• andy rooney der ki...

    " yasim ilerledikce, en cok otuz yasini asmis bayanlara deger vermeye basladim. iste bunun sebeplerinden birkaci: otuz yasini gecmis bir kadin asla sizi gecenin bir yarisi yandirip "ne dusunuyorsun?" diye sormaz. umurunda degildir cunku ne usundugunuz. eger otuzunu asmis bir kadin tv deki maci seyretmek istemiyorsa, oylene soylene tv 'nin karsisinda yaninizda oturmaz. yapmak istedigi bir seyi yapar. ve bu genellikle daha enteresan birseydir.
    otuz yasini asmis bir kadin kendini yeterince iyi tanir ve endinden emindir... kim oldugunu, ne oldugunu, ne istedigini, ve kimden istedigini bilir.
    otuzunu asmis cok az kadin onun hakkinda ya da yaptiklari akkinda ne dusundugunuzu onemser.
    otuz yas ustu kadin cogunlukla buyuk asklara, omur boyu surecek bagliliklara doymustur. hayatinda en son ihtiyaci oldugu sey bir aska miz miz, devamli soylenen, ne yapacagina karisan, yapiskan bir asiktir.
    otuzunu asmis kadin, agirbaslidir. bir operanin ortasinda ya da pahali bir estoranda sizinle ciglik cigliga kavga etmesi cok nadirdir. ha tabi hakettiyseniz, sizi vururken de hic tereddut etmez, sonuclarina katlanmayi da planlayarak... otuzunu asmis kadin ovguler yagdirmakta cok bonkordur, cogu hakedilmemis bile olsa... cunku takdir edilmemenin ne oldugunu iyi bilir.
    otuzunu asmis kadin sizi bayan arkadaslariyla rahatlikla tanistiracak kadar kendine guvenir. daha genc bir kadin, en iyi arkadasini bile gormezlikten gelebilir, yanindaki adama guvenmedigi icin.
    otuz yasin ustundeki kadin sizin onun arkadasina ilgi duymanizi hicsallamaz, arkadasinin onun aldatmayacagini bilir. kadinlar yaslari ilerledikce medyumlasirlar. ona gunah cikarmaniza hic gerek yoktur, onlar her bir haltinizi bilirler.
    otuz yasini asmis bir kadin kipkirmizi bir ruj surdugunde bu ona cok yakisir. ama daha genc kadinlarda boyle degildir.
    otuz ustu kadinlar aciksozlu, dogrucu ve durustturler. ne kadar gerizekali oldugunuzu bir cirpida acik acik soyleyiverir, eger bir geri zekali gibi davrandiysaniz. onun icin ne anlam tasidiginizi merak etmenize gerek yoktur.
    evet, bircok sebepten otuz yasini asmis kadinlari begeniyor ve takdir ediyoruz.
    fakat maalesef bunun tersi dogru degil. her cekici, akilli ve bakimli otuzunu asmis kadina karsilik, bir tane de 22 yasinda bir tezgahtar ya da garson yeni yetme tasralı kizin pesinde kendini gulunc dusuren, sari pantolonlu ve kel bir gobekli kalinti vardir.
  • eger bekarsa; her ne kadar gencim guzelim kariyerim var edasıyla ortalıkda dolassada evde kaldım dusuncesi beynini kemirir zaman zaman. gorucu usulu tanıstırmalara bile hayır dememektedir. sırf cocuk sahibi olmak icin bile bunu yapar. arkadaslarının cocukları tarafından x abladan, x teyzeye terfi edilmistir.
  • genelde eglenceli, basarili, kendiyle barisik, bakimli, akilli, tecrubeli ve muhtemelen evli veya bosanmistir. bekar olanlari arizali olabilir.
  • 31 yaşından başlayıp en uzun yaşayan kadının yaşına kadar uzayabilir bu liste (112 yaşındaki bir japon). 24.11.1975'ten önce doğanlar...
  • kırışıklıklara takık kadınlardır.
  • (bkz: gilmore girls)
  • otuz yaş üstü erkeğe* verilen un da benim, elek de benim yetkisi, bu kadın için lükstür. istediği gibi eletmezler. otuz yaşını geçtiğini hep başkaları hatırlatır ona. level atlamamış, atlatılmıştır özün sözü*. yaşlandın sen, napıyosun öyle ayol sesleri çın çın...
  • bu eşin, dostun ve aslında düşmanın üzerine boca ettiği "hala alıcın varken evlen" sosunu kendine bulaştırmayanı, gerçekten tadından yenmez. tam bir dünya ve minare hayatıdır yaşadığı*, ama tecrübeyle sabitlenmiş sevimli çitler içerisinde.
hesabın var mı? giriş yap