• kanser hastası annemiz halsizlikten ev işlerini zaman zaman yapmaya zorlandığı için kendisine destek olacak bakıcı tutalım dedik fakat bu ücrete maalesef bulamıyoruz. kendisi kişisel işlerini kendi halledebiliyor, yatalak falan değil.

    özetle temizlik, yemek ve hastane işlerini yapacak, yeri geldiğinde hastaneye kemoterapiye ve diğer tahlillere götürecek (hastanın o günkü durumuna bağlı olarak dolmuş veya taksi), haftada 6 gün yatılı kalacak. kolay değil farkındayız. 5500 artık para değil bununda farkındayız. ama asgari ücretin 4253 tl olduğu gerçeği var.

    biri gelir 2 gün kemoterapiye götürür, hastane işleri çok erkenmiş ben erken kalkınca yoruluyorum, siz nasıl kalkıp işe gidiyorsunuz erkenden der 3 güne ayrılır,

    biri gelir anneniz mutsuz ben etkileniyorum der 15 güne ayrılır.

    biri gelir özel yemek ister, verilen market parası ile kendine özel yoğurtlar vs. alır.

    bu insanlar mı şımarık, biz mi öylesine denk geldik, yoksa bizmi boşuna okuduk her gün çalışıyoruz anlam veremedik.

    edit 1: kimse kimsenin mi sine de sine karışamaz.

    edit 2: bu işin piyasası 7000 civarı, ve o paraya çok rahat bulabiliyoruz fakat o parayı verecek durumumuz yok.

    edit 3: yazılanlardan anladığım kadarıyla büyük çoğunluk çok güzel paralar kazanıyor ve 5.5k ellerinin kiri.

    edit 4: geçmiş olsun dileklerini iletenlere, yardımcı olmaya çalışanlara çok teşekkürler, soranlar için yer izmir.

    (final) edit 5: biraz daha maddi fedakarlık yaparak, daha güvenilir olacağını düşünerek, aracı şirket aracılığı ile 7 civarına tutmaya karar verdik.
  • e kardeşine verin o parayı o baksın o zaman?

    edit: şu kısım silinmiş: "kardeşim ileri seviye ingilizcesi olan mühendis, bu paraya her sabah 6 da kalkıp 2 saatte işe gidiyor, akşam 8 de dönüyor, cumartesi yeri gelince ücretsiz mesai yapıyor."
  • şu dönemde 5500 tlnin değersiz olmasından kaynaklı durumdur.
  • bu ücrete tabi ki bulamazsınız. 10-15 bin bandında rahatlıkla bulursunuz.
  • maalesef bu işin çalışanlarını elde tutmak istiyorsanız
    ayda en az 500 doları ayırmalısınız. bırakıp 8000 e hemen iş bulurlar.
    hatta fazlasına. piyasa böyle. paramızın kıymeti az.
    ...
    uyarı editi: hastanızın bakımını bir kişiye emanet edip rahat edeceğinizi sanmayın.
    bir gün, hatta bir gece ansızın gidebilirler. önceden haber veriyorsa iyisidir.
    hırsızlık v.s. işlerini hiç saymıyorum. elemanı firma bulsa da, sorumluluk almaz.
  • "nolacak yaa sadece ev işlerine -yardım- edecek" diye işi küçümsemeniz sinirimi bozdu.

    yatılı "hasta bakıcı" diyorsunuz. 7/24 çalışması gereken insanlar bunlar. o paraya kusura bakmayın da kimse çalışmaz çalışmamalı da zaten.

    edit: şahıs sadece ev işlerine değil bir sürü işe de kendi deyimiyle " destek " olacak diye belirtmiş. destek olacak he mi? çalışmak lan bu.
    ayrıca sadece ev işine takıldım çünkü geçen gün 2 arkadaş yaptığımız mangalın bulaşığını yıkamaya çalıştık, yemin ediyorum kadınlarımız cennet varsa eğer direkt cennetlik. annem geldi aklıma. her gün günde en az 2 kere bu bulaşık işini yapıyor.

    belimiz koptu kardeşim. toplasan yarım saat veya bir saat uğraştık bulaşıkla fakat bütün gün taş taşımış gibi sırtımız belimiz koptu o mutfakta.

    işi küçümseyen, çalışanın hakkını yok sayan bir yazarın dandik başlığı.

    editello: empati yoksunu ilan etmiş bizi çakal carlos. sen insanlara yukarıdan bakmayı bırak öncelikle. üzüldüm annenin durumuna çünkü böyle dünyadan bihaber, insanlara yukarıdan bakan tiplerin eline kalmış kadın.

    edit3: ayrıca şahıs pazara yolladıkları bakıcının, kendisine "pahalı yoğurt" alıyor olmasına da laf sokmuştu onu da silmiş. senin gibi bir insana diyecek laf çok da hadi diyorum annen hastadır. düşene bir de biz vurmayalım.
  • @2 temiz saplamış... '' temizlik, yemek ve hastane işlerine destek olacak, yeri geldiğinde hastaneye kemoterapiye ve diğer tahlillere dolmuş ile götürecek, haftada 6-7 gün yatılı kalacak ''bu zamanda 5.500 tl ye yapmak büyük enayilik zaten.
  • bu parayı beğenmeyenlere mi yoksa parayı pul yapanlara mı kızalım? hedef yanlış.
  • dediğiniz işler ciddi anlamda çok zor işler, kendimden çok iyi biliyorum. annem hastayken evde ki temizlik işine bakan ve annemle ilgilenecek iki ayrı yardımcı tutmuştuk.

    gene de işlere yetişemezdik, kemoterapi alan hastaların hem bakımı, hem beslenmesi, hem hastane işleri oldukça yorucu ve zordur. psiklojisinden bahsetmek bile istemiyorum. emin olun işe gitmek bu işlerden çok daha kolay.

    neyse uzun lafın kısası allah yardımcınız olsun.
  • lan roma döneminde bile böyle kölelik yoktu. yazdığı şartları insan kendisi için yapamaz.
hesabın var mı? giriş yap