• kopenhag polisinin twitter'dan duyurduğu haber. field's alışveriş merkezinde silahlı saldırıda vurulan insanlar olduğu bildiriliyor.

    1 kişi yakalanmış. kimliği ile ilgili henüz bilgi verilmemiş.

    ek bilgi: saldırganın 22 yaşında bir danimarkalı olduğu ölü ve yaralıların olduğu belirtilmiş, sayı verilmemiş.

    ek bilgi: son bilgi 19 yaşında bir erkek ve bir kadın danimarka vatandaşı ile 47 yaşında danimarka'da yaşayan bir rus vatandaşının öldürüldüğü 40 ve 19 yaşlarında iki danimarka vatandaşı kadın ile isveç vatandaşı 50 yaşında bir erkek ile 16 yaşında bir kadının yaralı ve durumlarının kritik olduğu şeklinde.

    saldırgana ait olduğu belirtilen bir görsel

    saldırganın youtube kanalına bir gün önce yüklediği iddia edilen videolar

    https://twitter.com/…?s=21&t=0lgpisnzm1l5v7agwres6q

    https://twitter.com/…?s=21&t=ve_afmev3tpgw5jlraesia

    https://apnews.com/…5670b98e4b604da265028614652cbd3
  • ilk gelen bilgilere göre ateş açılanların avm’deki müslümanların olduğu lanetlediğim saldırıdır.

    yaralılar arasında türk olup olmadığı henüz belli değil. derin danimarka devleti belli ki iç savaş istiyor.
  • benzer olaylarda sözlükteki başlığında ikinci veya üçüncü entry'lerin kalıp hale geldiği elim hadise.

    --- spoiler ---

    saldırıyı eğer bir müslüman yaptıysa " terörist " kendilerinden biri yaptıysa " shotgun, gunman vs " olarak adlandıralacak saldırıdır. müslüman olmadığı sürece hiç kimse terörist değil batının gözünde.
    --- spoiler ---

    aynen öyle karşim aynen öyle!
  • ilgili alışveriş merkezi şehrin güney bölgesindeki ørestad metro istasyonunun hemen karşısında bulunuyor. oldukça sakin bir yerleşim bölgesi olduğunu söyleyebilirim. otellerin, iş merkezlerinin, residential binaların ve parkların olduğu bir yer.
  • paylaşımlarda polis tarafından tutuklanan birinin kuzey avrupa görünümlü biri olduğu anlaşılıyor.
  • olay aninda food court katinda bulunan the american restaurant'inda yemek yiyorduk. yemeklerimiz yeni gelmisti. bir iki lokma aldik almadik, bulundugumuz tarafa dogru kosan bir iki aile gorduk. cocuklari cekistiriyorlardi. sonra ufaktan yemek yiyen insanlar ayaklanmaya basladi. ben bir bokluk oldugunu anlayinca karsimda oturan arkadasim da ayaga kalkti. tam o sirada 3 patlama sesi duyduk. (tabanca sesi neye benzer bilmiyorum ama bu tufek sesi gibiydi. daha cok havai fisek patlamasina benziyordu. avm de yankidan da olabilir) arkadasimla birbirimizi kaybetmeden kalabaligin icinde kosmaya basladik ve kendimizi avm nin catisinda bulduk. bizim bulundugumuz yerin karsi tarafinda bir kapi vardi ve insanlarin oradan iceri gidip asagi indigini farkettik. biz de guc bela catidan oraya kostuk ve sokaga ulastik. sokaga indigimizin 5. dakikasinda polisler otomatik silahlarla iceri giriyorlardi ve yollarda coktan onlarda polis arabasi siralanmisti. acayip hizli geldiler. ortam bir anda kalabaliklastigi icin sokakta da durmak istemedik otelimize donduk. geldigimizin 3. saatinda boyle birsey yasanmasi tatsiz oldu. umarim yasamini yitiren olmamistir.

    burali oldugunu tahmin ettigim yuzlerce insan ellerinde telefon salya sumuk aglarken, biz iki turk sanki her gun kafamizin uzerinde mermiler ucusuyormus gibi sallana sallana otele yuruduk. sanirim memleketin uzerimizde biraktigi her an olebiliriz, otobusumuz patlayabilir veya birisi kendini havaya ucurabilir korkusu bu tarz durumlara karsi istemsiz bir hazirlik hali olusturmus. ılk kosmaya basladigimiz anda sakin alamasak muhtemelen o tek kisilik kapidan cikmaya calisirken ezilebilirdik...
  • daha iki gün önce bu danimarka ne huzurlu ülke, oraya yerleşmek lazım diye konuşmuştuk bir arkadaşla.
    maşallah dediğimiz 3 gün yaşamıyor aq.
  • o değil de başlıkta dincinin teki daha faili belli olmayan olaydan mağduriyet çıkarmış. müslümansa teröristlikle suçlanırmış, vah vah... halbuki sevgi pıtırcığı diye alkışlanmalıydı.
  • polisin dediğine göre ölü sayısı birden fazla ve yakalanan kisi, 22 yaşında etnik danimarkali bir adam.
  • yeni zelanda'da camiye saldırı ve 15 mayıs 2022 buffalo saldırısını gerçekleştirenler gibi standart paket bir alt-right teröristin saldırısı. türkleri anadolu'dan atmak, istanbul'u konstantinopolis yapmak temalı fanteziler ve bolca "beyaz hristiyanlığın son kalesi rusya" türü övgüler içeren bir manifestosu da muhtemelen yakında internete düşer.

    benzer manifestoları olan diğer lavuklar için:

    (bkz: brenton tarrant)
    (bkz: payton gendron)
hesabın var mı? giriş yap