• biraz abartılı bir senaryoyla yazilmisa benzeyen haber. diger noktalar mantikli olsa da disisleri ve icisleri bakanliklarinin ve bir de ekonomi bakanliginin, üçünün birden küçük enisteye verilmesi cok zor gözüküyor. sadece dışişlerini verir belki akp zaten dis iliskilerde boka batmis durumdayız ülke olarak.

    edit: imla.
  • doğru olduğunu varsayarak yorum yapıyorum.
    - akp demokratikleşme diyerek aynı sürece devam eder, hdp çözüm süreci bitmemiş gibi açıklamalar yapar. mhp seçmeni irrite olur.
    -4 eski bakan feda edilir. bilal falan yırtar. mhp iş becerdim sanır.
    - bunla ilgili fikrim yok ama tayyip bunu ister mi daha doğrusu buna dayanabilir mi bilemedim.
    - akp arap kaynaklı paraları iade eder, kriz artık saklanamaz hale gelir. ekonomi mhp'nin elinde. pkk yeniden aktif faaliyete geçer, içişleri mhp'nin elinde. akp ilk seçimde hangi bakanlığı verdiysek içine ettiler buyrun gördünüz mü der, mhp'den oyları alır. belki de tekrar tek başına iktidar olur.

    afrn mhp. hll spr dvm.
  • akp'yi yıllarca etkili yapan dış işleri bakanlığı ve iç işleri bakanlığının etkin kullanılması oldu. dış işlerin bakanlığı'nın onların elinde olmaması demek yurtdışı kaynaklı paraların ülkeye girmesini engeller. suudi arabistan'dan, katar'dan gelen paralar zevkine gelmiyor tabi, bir şeyler veriyoruz onlara karşılığında. mesela işid'e destek.

    iç işleri bakanlığı hiç verilmez. zira akp içeride baskıyı arttırıp, tehditlerle kendisine gelecek eleştirileri bastıramazsa her yerde akp karşıtlığının büyüklüğü, politikalarının saçmalığı tartışılmaya başlar. soru soran gazeteciler tutuklatılmaz mesela. kıytırık valiler akp il başkanı'ndan emir almaz. akp mitinglerinde zorla öğrenci, öğretmen, kamu çalışanları toplatılamaz.

    akp eğer koalisyona bakanlık verecekse 3-5 kıytırık bakanlık verir. aile sosyal politikalar bakanlığı, turizm, avrupa birliği falan gibi. fazlasını düşünmek hem akp'yi hem de 13 yıllık hayatımızı hafife almak olur.

    yıkılma süresini uzatmak için her şeyi yaparlar. iç işleri ve dış işlerinin bırakılması çözülmeyi arttırır.
  • demokrasinin son sürat hızla duvara tostlaması gibi bişi
  • (bkz: medyada tüm olasılıkların nabız yoklaması)

    düşmeyin artık şu anket tarzı haberlere la...
  • karar vermek için acele etmemek lazım. doğan grubunun, mhp'yi koalisyondan uzaklaştırmak için sosyal baskı üretmeye dönük bir haberi olabilir bu. ihtiyatlı bakmakta her zaman fayda var, bu gibi haberler geldiğinde...
    ha, aynı veya özdeş bir tabandan beslenen iki partinin de koalisyon yapması herhalde her iki parti açısından makul olanıdır. her ne kadar mhp bu işte bir miktar zararlı çıkabilecek ise de bir chp veya hdp koalisyonuna göre çok daha sağlıklı olabileceğini düşünüyorum.
  • çözüm sürecinin ismine duyulan korku kendisine duyulan korkuyu arttırır.

    (bkz: hermione granger)
  • bu provokasyonların iyice suyu çıktı. daha koalisyon görüşmeleri başlamadı, nereden uyduruyorsunuz ya. kim nerede görüşmüş de de bu kararlar alınmış. mhp'yi ve mhp lileri gaza getirmek için birileri elinden geleni yapıyor. yok şu bakanlık verilmiş, yok tayyip sarayda kalmış.

    hdp secim öncesi yürüttüğü çözüm sürecini artık iktidar ile yürütmeye devam etsin. adamlar secim akşamı bunu dediler sadece. bu adamlar secim sürecini akp ile yürütür mu allah aşkına?
  • kaynakta yer alan başka bir linkte bahçeli'nin 15 kasım'ı erken seçim tarihi ilan etmesi yer alıyor. hangisine inanacağız kaynağı belli olmayan iddalara mı?

    ayrıca akp iç ve dışişlerini mhp veya başka bir partiye verir mi? gerçekten inanıyor musunuz buna?
hesabın var mı? giriş yap