• "yine" diye vurgulamamın sebebi zaten 1 ocak günü zam yapması sebebiyledir. aşağıdaki etiketlerden görebilirsiniz. doların 18'e fırladığı 19-20 aralık sonrası zaten zam yapmasına rağmen 22 ocak günü fahiş bir zam daha yapmışlar.

    görsel
    görsel
    görsel
    görsel

    akp'nin müthiş ekonomi yönetimi sayesinde çocukların eğlenceleri, çikolataları bile ellerinden alınıyor. sütü zaten artık içemiyorlar. 1 litresi 12-13 lira olmuş. bu ülkede en zor şey çocuk olmak.

    #teşekkürlererdoğan

    edit: araya 1 tane eti karışmış.
  • ham madde krizinin yavaş yavaş kendisini göstermeye başladığının göstergesidir. dün marketten 1'e aldığımız herhangi bir marka ürünü yarın 2'ye bulamıyoruz. bunun sebebinin kim ve kimler olduğu belli. çiftçinin üretim hakkı sınırlı, üretebilecek olanlar da bu fahiş tarım fiyatlarıyla üretemiyorlar. bu da raflara yansıyor ve yansıyamaya devam edecek.
  • öncelikle serbest piyasa diye tanım yapmak istiyorum.

    detaylı açıklamak gerekirse, ülker-eti veya marka adı önemli olmaksızın bir firma sırf zevk için zam yapmaz. taaaaa sene başında veya daha uzun sürelerde kar marjlarını ve bu marjın sınırlarını belirlerler. hammadde fiyatı, benzin fiyatı, cart-curt fiyatı artınca bu kar marjı kırmızı seviyeye gelince de zam yaparlar.

    kendilerinin finansal verileri elimde yok ama muhtemelen kullandıkları hammadde ya da başka bir kalemden dolayı yine sınıra düşmüş ve bu sebeple zam yapmışlardır.

    çok basit mantıkla düşünürsek, durduk yere zam yapıp kar marjını yükseltmek isteyecek bir firma zaten muadillerinden daha yüksek fiyata satılmaya başlanır. eğer bu firmanın ürünleri de muadillerinden çok daha iyi değilse halk muadillere yönelir. bu firma da batar.

    bu sebeple ülker bu zammı yapıyorsa, 10 gün sonra eti de yapar, 15 gün sonra şölen de yapar.
  • probis kırmızı cizgimdir. dolar kudurmadan önce 10'lu probis 6.50 tl idi. doların kudurmasından sonra bir gecede 8.50 olmuştu. eyvallah dedik. yılbaşından sonra bir gecede 12.50'ye yükseldi. buradan ülker ceosunu uyarıyorum, daha da zam gelirse direk et alır proteinimi ordan karşılarım, daha ucuza gelir.
  • ülker'e bok atmaya gerek yok. sorumlusu belli.
  • reis'in ülker'e bir şeyler yapması lazım.

    ülker zamlar yaparak müthiş ekonomizi kötü gösteriyor. ezanları susturuyorlar. yatsı ezanında ses kısıktı zaten.

    ekonomi bakanının gözleri ışıl ışılken bu zamlar da neyin nesi?

    kayyumlar nerede?
  • artık gramaj da kalmadı düşürecek.. 15-20 grama kadar indik.. zurnanın zırt dediği yerler burası..
  • yapsınlar yapsınlar zammı da, allah'larını seviyorlarsa ürün kalitesini 10 yıl önceki haline çevirirler. eğer bu olursa ben %100 zamma da tamamım.
  • zam yapsalar ne olur olmasa ne olur. çok kuvvetli tat hafızam vardır. emin olun on sene önce yediğiniz şeyleri hem kalitesiz hem küçük porsiyon hem pahalıya yemek zorunda kalıyoruz.
hesabın var mı? giriş yap