kişilerin işten çıkma hakkını ellerinden almak ve dolayısıyla işsizlik maaşına mahkum etmek yasal olamamalı.
    aynı zamanda buraya yazılmamış ama bu kapsamda "ücretsiz izne" çıkarılan kişilerin işsizlik maaş haklarından mı düşecek bu yasa doğrultusunda aldıkları para? çünkü bildiğim kadarıyla çalışma süresi azaltılan işlerde benzeri bir işsizlik fonu desteği var ama yine işçilerin işsizlik maaşı haklarından düşüyor aldıkları para. bu durumda zorla ücretsiz izne ayrılan işçilere büyük haksızlık oluyor çünkü kriz sonrasında işsiz kalmaları durumunda gerekli yardımı alamayacaklar devletin onlara zorunlu kıldığı durumdan dolayı.
    bu uygulamanın tamamı kötü diyemeyeceğim, önceden işsizlik maaşı da alamayan kişilere ödeme yapılmasının yolu açılmış ve bu güzel (ve açıkçası zaten olması gereken) bir şey ama genel toplamda oldukça işveren lehine çalışan ve zaten mali olarak zor durumda olan işçiye daha fazla yük bindirecek bir yasaya benziyor.
    zaten krizin yükünü kapital sahipleri çekmiyordu, yine kapitalsiz ve güvencesiz işçilere yüklenerek devam ediyoruz neoliberal türkiye olarak. neyse ki yine kalitemizi konuşturduk.
  • (bkz: akp döneminde gerçekleşmiştir)

    sizi buradan şuraya alalım:

    (bkz: akp çocukları)
  • miss gibi işte.

    çalışanı kovma, zaten yasak bu aralar. ücretsiz izne çıkar, e haliyle para da verme tabii.

    tek yükümlülük gelir vergisi, onu da zaten ödemeyeceksin, sgk ödemeleri zati işsizlik fonundan, gerçekten miss gibi, patronsanız tabii.

    ben patron olsam ben de bu iktidara oy veririm. çalışan niye veriyor, o büyük soru işareti.
  • götle gülünebilecek yasadır. şöyle ki: hahahahahhah güya işten çıkarmalar 3 ay yasaklanmıştı.

    bu aynen firmaların reklam sms’i atmasını engelleyeceğiz diye gündemi şişirip, engelleyici yasayı gerçekten çıkarıp sms’lere “iptal için...” ibaresi koydurarak işleyişi aynen devam ettirmeye benziyor.

    akp’nin bütün olayı bu. milletin algısını şekillendirip fiili olarak sadece kendi şahsi rantına göre hareket etmek...
  • daha önce yazmıştım. tekrar yazayım.

    1) işten çıkaracağın elemanı ücretsiz izne yolluyorsun.
    2) işten çıkarmadığın için, tazminat ödememiş oluyorsun.
    3) ücretsiz izne gönderilen kişi işsizlik maaşı yerine işsizlik maaşından kesilmek üzere günlük 39 tl alıyor. işten çıkarılsaydı asgari ücretten fazla alıyorsa bu paradan daha fazla alacaktı.
    4) işveren işten çıkarmadığı için istediği zaman gel diyebilecek. eğer siz gitmezseniz kendi sözleşmenizi fesih etmiş olacaksınız. doğal olarak tazminat alamayacaksınız. dolayısıyla iş aramanızın da önüne geçilmiş oluyor. hatta sözleşmeyi siz fesih ettiğiniz için işsizlik maaşı dahi alamayacaksınız. (tasarıda işçi de istifa edemez diye değiştirilmiş. yani boynunuzu eğip 3 ay kovulacak mısınız kovulmayacak mısınız onu bekleyeceksiniz. para alamıyorum o zaman başka yerde çalışayım deme hakkınız yok)
    5) işveren işten çıkarmadığı için işler düzelince yeni personel aramak zorunda kalmayacak.
    6) işsizlik rakamları artmayacak.
    7) kısa çalışma ödeneği böylece hikaye olacak.
    8) işten çıkarmayacak firmaları bile ücretsiz izne çıkarmaya teşvik ediyorsun.

    kime yaradığını anlamadığım tasarı.
  • yalnız sırayla 16, 6, 8 ve 3. eller çok mu pis yoksa bana mı öyle geldi.

    bu memlekette çalışanı ne yaparlardı söylemine örnek konu.
hesabın var mı? giriş yap