• 19.05.2022 günü çok sevdiğim yıllardır seve seve alışveriş yaptığım mağaza içine girince huzur bulduğum zuhal müziğin beyoğlu galip dede caddesindeki mağazasına gittim. amacım farklı klavyelere ve piyanolara bakmak ve denemekti. bir aranjör klavye ile bir saate yakın bir süre ilgilendim, çaldım, seslerine baktım menüsüne baktım, tuşesini test ettim. aletin sesini de kendim duyacağım kadar açtım kimseye rahatsızlık vermemek için. hiçbir çalışan bana aletin başına geçince kulaklık vermedi kulaklıkla deneyin de demedi. (denediğim üzerinde hoparlör olan bir model). bir süre sonra bir çalışan bana gelip yardımcı olabileceğim bir şey var mı bu kadar uzun süre denemeye izin vermiyoruz dedi şok oldum.. resmen beni kibarca kovdu. on binlerce lira olan bir klavyeyi satın almak için bir saate yakın denemek zaten yeterli bir süre değil ben müşteriyim istediğim kadar denerim parayı verecek olan ve size para kazandıracak olan benim ne münasebetle böyle bir şey söylüyorsunuz? yüksek sesle çalmadım rahatsızlık verdiysem kulaklıkla devam edin diyebilirdiniz çok mu zor bu? (normalde uzerinde hoparlör olmayan bir suru klavye var onlar icin kulaklik veriliyor) yetkili ile görüştüm kimse benden doğru düzgün özür bile dilemedi hatta kusura bakmayın bile demedi herkes lakayıt bir şekilde savunmaya geçti.

    bana söylenenler şu şekilde: ben orda klavye denememişim bildigin müzik programı yapmışım ne yapacaktım resim mi yapacaktım, çocuklar geliyormuş kurcalıyormuş üstüne bir şey döküyormuş, çalışanlar görevini yapmış, kulaklık istemediniz ki vs. bu davranışı zuhal müziğe hiç mi hiç yakıştıramadım hayatımda bir mağazada ilk kez böyle gurur kırıcı bir durum yaşadım ve aşağılandım. belki şehir dışında yaşıyorum vaktim kısıtlı bir daha yakın bir zamanda gelemeyeceğim, belki aletin bir çok özelliğini keşfedip öyle satın almak istiyorum, belki aletin üzerindeki tüm sesleri duymak istiyorum belki aletin menüsünü anlamaya çalışıyorum sahnede pratik mi vs diye. o aletleri niye koyuyorsunuz oraya? çok yazık. sattığınız ürünleri sevdirmek yerine müşterileri küstürmeye çalışıyorsunuz sanırım.

    edit:imla

    edit 2: sacma sapan entryler girenler olmus şok oldum ,yok cebim delikmis magaza calisanlari aliciyi anlarmis bi saat neymis. denediğim bir ürünü almak zorunda mıyım ayrıca. bunlari yazan arkadaslar gömlek alirken 1 saat aynaya bakiyordur neyse. arkadaşlar elektronik bi muzik aletini denemek sadece çalmak da değil bunlarin sayfalarca menüsü var bu menunun kolayligi vs önemli şeyler. klavyeyi calmak sadece bi ses secip sarki calmak değil.
  • genel bir davranıştır. istiyorlar ki gel al ve çık. hiç bir müzik aletini deneme. ulan evimizde o alet olsa zaten almak için gelmem oraya. gitar mı deneyeceksin? 2 tanesini denedikten sonra ilgilenmezler. şaşırmadım.
  • puanım 10 üzerinden 5 olan rezalet.

    uzun uzadıya deneme görünce yurdum insanı beleşçi yargısını yapıştırıyor direkt. ama yazar arkadaşın da niyetine tam güvenemedim. orta yoldan 5i verdim geçtim.

    tekrar okuyunca puanımı 10 yaptığım rezalet. yazar arkadaşın nickine sonradan dikkat ettim. hakikaten kabalık yapmışlar. yazar arkadaşa geçmiş olsun.
  • ülkedeki bütün dertleri bırakın, hemen bu arkadaşa ilgi verin çok acil!!
  • 19.05.2022 günü çok sevdiğim yıllardır seve seve alışveriş yaptığım içine girince huzur bulduğum oto galerinin beyoğlu galip dede caddesindeki mağazasına gittim. amacım farklı arabalara bakmak ve denemekti. bir lamborgini'yi bir saate yakın bir süre sürdüm, frenlerine baktım kaputunu açtım...
  • bi klavyeye 10 binlerce lira verecek olan müşteriyi 100 metre öteden tanıyacak olan mağazanın, boş zamanında dükkana gelip kafa şişiren cebi delik boş beleş müşteriyi kovalaması olayıdır, çok ta şaapma başgan
  • bazen müzik marketlerde bağlama deniyorum. çokça 'şu bağlamaya bakabilir miyim' deyu sorduğumda 'çalmayı biliyor musunuz' geri sorusuyla karşılaştım. çalmayı bilmeyen enstrümana bakamaz mı yani.

    üstelik bu tip yerlerde bağlamalar hep akortsuz, hep bakımsız, hep sapı atmış durumdadır.

    benzer dertlere gark oluyoruz demek ki. bence yazara ayıp edilmiştir.
  • siz kovulmak görmemişsiniz...

    (bkz: kedi çükünü görmüş millete anlat anlat bitirememiş)
  • çok takmayın hocam. bana da tüneldeki köklü müzik marketlerinin birinde gitar denetmek istemediler. zorla gitarı denemek için alıp pena rica ettiğimde "bir gitarist asla penasız gezmez, öyle gitarist mi olur" diyerek pena vermemişlerdi. ve işin komik tarafı, gitarı arkadaşım için deniyordum ve %90 ihtimalle alacaktım o an. ama annesiyle "wah diye bir pedal varmış" diye gelen kızla deli gibi ilgilenmişlerdi. fakir gördülerse sizi, böyle yüzsüzlük yapmaları normal bunların :)
  • yıllardır zuhal müzikten alış veriş yapan,keyboard çalan profesyonel müzisyenim.bu mağazadan daha önce keyboard aldım,denedim vs.

    öncelikle elektronik olan bu aletlerin her modelinin onlarca youtube videosu var.factory sound dediğimiz üzerinde yüklü seslerden dışarıdan eklenebilecek ses paketlerine,teknik özelliklerden her türlü demo icraya kadar.bir keyboard için denenmesi gereken en önemli şey tuşesidir.yeteri kadar ön araştırma yapılan bu tarz bir enstrüman için 10 dk yeterlidir tuşe ve sesleri canlı duymak için.

    ben orada bir saat çalsam üste yevmiye isterim.

    tanım:10 üzerinden 1 verdiğim rezalet.

    ek edit:elektronik ürün olan keyboard ile stratocaster gitar almayı aynı tutan zihniyetle tanışmamıza vesile olmuştur.
hesabın var mı? giriş yap