• + benim sigara arabada kalmış, versene bi tane
    - *benimki sarma ama, ağır gelmesin
    + sıkıntı yok içeriz*
    - bu tütün mardin'den geliyo, çok özel
    + süper
    - alışınca normal sigara içemiyosun
    + hı hı
    - tadı daha güzel, hem zararlı madde falan da yok
    + evet
    - gece oturuyorum 5 dakkada bi paket sarıyorum
    + bravo
    - valla bu zamana ka...
    + *seni sikerim
  • son zamanlarda ciddi artış gösteren furyadır. sırf buna özgü kalıp ifadeler de her geçen gün hızla artmaktadır.
    misal:
    (bkz: aga onun makinesi var ya niye elle sarıyorsun)
  • 20 tane sarıp tüm gün içildiğinde bi numarası kalmaz. bunun olayı keyif pezevenkliğidir. güzel bir yemeğin ardından veya biranı içerken bir yandan yavaş yavaş sarar bir yandan muhabbet edersin. işte o zaman endüstriyel sigaradan ayrılır ve keyfine varılır. adam yarım saatte 30 tane sarıyorum, tadı endüstriyel sigaradan güzel diyor. sen olmuşsun endüstri haberin yok. :)
  • sigarayı bırakmış sağlıklı bir kişiyken geri dönmeme vesile olan furyadır ve o kadar yeni değildir. üç yıldır içiyorum, zamanla insanın eli alışıyor. ayrıca sıra filan beklerken, yolculuk ederken hiç sıkılmıyorsunuz. kese çıkıyor, o günün ya da sonraki günlerin istihkakı keyifle sarılıyor. otobüste ayakta giderken filtreli miltreli sarabiliyorum artık, iyice cambaz oldum.
  • eskiden köylülük belirtisiydi. herkes fakirleşmiş.
  • bir süredir katıldığım furya. ekonomik açıdan getirdiği fark elbette tartışılmaz fakat beni en mutlu eden tarafı, "artık bu kategoride beni soyamayacaksın ey devlet" diyebilmenin verdiği huzur.

    devlete meydanda, internet üzerinde tepki göstermenin giderek zorlaştığı şu günlerde böyle küçük manevralarla bir nebze rahatlamak mümkün. gönül isterdi ki vergilerimizin doğru dürüst yerlerde değerlendirildiğini, yandaşa-kayınçoya peşkeş çekilmediğini bilelim ve sigara fiyatlarını sineye çekelim. kısmetimiz böyleymiş.

    ekonomik durumu iyi olanların bu furyaya katılmaması için bir sebep yok. aradaki farkı git kadın ve çocuklara yardım için harca. nereye gittiğini bildiğin bir vergi olarak değerlendir işte, fena mı?

    kısa süre sonra evde bira yapımı için de çalışmalara başlayacağım. hatta işi ileriye götürerek evin bir odasını kazmayı ve tarıma açmayı, sebze ihtiyacımı da oradan karşılamayı düşünüyorum. ev sahibine çaktırmazsam başarabilirim belki.
  • lise yıllarımda piyasadaki seçeneksizlikten ötürü perşembe pazarından aldığım tezek misali tütünleri düşününce çıkaranlardan allah razı olsun dediğim furya. sen hiç yıllarca adıyaman orta ile heba edilen ciğeri american spirit ile ödüllendirdin mi dostum?
  • oğlum öyle bi anlatmışsınız ki furyaya katılmak için sigaraya başlamayı düşünüyorum şuanda.
  • batasıca furyadır.
    aşağı yukarı 5-6 senedir sarma sigara içiyorum. ilk başlarda insanlar ot filan sarıyorum zannediyorlardı. sonra yavaşla toplum alıştı. bu sefer de "üşenmiyomusun yeaa"cılar ortaya çıktı. "ayy ben valla hiç uğraşamam öyle sarmakla filan". bana ne kardeşim senin sarıp sarmamandan, benim keyfim bu!!1

    takvimler 2016'yı gösterdiğinde bu dingillerin çoğu, fakirliklerine yenik düşerek sarma sigaraya yöneldiler. normalde etrafta benim gibi sarma sigara içenlerin artmasının iyi bir şey olması gerekiyor değil mi?

    değil amk!!!

    sanki 40 yıldır tütün sarıyomuş gibi orda burda ahkam kesiyorlar pezevenkler, yok "bu tütün çok iyi bundan niye almıyosun" yok "ben seni şurda bi tütüncü var oraya götüreyim". senden mi öğrenicem gavat hangi tütünün iyi olduğunu. gelmiş bana diyo ben diyo kendi kendine saran tabaka aldım diyo çok kolay sarılıyor böyle sen niye almıyosun diyo. ulan benim tütün kesemi cebimden çıkarıp sigarayı sarıp ateşlemem 20sn sürüyor zaten.

    hayır tamam hepsine eyvallah. bu dingiller yüzünden devlet duruma ayıkıcak, açık tütünün önü kesilicek, iki kuruşluk zevkimizden de olucaz ona üzülüyorum. neyse ben bi tane daha sarayım
  • 8 senedir elde arap çarşafıyla sarıp dededen gelen bu gelenegi surduren bana da ilginç gelmistir.

    asil komik olan universitenin ilk gunu "ya ben parliament disinda sigara icemiyorum" deyip daha sonra muratti; ardindan aylara bolunerek chesterfield, rotthmans ve en sonunda sarma hazir sigaraya gecen arkadaslarimin gelip "ya sarma hazir sigaralar guzel degil, elde sarmayi ogretsene" demesi olmustur:)
hesabın var mı? giriş yap