• sonar’ın cb seçimi için yaptırdığı son anket.
    perinçek ilginç olmuş onun dışında sonuçlar makul görünüyor. 2. tura kimin kalacağı kilit olacak, akşener ince’yi yakalamış. 2. tur sağ-sol, akp-chp kavgasına döndüğü anda kazanan belli. %5hdp oyu gelecek diye %70’lik muhafazakar oyu riske atmak matematiğe ihanet olur.; son bir atakla akşener 2.tura kalırsa bu iş olacak gibi;

    rte:42
    ince:21.9
    akşener:21
    demirtaş:11
    karamollaoğlu:2.1
    perinçek:2.0

    edit: (bkz: #77122280)
  • ay hadi inşallah. ağzından bal damlıyor.
  • ince ‘den baya oy gitmiş gibi gözüküyor
  • perincek yuzde 2 alsın , gelsin bana sabah aksam kaysın.

    onun dışında umit vadeden ankettir.

    edit : lan favori kamuflajıyla orgutlenip picligine adama yuzde 2 aldırmayın , bozusuruz.
  • türkiye'de anket işlerinin bu kadar ayağa düşmesinin sebebi herhangi bir denetim mekanizmasının olmamasıdır.
    muharrem ince yüzde 20 seviyelerinde olamaz.
    doğu perinçek bu oranda bir oy alamaz.
    seçimden sonra kendisini yine televizyonlarda ahkam keserken görecegiz ya en çok o koyuyor insana...
    edit: 24 haziran gecesi bu anket sonuçları kesinlikle gelmeyecektir.
    adı geçen adayların hepsi için bu rakamlardan farklı oranlar çıkacaktır. bu kadar kesin konuşuyorum.
    haydudd uyardı: muharrem ince için yüzde 20 seviyesi az demek istedim.
    bir edit daha: ilgili şirketin seçime birkaç gün kala yayımlayacağı anketi de takip edeceğiz. bu kadar değişkenliğe siz de çok şaşıracaksınız.
  • perinçek %2
    :))
    100.000 imzayı zor buldu.
  • sonuçlarının önemsenmemesi gereken, 3000 denek üzerinde yapılmış ankettir. hatta sonucuna bakmak insanı aldatabilir, çünkü 3000 kişi nasıl olur 58 milyon kişiyi yansıtabilir?

    bababa 26 ilde yapmışlar birde ne kadar kapsamlıymış yahu.. 3000/26 = il başına 115 kişi ediyor. düşünsene antalya'da 115 kişiyi yoldan çevirip sorular soruyor ve tüm antalya onlar gibi varsayıyoruz.. hoş, bu anketörlerin gerçekten sorup sormadığı da meçhul ya neyse hadi onlara inandık ettik diyelim popülasyonun 20binde 1'i ile neyin öngörüsüdür bu?

    yemin ederim anket şirketi kurmak da büyük para yoksa ben bişey bilmiyorum. tek ihtiyacın ucundan kenarından siyasi yada medyadan bir tanıdık.

    edit: bu arada bu anket işlerinin hepsi bu şekilde 2bin kişi vb. seçilmiş gruplardan oluyormuş* lakin dediğim gibi 20bin parçalık puzzle'ı 1 parçasına bakıp çözmek nedir la? olm en kötü pazar günü avm girişlerine 2-3 adam dikin milyon seçmen gözlemleyin.. ortamlarda milyon seçmene sorduk havasını da atarsınız hem.. sabah acelesi olur insanların ama iş çıkışı metro istasyonlarına adamlar koyun bişey yapın 3bin kişi nedir allasen? tamam hesaplı kitaplı 3bin kişidir falan eyvallah da saçma be hoca..

    edit2: istatistik bilimi, yok 3bin kişi yeterli kişi cart curt geçin hoca bunları.. madem her bok doğru ve güvenilir ne sikime 2 farklı anket şirketi rte'yi %10 yanılarak hesaplıyor? birisine yanlı diyorsanız diğeride kalkıp öbürüne yanlı der.. birisinin seçmen grubu yalan söylüyorsa diğeri neden söylemesin? bütün anket dünyasını reddediyorum amk.
  • rte yüzde 42de kalırsa bu iş biter. ikinci turuda yüksek ihtimal kaybeder.
  • kararsizlarin dagitimi; ters orantisal bir sekilde yapilarak, perincek 2%’ye getirilmis olabilir. orantisaldan kasit bu olsa gerek.
  • detayları ile ilgilenmediğim ankettir. benim için;

    rte: %42
    x: %58

    olarak okunan ankettir.
hesabın var mı? giriş yap