• tüm türkiye'nin kaderini etkileyecektir.
    sadece yerel seçim sonuçları değildir.
    akp eğer %50'yi geçerse anayasayı değiştirmek için referanduma gidecektir.
    başkanlık sistemi konusunda ne yapacakları da bu seçimin sonuçlarına göre belirlenecek.
    türkiye cumhuriyeti tarihinde gizli bir dönüm noktası denebilir.
  • istanbul'da akp adayına karşı chp'den mustafa sarıgül ya da gürsel tekin ile sırrı süreyya önder, ankara'da chp'nin pek tanınmayan adayına karşı akp'den i.melih gökçek aday olursa ve akp'nin tüm seçim yerel seçim çalışmalarında karşı adaylara karşı r.t.e'nin bizzat çalışacağı düşünülürse 11 yıllık dönemde isyan eden kesimlerce hüsranla karşılanacak sonuçlardır.

    akp ve tüm yandaşlarının biraz tedirginlik taşısalar bile şu anki dalga geçer tavırları, rahatlıkları karşılarındaki bölünmüşlük, sol kesimlerde partilerin birbiriyle ne kadar tezat oluşturuyor olsalarda yerel seçimlerde bu seferlik birlik oluşturup akp'nin baskıcı ve islamcı yönetim anlayışının önüne geçilmesi yerine hep bi' kulpçuluk, "onun şuyu var, x parti hep bugüne kadar şöyle yaptı, biz bugüne kadar hep böyleydik böyle kalacağız" kafası yürütüldüğü için vardır.

    kısacası pislik, kötü aday diye nitelendirilen mustafa sarıgül ya da, gürsel tekin, sırrı süreyya önder. artık bu üç isimden sadece biri ile seçime gidilmeyecekse, akp'ye karşı birden fazla aday seçime girecekse bu memleket nah adam olur. sırrı süreyya'nın adaylığı için sevinen "öjgüylükçüyüş biss. hı hım evet devyimci abimiç o bicim taammı? aday occun da memleket aday göyşün" diyenler afyonlanmış gibi hareket ederse seçimler sonrası yaşanacak hukuksuzluklara karşı isyan ettikleri zaman yüzlerine tükürmek için en azından şahsımı karşılarında bulacaklardır.

    kısacası köprüyü geçene kadar ayıya dayı demezsek yerel seçimler akp'nin emeline ulaşmak için aşmış olduğu belkide son büyük engel olacaktır. engellenmeli ve bu seçim sonuçları yeni, güçlü ümitlerin zaferi olmalıdır. şimdilik kaygıyla beklemekten başka çare yok.
  • görseli yayınlanmıştır. http://i.imgur.com/kwjsj5j.jpg
  • gezi parkı tarafından kaderi değişmiştir.
  • insanlar 'akp'den başka partimi var oy verelim' diye büyük bir mazerete sahip. yerel seçimlerde bu durum farklı olacaktır. partiye değil şahsa oy verildiği için akp seçmeni olup mhp yada bdpye oy vermeyen insanlar için hükümete ağır bir ceza kesileceğine emin olduğum sonuçlardır.

    ak partinin oy oranının %30-33 arasında çıkacağını düşünüyorum. sonrasında başbakan nerde hata yaptım diye elini vicdanına koyacak. çıkıp balkona konuşma yapmak isteyecek ama bu sefer ülkenin yüzde 70ine yutturamayacak.
  • tahminim şu yöndedir.
    akp : 39,5
    chp : 25,5
    mhp :17
    bdp-hdp : 7
    sp : 4
    diğer : 7
  • milletin hala akp yüzde 40'ın altına düşerse çok şey değişebilir diye beklediği yerel seçimlerin sonuçları.

    akp, bir önceki yerel seçimlerde de %38 oy aldı. 2009 yılıydı o zaman. sonra 2011 yılındaki genel seçimlerde de %49 oy aldılar.

    o yüzden akp %40'ın altında oy alırlarsa çok ta sevinmeyin. sevinin ama çok sevinmeyin yani.
hesabın var mı? giriş yap