• 1988 yılında anadolu liselerinde orta 3 sınıfı, şimdiki 8. sınıf düzeyindeki eğitim seviyesini gösteren ders defteri, sınav soruları ve çalışma kağıtlarıdır.

    şu anda 8. sınıfa giden bir yakınıma gösterdim verdiği tepki "deli misiniz siz" dedi?

    eğitim seviyesinin giderek düşmesini hababam sınıfındaki akşam sefası çiçeğinin kalıtım şemasından anlayabiliriz..

    ha akşam sefası vb bunlar gerekli midir o ayrı bir konu? ama en azından ticaret, psikoloji, iş teknik gibi insanı en azından giriş seviyesinde hayata hazırlayan dersler de vardı..

    görsel

    görsel

    görsel

    görsel

    görsel

    görsel

    görsel

    görsel
  • o zamanlar anadolu liseleri anadolu lisesiydi. küçük bir ilçede yaşıyordum. a.l. sadece merkez ilçede vardı. diğer ilçelerde yoktu. a.l.’ni kazanamamıştım. sonra %1’lik dilimde iühf kazandım. artık tüm ilçelerde a.l. var.

    şu an öğrenci seçmeye/eğitmeye yönelik olmayan sadece ebeveynleri mutlu etmeye yönelik bir sistem var. herkesin çocuğu a.l.’ye gidiyor. şimdi o küçük ilçedeki a.l.’ye giden çocukların içinden sadece beş tanesi eski/merkezdeki a.l.’ye gidebilirdi. onlara da yazık oluyor. potansiyellerini kullanamıyorlar.

    bazen o kadar kolay sınav yapıyorlar ki binlerce birinci çıkıyor. ortaokulda tüm derslerden geçmek için bir kere okula gitmek yeterli.

    eba tv’de her derse sadece bir kere katılan öğrenci sınıf geçiyor. 3-4 kez katılırsa teşekkür alıyor. akp her konuda vasatlığı ülkeye enjekte ettiği gibi eğitim sistemini de vasatlaştırdı.
  • lise 3 olmasın sakın
  • sınıfta kalmanın, eğitime, hocaya saygının olduğu yıllardaki eğitim seviyesi. internet olmadığı için kitaplara, ansiklopedilere gömüldüğümüz yıllar...
    ya şimdi:
    oğlum bu yazı ne böyle?
    - hocam ben böyle seviyorum.
    oğlum ödevini neden yapmadın?
    - internet yok hocam.
  • nostalji güzellemesi sevmiyorum ancak şu kısmı vurgulamak istiyorum; o zamanlarda hatta 90'larda da orta halli anadolu lisesinde okuyan bir öğrencinin geleceğe dair umudu vardı. eğer çalışır ise başarılı olabileceğini istediği mesleği yapabileceğini biliyordu. temel motivasyon da buradan kaynaklanıyordu aslında.

    şimdi orta okulundan üniversiteye kadar bakın kimsenin bir umudu yok. en iyi liseyi en iyi üniversiteleri okusan ne olacak ki? sen 5000 tl maaş için kıvranırken, o parayı 15 saniyede burnuna pudra şekeri olarak çekenler var.

    bu ülkenin şuanda en yoksul ve yoksun kesimi eğitimli kesim sanıyorum. eğitime yapılan yatırımın(elbette başkaca çok artıları olmakla birlikte) ekonomik anlamda neredeyse hiç karşılığı yok. yani mesele o yıllarda iyi eğitim vardı bu yıllardaki eğitim kötü değil sadece. bu çocukların güzel bir geleceğe inanmalarını sağlayamadıktan sonra vereceğiniz eğitimin içeriğinin pek bir önemi yok maalesef.
  • işte bu eğitim seviyesi nedeni ile yüzde üç'lük dilime giremediğinizde üniversiteye giremiyordunuz ve diplomalı işsiz ordusu oluşmuyordu.

    üniversiteye giremeyen gençler meslek sahibi oluyordu. şimdi adını yazmayı bilen bir yere girebiliyor ve aynı kolaylıkla da mezun oluyor.
    sonra iş yok, düşük maaş. normal değil mi bu durum. 2000 sonrası çok karanlık maalesef eğitim açısından.

    yakın çevremden de bilmiyorum bilmem ne üniversitesi falan bölümü mezunu çocuklar iş bulamıyor, bulduğunu da beğenmiyor yok o bilmem ne mezunuymuş da yüksek lisans bile yapmış.

    bu kadar boş üniversite asla açılmamalıydı. ben ucu ucuna yetiştim iyi dönemlere ve bir şekilde yırttım lakin çocuklarım için endişe ediyorum ve her imkanı zorlayıp lise olmadı üniversite için öncelikle avrupa'ya göndermeyi planlıyorum. geri dönmek ya da dönmemek onların seçimi olacak.

    bu seviyelere asla yeniden çıkılacağına inancım kalmadı maalesef.

    edit: aşağılarda bir yerlerde bana ve 3 yaşındaki çocuklarıma haraket eden rusen ali ; emin ol üç yaşındaki çocuklarım senden daha zeki en azından söyleneni anlıyorlar.
    ben çocuklarımın bu saçma eğitim sistemi içinde ziyan olmamasını istiyorum evet bunun için de elimden geleni yapacağım. bu senin gibilerin zoruna gitse de umrumda değil. senin gibilerin çocukları ile aynı okullarda asla okutmam çocuklarımı. umarım çocuğun yoktur ya da asla olmaz. senin gibi bir anne/baba bir
    çocuğun en büyük şanssızlığı olur zira.
  • güzel geometri soruları , insanı geriyor biraz ama benzerlik ve oklit bilgisiyle çözülüyor. not:85 doğumluyum.
  • öğretmen kalitesiyle paraleldir.
  • öklit ve analitik geometri içeren sorulardır . vay be çıktı alıp çözesim geldi valla .
  • başlığı açan arkadaşın şimdi ne iş yaptığını bir ben mi merak ediyorum?
hesabın var mı? giriş yap