• senelerdir, istanbul'da olmadığım için gidemediğim, büyük bir hasretle beklediğim, kısmetse koskoca bir günümü geçireceğim kitap fuarı olacak.

    not: bu sene 34. sergilenecek gençler.
  • gitmeyi düşünmediğim fuardır. gitsem de kitap almam. en fazla bir ki tanıdıkla ya da yazarla muhabbete vakit geçirmeye...

    niye alayım ki... internetten daha ucuza alıyorum bir de eve gönderiyorlar...

    gidip oradaki kendini bir bok zanneden tiplerin de kahrını çekmiyorum...

    gitmeyin derdim okuma oranı yüksek bir ülke olsaydık. gidin. gezin. kitap seçin. internetten alın.

    --- gittikten sonraki edit ---

    • ölü
    • ölüler çalışıyor
    • sadece sahaflarda hayat belirtisi var.
    • oturup iki kelam edecek insan bulamadım.
    • fuar dediğin yer üretici ile tüketicinin buluştuğu kaynaştığı yerdir. burası bildiğin süpermarket... stantlar arasında geziyorsun. istediğin kitabı alıyorsun ve gidiyorsun... etkileşim yok, enerji yok, almanız gereken zevk yok siktiğimin ticareti var. *

    şubat ayında iplik fuarı var mesela gidin görün fuarda stantlar nasıl olur. bir sektör hem üreticisi, hem tüketicisi, hem ithalatçısı, hem boku hem püsürü ile nasıl kaynaşır...

    (iplik konusunda boktan öte değilim. alakam yok. tanıdık yüzünden gittim. hiç sıkılmadım. çok şey öğrendim, çok şey kattı..)

    gidin! sahaflarda takılın. almak istediğiniz kitapları seçin, gidin korsan olarak alın amk... batsın ticari pezevenkler...

    çok önemli not: eğer fuarda, yayın evlerinde görevli bir arkadaş bu yazıyı okuyorsa bu mesaj sana;
    o akıllı telefonları götünüze sokun. kafanızı kaldırıp etrafınıza bakın amk...

    bildiğin dellendim lan... sinirim zıpladı gezerken... her yerde telefonu ile oynayan tipler...
  • gezmesi keyifli olacak olan fuar. bu sene görevli olarak gitme "riskim" de var hadi hayırlısı amk!

    birçok kitabı indirimli alabilirsiniz elbette internetten ama internetten aldığınız zaman başka tatları tatmanız pek kolay değil. o yüzden kitapçıda, kitap fuarında kitap seçmek daha keyifli.
  • (bkz: smashwords)
  • bu seneye özel yüklü bir bütçe ayırdığım ve özellikle mustafa kutlu'nun imza gününü sabırsızla beklediğim fuar. kitap severlerin haz dolu bir gün geçirebileceğine eminim.
  • 12-20 kasım tarihleri arasında gerçekleşecek olan fuar. bu seneki onur yazarı ioanna kuçuradi olacaktır.
  • takvim açıklanmıştır.

    imza günleri

    etkinlik takvimi

    güzel bir hafta olsun bekleyenler için.
  • tüyap civarında çalıştığımdan, şahsım için gene sancılı geçeceğini tahmin ettiğim fuar. trafik desen ayrı dert, her yerden çıkan çocuklar ve onları getiren servisler desen ayrı dert, birine bir şey olacak endişesi ayrı dert...

    geçen sene, kalabalıktan mıdır bilemiyorum, servislerin birinde fuardan çıkan bir öğretmen bayılmıştı, ambulans gelmişti hatta o derece kötüydü. nereden biliyorum? onun trafiğinde 40 dakika bekledim, oradan.

    gene aynı sene, benzinciden çıkıp ters yola giren bir araba yüzünden yaklaşık 30 dakika beklemiştik.

    ayrıca geçen sene çökmeyen metrobüs üst geçidin bu sene çökebileceğine dair endişem de sürmekte.

    fuara gelenlere bok atmıyorum, keşke daha çok gelinse, daha çok okunsa kitap. fakat tüyap ve çevresinin ciddi bir altyapı problemi var ve kimse düzeltmek için bir şey yapmıyor. önemli fuarlarda, mesela savunma fuarı, polis yol açmaya falan geliyor sözde; ama onların araçlarının varlığı daha da kötü yapıyor trafiği. o trafikte sürekli bekleyen biri olarak pek çok şey gözlemleme şansı oluyor insanın haliyle.

