• dün gece boğaziçi üniversitesinde gerçekleşen olaydır. bisak tarafından iftar verilmiş, okul dışarıdan gelenler tarafından doldurulmuş, bir de toplu namaz kılınmış.
    iftar görüntüleri
    biri de bunu görmek istediğimiz boğaziçi diye paylaşmış.link

    okula yabancı girilmesi normalde yasakken bir sürü kişi getirilmiş dışarıdan. verilmek istenen mesaj da çok açık. ben ne namaz kılınmasına ne de iftar açılmasına karşıyım. ben bunun ülkemizde her adım atılan yerde cami olmasına rağmen göze sokularak yapılmasına karşıyım.
    edit: bazıları iftar açmanın her sene yapıldığını söylemiş ama olay çok farklı açık açık bir show var burada. oradakilerin büyük bir kısmı dışarıdan gelmiş. bundan yaklaşık bir ay öncesine kadar okula ziyaretçilere giriş katı bir şekilde yasaktı eylemlerden dolayı ama geçen ay yasak kaldırıldı.
  • boğaziçi bi jesuitin kurduğu misyoner okuludur.

    amacı de kendi ülkesinden, tarihinden, geçmişinden kopuk elit yetiştirmektir.

    bence de böyle bi kuruma uygun olmamış.
  • o çimlerde çok sevişilmiştir, içilmiştir, oralar pek dinimizce temiz değildir ama yine de siz
    bilirsiniz.
  • ‘’şaraplı şampanyalı kokteyl verilseydi memnun olurdunuz tabiiciler’’ gelir birazdan.
  • dertleri oruç açmak ya da ibadet etmek değil, dertleri kavga etmek. orucu evinde de açabilir, başka bir yerde de. boğaziçi'ni özellikle seçmelerinin sebebi buraya da hakimiz vurgusu yapmak.

    allah akıl fikir versin.
  • "hayatta iki şey sınırsızdır. birincisi evren, ikincisi de islamcının aşağılık duygusu. birincisinden emin değilim."

    albert anştayn.
  • sonra "islamofobi" diye bik bik ötmeyin. nüfuz ediyorlarmış, yoksa bakteri misiniz siz?

    1500 yıl öncesinin özlemini bu denli çeken başka bir toplum yok dünyada.
  • bir boğaziçi mezunu olarak belirteyim boğaziçinde bu sofralar her ramazan kurulur ve hatta adı da yeryüzü sofrasıydi diye hatırlıyorum yani büyütülecek bir durum değil. bogaziçi'nin özel yanı her zaman farklıliklara saygıydı. yani anlatmaya çalıştığım isteyenin orucunu açması veya namazını kılması bogaziçine zarar vermez sadece bir grup insan özgürlüğünü rahatça yaşarken karşıt görüşlü öğrencilerin gözaltına alınmasına ve düşüncelerinin engellenmesine karşı çıkmak gerektiğini düşünüyorum. bizim zamanımızda namazını kılan öğrenciler de, sol görüşlü öğrenciler de okulun kapılarının arkasında öncelikle bogaziçiliydi.

    edit: (bkz: yeryüzü sofraları)
  • siyasal islamin bir sonucudur.

    allah belanizi versin, ülkede cami yapmadığınız tek bir kara parçası bile kalmamış buna rağmen üniversiteyi mescide çevirmek nedir ? gidin camide açın iftarinizi, ülkenin en saygın üniversite kurumlarından birinde açmanın sebebi nedir ? hiç mi açacak yer kalmadı? hiç mi utanmaniz yok ?
  • dini değil siyasi bir harekettir.
hesabın var mı? giriş yap