• hamilton denen hiyarin motor patlatmasini istedigim bir yaris ama buyuk ihtimalle vettel motor patlatacak ve hamilton denen yavsak sampiyon olacak.
  • vettel motor sorunları yaşamassa kazanacağını düşündüğüm yarış.tabi son yarışların ardından ferrariye olan güven eksilerde.
  • texas'ın austin şehrinde koşulacak. pazar*akşamı saat 22:00 da ssport kanalında yayınlanacaktır.
  • bu gece 00.00 da siralama turlari var.
  • hamilton üç antreman seansının 3’ünü de birinci geçti. vettel 1 ve 3. de 2., 2. de 3. oldu. eğer hamilton’ın başına hiçbirşey gelmeden yarışı bitirirse puan farkı olarak garantilemiş olmasa da fiiliyatta garantilemiş olacağı yarıştır.
  • bu aksam saat 10.00da s sportta canli yayinlanacak. hamilton cingenesi pole pozisyonundan basliyor. vettel cidden cok kaliteli bir surucu cunku mercedes bu kadar dominant bir araba cikarmisken ferrari ile 0.100 farkla ikinci olmak kalitesini gosteriyor. raikonnen denen loser 5. mesela. amina koydugumun cocugu ya nefret ediyorum.
  • hamilton’ın 205.yarışı. 72. kez pole pozisyonunda başlayacak ve aksilik olmazsa yine haterlarını sikip sikip çoğaltacak.

    hamilton’ın başarısını sadece kullandığı araca bağlayan dalyaraklar sadece ekşide var. zannedersin bu sikiklerin taptığı schumacher murat 124 ile yarışıyordu.
  • hamilton'ın polden başlayacağı yarış. vettel eğer startta rakibini avlayamazsa başladığı yerde bitirir. çünkü ilk sektörde araç takibi yapmak aşırı zor ve uzun düzlükte mercedes ferrari'ye oranla açıkça daha hızlı. stratejik varyasyonların da kıt olduğunu düşünürsek istisnai bir durum dışında kazananı start belirleyecek.
  • vettel'in şampiyonluk yarışı daha bitmedi demesi için mutlaka kazanması gereken yarış. iki ferrari pilotunun kaybedecek bir şeyi yok bu sebeple olabildiğince risk alıp, kalkış yapmaları gerek ancak bu şekilde vettel'in gerçekçi bir kazanma şansı olur. olası bir yarış zaferi moralleri de düzeltecektir. bottas ve ricciardo iyi kalkış yapan pilotlar değil, rai'nin 3.lüğü alması vettel'i çok rahatlatır. yine vettel için kalkışla hamilton'ı geçmek imkansız değil ve bunun için her türlü riski almalı. tahminim 1 rai 2 bottas 3 ricciardo
  • kimse yazmamış ama meme kanserine destek olabilmek adına takımlar, pilotlar ve organizatörlerin pek çok noktada pembe rengi kullandığı yarış olacaktır. takımlar araçlarında pembe renge yer vermiş, ayakkabıları, t-shirtleri pembe olan görevliler var, mclaren takımı amblemini pembe yapmış, şapkalar eldivenler pembe, hatta skysport mikrofonları bile pembe.

    dünyanın en çok izlenen spor organizasyonlarından birinde böyle bir konuya önem verilmesi gerçekten de kayda değer.
hesabın var mı? giriş yap