    en büyük bir endişemse gene trafikle ilgili:

    hafta içi günde belki 40-50 okuldan öğrenci getiriliyor servislerle, fuar gezmeye. ve bu servisler bu çocukları yolda indiriyorlar, çünkü otoparka park edip otopark parası ödemek istemiyorlar. çocukları indirip yollarına devam ediyorlar bir kaldırım kenarına park edip beklemek için, ki bu da kıraç'a kadar pek mümkün değil. e doğal olarak almaya geldiklerinde de geç geliyorlar ve bu çocuk grupları, her ne kadar başlarında öğretmenleri olsa da, her an bir sorun çıkmasına gebe. çünkü kaldırımlara sığmadıkları için yolda bekleyenler oluyor. e arabalar geçiyor, kamyonlar var. bir kamyonun ardından çocuk fırlayabiliyor önüne.

    geçen sene önümden giden araba çok acı bir frenle durdu, ben de belki milimle kurtardım. arabadan indik, yolun ortasında bir çocuk elinden uçan bir broşür-kağıt bir şeyi yerden alıyor. adam çocuğun arkası yüksek bir kamyonun arkasından birden fırladığını söyledi. az daha gidiyordu çocuk.

    gene geçen sene sabah, etraf daha kalabalıklaşmamışken (en azından trafik akıyordu) yol kenarında (tam da dönel kavşakta) öğrencileri indiriyordu bir servis, ben de benzin alıyorum o sırada; bir anda bir araba döndü kavşaktan, tahminen 7-8 yaşlarından bir çocuğu daha büyük bir çocuk son anda hırkasının ensesinden tutup çekmese arabanın altındaydı o çocuk.

    kitap fuarı başlığına gelmişsin trafikten dert yanıyorsun diyeceksiniz belki. ama ben o yolu günde belki 10 kere geçiyorum ve inanın düzgün araba kullanandan fazla manyak hareketler yapanların sayısı. benzinciden ters dönen gerizekalılara iki ayda bir rastgeliyorum, onu geç mesela; dar yolda koca tırla araba sollayanından tut, yolun ortasında kamyon boşaltanına, hızla giderken bir anda yolun ortasında durup otoparkçıya adres sorandan, kendisine korna çaldığı için arabasını yan çevirip yol kesip in arabadan diye diğer şoförün üzerine yürüyenine kadar... ha istanbul'da hiç mi yok yol magandası diyeceksiniz, var evet; ama gidiş-gelişe birer şerit ayrılmış dar bir yolda etkileri çok daha fazla ne yazık ki.

    demem o ki:

    öğretmenler, çocuklara ekstra dikkat edin. servisçilerin onları yol ortasında indirmesine izin vermeyin. ayrıca fuardan çıkınca servis bekleyecekseniz; çocukları otopark tarafına değil, kaya ramada tarafına götürün, orası daha sakin araç geçişi açısından.

    kitapseverler, lütfen kendinize dikkat edin ve mümkünse özel araçla değil toplu taşıma ile sağlayın ulaşımınızı, böylece hem çevrenizdekiler hem siz güvende olursunuz. arabayla gelirseniz de çok dolanmayın dışarıda araba park edecek yer bulmak için, çünkü öyle bir yer yok. el mecbur otopark'lara park edeceksiniz. en yakın boş ara cadde bizim fabrika yanı, oraya park eden araçları da güvenlikler hemen çekiciyi arayıp çektiriyor zaten. ayrıca tır falan giriyor o yollara, aracınıza da bir şey olabilir, otopark'a 5-10 lira vermek inanın daha karlı.

    ve toplu taşımayla gelecekler, iş çıkış saatinde çıkmayın; ya erken çıkın ya da birkaç saat daha dolanın fuarda. o üst geçite de pek güvenmeyin.
  • çok yakınlarda düzenlenen güzide organizasyon. insanlar rahatça gidecek olmuyor böyle. bir dahaki umarım biraz daha uzağa kurulur. silivri'ye, çorlu'ya ne bileyim kuala lumpur'a falan...
  • 12-20 kasım tarihleri arasında tüyap'ta gerçekleşecek fuar. yayınevi çalışanı olarak yerimi alacağım yine.

    bi çay içmeye gelin derdim ama istanbul fuarı diğerlerine oranla daha kalabalık olduğu için imkansız. bi selamınızı alırım bide ekstra indirim yaparım o kadar. kusuruma bakmayın.
hesabın var mı? giriş yap