• on sene oncesine kadar irkcilik, nefret sucu, homofobi ve mizojiniye karsi "oyle ya da boyle" bir denetim mekanizmasi isliyordu. simdi kurtler, ermeniler, suriyeliler ve bilumum diger kimliklerle ilgili nazi kivaminda entryler giriliyor, her gun kadinlar ve lgbt'lerle ilgili nefret suclari isleniyor, alevilere agza alinmayacak laflar ediliyor ve yok, en ufak bir yaptirim yok, herkes bunu normallestirmis durumda. sourlines uyuyor!

    bunu soylemek bile cok garip biliyorum ama evet, kimse kimseyi sevmek zorunda degil, haklisiniz; ama bir insani kendisinin secmedigi aidiyetleri yuzunden yargilayamaz, ona kufur edemezsiniz. bu devirde bunlari yaziyor olmak bile abesle istigal.

    eyvallah, turkiye artik boyle bir yer olabilir, dogrudur. irkcilik ya da nefret suclarinin bir cezai yaptirimi yok belki evet; nitekim siyaset yapanlar bile her gun televizyonlardan ayni sucu isliyor ama sanmayin ki hep boyle devam edecek. bu "anormal" gunlerin yerini yeniden "normal" gunler aldiginde ve o gunlerden donup bugunlere baktiginizda yazdiklarinizla, soylediklerinizle ve hatta dusunduklerinizle anilacaksiniz.

    on yil once birisi sozlugun bugunku gibi nefret dolu bir yer olacagini soyleseydi gotumle gulerdim. gerci birakin sozlugu, kim turkiye'yi bu halde dusunebilirdi ki..
  • adamlar saat kurup uyanıp, sözlükte nefret suçu işleyip tekrar yatağa geri dönüyorlar.
  • doğru herzaman doğrudur dediğim tespit.
    sözlük türkiye'nin bir özeti gibi.
    irkçılık, nefret ve klavyeden ona buna küfür etmenin normalleştiği yeni bir dönem. bastırılmış kötülüklerin açığa çıktığı zamanlar bunlar. bu kötülük yeni oluşmadı arkadaşlar. bu coğrafyada ezelden beri var.
  • çok doğru bir tespit.
    henüz geçen sene yazar olabildim ve yazar olduğumda çok sevinmiştim. harika bir ortam var zannediyordum ama artık mesaj kutusuna düşenleri okumaktan ben utanıyorum. birilerini engellemekten çok sıkıldım ve kalitesizlik, saygısızlık engellemekle de çözülecek gibi değil zaten. ne diyeceğimi bilmiyorum umarım bir gün tüm pisliklerden arınır ülke, eminim sözlüğe de yansıyacaktır.
hesabın var mı? giriş yap