• paşa döner de tavuk döner yiyerek gerçekleştirebilecek metoddur.
  • 18 liralık yarım kilo kıyma/4 ==> 4 adet "quarter pounder" yapar = 4.5tl
    2 büyük patates = 50 krş falan

    ekmek, soğan, biber, domates, ayran-cola lazım sana.
    eğer ev idaresi biliyorsan (huuu erkeklere söylüyorum!) bu iyi bir yemek.
  • tek seferlik öğün için konuşuyorsak pek uygulanabilir değildir zira bir et tantuni bile 7-8 lira olmuştur günümüzde.

    ama misal 50-60liraya domates, biber, zeytin, yumurta, 250gr kıyma, bir tane tavuk, patates, patlıcan makarna vs alırsanız bir hafta on gün kahvaltınızı da yaparsınız, kıymalı yemeğinizi de, makarnanızı da. öğün başına 5 liradan da ucuza gelir hem de sağlıklı olur. yoksa ne idüğü bilinmeyen tavuk dönerlerle, tantunilerle, tostlarla, bim, a101 abur cuburlarıyla o hayat geçmez aga. yemek yapmayı öğreneceksiniz.

    edit: 2016'da yazmıştım, hadi o zaman bir tavuk tantuni falan yenebiliyordu o paraya. 2021 yılı itibariyle 5 liraya oturur anca bir keyif çayı içersiniz. ohh afiyet olsun...

    2022 editi: o paraya artık şey bile çekilmiyor.
  • bir öğün mü 3 öğün mü 2 gün mü idare edilecek değişkenlik gösterebilir. yarım kg domates ( 50 kr) 4 yumurta ( 1.80kr) 1 kg patates (60 kr) 1 tane ekmek (1 tl) bir paket makarna (1 tl ) 1 tane naneli sakız (10 kr) ara toplam 5,00 tl . 2 gün hayattasınız ve vitaminlisiniz tebrikler. ayrıca ağzınızda kokmayacak. sakızı tek seferde atmayın şipine sarın sonra tekrar çiğnersiniz.

    edit: 4 yıl sonra gelen edit ile bugünkü hayat pahalılığı gözlerimi yaşarttı. şuan sakız 25 kr. makarna 3 tl. patates kg 2.5 tl, ekmek 1.5 tl, yumurta 4 ad 3.6 tl, domates kg 3 tl
  • ne yersiniz bu 5 lira ile bilmem ama yedikten sonra beyninize yürüyen glikozla "ben niye ve kimler yüzünden 5 lira ile karnımı doyurmak zorunda kalıyorum" diye sorgulayın bir zahmet.
  • büyük somon balıkları oluyor. norveçin kilosu 35, karadeniz kilosu 20 lira falan. onları güzelce dilimlettirin ve 4 porsiyon paket yaptırıp alın ve buzluğa atın. sonra çözdürür çözdürür yersiniz. tek kişiyseniz 1 porsiyon ve yanında salata ile doyarsınız zaten. alın size 5 liraya hem sağlıklı hem hesaplı beslenme.

    edit: pardon ben 1 öğünde 5 lira sanmıştım. adam gün boyu 5 liraya doymayı kastediyormuş:) nah doyarız 5 liraya. simit 1,5 lira lan.
  • izmir alsancak 1352 sokak (swiss otele yakın) selonun yeri deyin. 5 liraya bulgur pilavı+ tavuk çöp şiş+köfte+yoğurt+paket su+sınırsız çay. bu kadar net.

    not: kesinlikle sağlıklı bir mekan gözününüzün önünde geliyor kapalı tavuk paketleri sonra gözünüzün önünde yapılıyor. çayı kendiniz alıyorsunuz ve sokağa atılan masada yemek yiyorsunuz.
  • 100 gram kıyma 3.3 lira
    patlıcan 1 adet 0.65 lira
    yağ, salça ve soğan gideri olarak da 1.05 lira

    ben size, bir kişilik patlıcan musakka yaparım bu beş liraya.

    not: fiyatlar migros sanal marketim fiyatlarından oluşturuldu.

    not2: az biraz mutfaktan anlayan bir adam zaten her halükarda doyar o paraya.
  • (bkz: simit ayran)
hesabın var mı? giriş yap