• çomara göre öyle değildir, çomar sanıyor ki bu müjde(!) sonrası doğal gaz fiyatları hızla düşecek.
    çomar zannediyor ki doğal gaz sahası bulununca böyle denize hortumu salıyorsun, sonrasında doğal gaz birden kapında beliriveriyor.
    ulan 320 milyar m³ denilen miktar ülkeye 5-6 yıl anca yetiyor, bunu çıkartmak ve tesislere nakletmek için yapılacak masrafın, sen ve senin gibiler yüzünden bizlerin de götüne girecek olması bir yana yiyici yandaşların kaymağını da hesaptan düşünce dönüp yine dımdızlak kalmış kıçını avuçlayacaksın. ekim gibi doğal gaza ve elektriğe en aşağı %10 zammı yapıştırdıklarında görürüm ben sizin suratınızı. 20 yıldır bunların vatandaşın hayrına bir şey yapmayacaklarını hala öğrenemediniz mi, hiç mi yaşananlardan ders almıyorsunuz.
    bu doğal gazı; faturana indirim olarak mı yansıtacaklar, ülkenin dış borcunu yamalamak için mi kullanacaklar, kendi elleriyle bitirdikleri tarım ve hayvancılığı tekrar ayağa kaldırmak için kaynak olarak mı kullanacaklar yoksa betona mı gömecekler? söyleyin hele hangisi olacak?
    yoksa vatandaşa yedirecek olsalar bir toz zerresi bile kabuldür ama yap işlet vatandaşa yerleştir modeliyle yine bize gireceğini bildiğin bir şeyin nesine sevineceksin.

    ülkede yıllık 50 milyar m³ doğal gaz harcandığına inanmayan çomar kardeşlerim için kaynak da verelim;
    https://www.ntv.com.tr/…b1%20olarak%20art%c4%b1yor.
  • chp zihniyetine göre; devletimiz için iyi olan hiçbir şey sevindirici ve kabul edilebilir değildir.

    zorba insanlarca oluşan chp, mevcudiyetinden itibaren millet adına iyi bir şey yapmış değildir. yapılanları da alkışlamamıştır, ilelebet de alkışlamayacaktır.
  • ekşinin vatanseverleri kudurmaya başlamış !!
    az ya da çok bir yerden başlamak lazımdı. devamı da gelir inşallah.
    edit: düzeltme
  • ibadete açılmış ayasofya'yı bir daha ibadete açıyoruz deseler, bundan daha müjdeli haber olurdu.

    senede 50 milyar metreküp doğalgaz tüketimi olan türkiye'nin ancak 6 senelik rezervi kadar doğalgaz bulunmuş. arama maliyeti ve kısıtlı rezervin çıkartılması için harcanmış ve harcanacak bütçeden daha azı ile hali hazırda daha çok doğalgaz alabiliyoruz zaten? bunun nesine sevinelim?
  • fos olarak degerlendirmesemde, cokta buyuk bir basari olarak gormedigim mujdedir.

    neticede rusya, iran ve azerbaycan ile 90'li yillarda yapilmis anlasmalar var. bunlarin kimisi uzun zamanli, kimisi alim garantili anlasmalar oldugunda her ne kadar kendimiz cikartiyor olsakta, bir taraftanda anlasmalar geregi ithal etmeye devam etmekteyiz. aralarindan en uzun vadelisi olanin 2026'da sonlandigi soyleniyor, digerleri 2021 ve 2023'lerde sonlaniyor.

    bir basari midir? evet. sayet ulke olarak bundan faydalanabileceksek. yok hayir, yine yandaslar zengin olmaya devam edecekse hic kazmayin.

    neticede, son 3 gunun gundemini mesgul edecek nitelikte bir "mujde" degildi, sadece guzel bir haberdi.

    hayirli olsun.
  • bu işi politik düşünmemek lazım, siyaset üstü bir konu bu. güzel temennilerim var çünkü 5 yaşındaki çocuğumun geleceği söz konusu. daha fazla rezerv çıkarsa o zaman müjde olacaktır.
  • rusya nın 6 ayda çıkardığı gaz miktarı . bizim 6 yıllık ihtiyacımızı karşılıyor. müjde bu. yap işlet modeli ile o gazı yaklaşık olarak aynı paralara alacağız.
  • tüm dış borcun beşte birini tek başına kapatabilecek bir müjde pek de fos değildir bence ama bilemedim.
hesabın var mı? giriş yap