• benim annem babamdır. ücretlerle birlikte 7000 tl'ye varıyor maaşları ve kral gibi daireye 450 tl kira veriyorlar. küçük bir ildeyiz bu yüzden kira düşük. iki haftanın da bir haftası evde geçti kar tatili nedeniyle, bugün de tatil ve birlikte kahve keyfi yapıyoruz.

    ekşi'deki durumdan haberdar ettim onları "çok istiyorlarsa okusunlar öğretmen olsunlar" dediler. selamları var size.
  • aralarına girip yatmak istediğim çifttir.

    kimse benim gücümü test etmeye kalkmasın.
  • haftada 3-4 gün okula gidip yarım gün çalışıp, şubat ve yaz aylarında full tatil yapan güzel ve bol tatilli bir meslek seçmiş çifttir.
  • bir ev alamamışlardır.
  • 7000 tl maaş alıp 450 tl kira veren bankacı tek'in üst katında oturmaktalar. gürültü yapıp "ay çok zekiyim" diye bağırarak kafa siken bir çocukları olması haricinde zararsız insanlar.
  • allah keyfinizi daim etsin çok iyi :)
    bizden de sen selam söylersin...
  • vizyonu çok para kazanmakla eşdeğer gören vizyonsuzları rahatsız etmiştir.
  • en az 1 çocuk sahibi olduğunu, türkiye şartlarında "eh işte" maaş aldıklarını gördüğümüz çifttir.

    bir de fikirleri "okusunlar öğretmen olsunlar"dan öteye gidemeyen bir çifttir. hayır bu maaşa laf edenlere filan iki çift laf söyleyin, başımla beraber de, "onlar da öğretmen olsun hıh" zihniyeti nedir ya? başlığı açanın annesi babası ile ilgili söylemiyorum tabii bunu, ki belki gerçek bile olmayan bir durumu anlatmıştır bize, ama bu öğretmen eleştirileri cevaplanırken gelinen "siz de okuyun da öğretmen olun" eşiği var, o çok berbat.

    kadınım, madem öğretmen oldun, okuduğun bölümün de ne olduğunu bil bir zahmet. ben de eğitim fak mezunuyum, hayatımda görmediğim kadar sığırı eğitim fakültesi mezunları arasında görmüşümdür. hadi gönlün olsun, ben de o sığırlardan biri olayım. ama gelip de eğitim fakültelerinden yata yata mezun olunmuyormuş gibi anlatmayın kurban olayım. biz de okuduk o fakültelerde.

    mevcut durumda kpss ile atanmış bir dünya sığır tanıyorum. ne verecekler sanki çoluğa çombalağa? ha işini iyi yapanlara saygı duyalım, amenna da, niye saygı duyacağımı da anlamıyorum ki? işini iyi yapan birçok öğretmenin işini iyi yapan bir aktörün filmini korsan olarak seyrettiğini biliyorum. eee her işini iyi yapana saygı duyuluyor mu da sana duyulacak?

    hasılı, bırakın şu mesleği çok matah bir şeymiş gibi göstermeyi. maaşı bir halta yaramaz, öğretmenler odasına girdiğinde kalitesizlik paçalardan akar. kaliteyi yükseltenleri tenzih ederiz.
  • türkiye şartlarında yüksek bir refah seviyesinde yaşamaktadırlar. aldıkları parayı hak edecek şekilde iyi bir eğitim verme peşindelerse daha fazlasını da kazansınlar inşallah.
    tabi mühendis olup kazandıkları parayı başlangıç olarak kazanmak varken ben öğretmenlik tercih etmedim. o da ayrı bir konu.
hesabın var mı? giriş yap