• en tepe üst edit: balgat borusan'dan satış temsilcisi arkadaş aradı ve istediğiniz renk ve istediğiniz paket ile ek ücret ödemeden aracınızı teslim edelim diye söylediler. bu jestlerinden dolayı ve arabalarının arkasında durduklarından dolayı kendilerine teşekkür ediyorum. ayrıca ekşi sözlük yazarlarının arkamızda durduğundan dolayı sizlere de ayrıca teşekkürü borç bilirim.

    üst edit: "araç sağlam teslim alınmıştır" yazısının altına "araç kazalı olduğu anlaşıldığından teslim alınmamıştır" yazılarak hem müşteri hem de satış temsilcisi tarafından imza atıldı. ancak bu şekilde imza olduğu için olay tıkandı ve dava açılarak sonuç beklenmesi durumuna dönüştü.

    üst edit 2: araç boyalarında uzman bir usta ile görüştüğümüzde şunu söyledi. 110 - 150 arasındaki değer normal bir değermiş, 150-250 arasındaki değer ise sadece boyalı olduğu, 250 üzerinin ise macun ile işlem yapılarak onarılmış olduğunu söyledi. kısaca jargona göre sağ çamurluk çizik boyası atılmış ve kaput macun ile işlem gördükten sonra boyanmış.

    borusandan sıfır 1.18 bmw alındığında kazalı olan aracı iteleme mevzusu. bir arkadaşımın başına gelen bir olayı onun ağzından olduğu gibi aktarıyorum.

    "3.08.2017 tarihinde borusan oto ankara balgat şubesinden almış olduğum bmw 1.18i joy plus aracımın videoda belirtildiği gibi sağ çamurluk ve kaputun işlem yapılıp boyandığı ortaya çıkmıştır. bu durumda aracı teslim almadım, bilir kişi raporuyla mahkemeye başvuracağım. temsilcinin söylediği bu tür olayların olabileceği yapılacak bir şeyin olmadığını ve mahkemenin çok geç sonuçlanacağını söyledi. bu denli para verilip kredi çekilip, kasko, sigorta yapılmış olup, avukat tutulduktan sonra bütün masraflarım en önemlisi de ödemiş olduğum yüklü meblağ yüzünden mağdurum. ankara balgat borusan oto tarafından bütün masraflarımın karşılanmasını ve aracın iadesi yada değiştirilmesini talep ediyorum. yazık çok yazık sıfır araç alıyorsun yaşananlara bak"
  • sadece boya ise sorun yok, en son dunyanın en güvenilir markalarından birinin otobus fabrikasını gezdiğimde kalite konusunda aracın cıtalarının kontrolunde bulunan hata eğer uygunsa! sapmanın balyoz/çekiç darbeleriyle düzeltildiğini öğrendiğimden beri bu tarz haberleri duyduğumda sadece boyaysa iyisin kardeş, ya boya sağlamda sıkıntı aracın iskeletindeyse diye düşünüyorum.
  • görüleceği üzere borusan şirketlerinin ilk rezaleti değildir.

    --- spoiler ---

    bu denli para verilip kredi çekilip, kasko, sigorta yapılmış olup,
    --- spoiler ---

    krediyle lüks marka araba almanın ne izahatı var ?
  • bu tür davalarda adalet çok hızlı ilerleyip hemen 3 günde karar vermelidir..
    burada hatalı oğlu hatalı borusandır..
    parasını ödeyip de alan adamın günahı nedir?
    şimdi alsa boyalı araç alacak, almasa davayı bekleyecek..

    belki de arabasını satıp buna yatırdı değil mi?
    ne yapacak şimdi?

    öyle bir ülke olduk ki, sıfır araç alırken de boya kalınlığına bakıyoruz..
    iyi ki bakıyoruz..
    ya bakmasaydık??
  • borusan'da sık sık karşılaşılan bir rezalettir. mahkeme ile işin sonuna kadar gidilmeli.
    en etkilisi sosyal medyada bunu duyurmak.
    lakin bunu hiç bir youtuber editör vs dile getirmez. çünkü dile getirirlerse borusan bir daha onlar test aracı falan vermez.

    itü kimya fakültesi bildiğim kadarı ile bu konular ile ilgili mahkemenin kabul ettiği tarzda bir bilirkişi raporu hazırlayabiliyordu.
  • kazadır, tırda taşınırken, depoya konurken vs. sıklıkla olan bir hadisedir. yapılması gereken kişiye durum hakkında bilgi verip, aracın fiyatından makul bir iskonto yapılması, bunun teklif edilmesidir. kişi red ederse tamamen benzeri araç bulunup verilmelidir. zaten araçlar sigortalıdır, borusan vs. kimse, yaptığı elbette rezalettir..
  • burada baş mesul devlettir kardeşim. sen taş gibi kanun yapıp cezai müeyyidelerini koymaz, adaletin tecellisini çıkmaz ayın son perşembesine bırakır isen, çakal sürüleri de çıkar meydana istediği gibi at koşturur işte.

    tanım: başlığı okuduktan sonra içeriğini okumaya gereken kalmayan, klasik bir rezalet.

    puan: 10/10.
  • araç teslim alınıp dava açılamıyor mu? açılacak davayla kusurun yol açtığı meblağ ve borusan'ın imza attığı dolandırıcılık için manevi tazminat * talep edilir ve olay kapanır. boyalı arabaya binilmez diye bir şey yok sonuçta değil mi? ben bu şekilde anlaşırdım.
  • kazalı araç dersek biraz haksızlık etmiş oluruz. zira bu araç tabiki önden bi kazası yok muhtemelen taşınma esnasında üstüne bişey düşmüş olabilir. büyük ihtimal ile bu sebeble boyandı.
  • rezaletin aga babasidir cok daha agir konusurdumda onlar kadar terbiyesiz degilim. sen kimsin ulan??? yap bakalim almanyada bu iside basina ne geliyor.
    ınsanlar para veriyor senin ayipli mal satmak ne haddine .
    umarim donlarina kadar parani alirsin bir dahada oranin onunden gecmezsin.
hesabın var mı? giriş yap