• 6-7 ekim 2014 kobane için sokağa eylemleri çerçevesinde gerçekleşen olaylardan biridir.

    --- spoiler ---

    http://www.vanhaber.com/…ac-yakildi-6562421-haberi/

    --- spoiler ---

    canlarım benim, eylemleri ile kobane'ye destek veriyorlarmış...
    kızılay'ın kan toplama aracını yakarak mı destek vereceksin kobane'ye?..

    bak van diyorum, kızılay diyorum, deprem diyorum, afet diyorum...

    beğenirsin beğenmezsin, yeterli bulursun ya da bulmazsın ama van depremindeki yardımları yeterli görmeseniz bile yardımları yapan, çadırları kuran, iki kap sıcak yemek dağıtan kızılay'dı...

    şu eylemi adadığınız kobane'den gelen yüzbinlerce insana yardım etmeye çalışan iki-üç tane kuruluştan biri gene kızılay...

    ne istediniz lan kan toplama aracından? hiç mi acımadınız oğlum?

    türk kamuoyundan da destek bekliyorlarmış...
    içi yolcu dolu halk otobüslerine molotof kokteyli atarak mı destek alacaksın türk kamuoyundan?..

    insanlığa saygı eylemi imiş, bu mu lan insanlığınız?
  • aynı gün bunlardan biri yaralansa ve hastanede kan olmasa bu sefer hastaneyi yakarlar.
    sonra devlet bize bakmıyor. alayı zarar bunların, sırtta kambur, ayakta çıban. ne kadar kötü sıfat varsa karşılığında bunlar var.
    şerefsizler.
  • (bkz: giderayak)
  • pkk hiç ders almıyor. allah korusun bölgede yine bir deprem olsa insanlara hizmet edecek yine o araçlar. yakın siz yakın. kürdü, türk düşünüyor faşist oluyor. pkk kürdü düşünmüyor bölge halkının kurtarıcısı oluyor.

    pkk'nın kendi halkına önceki zararı için:

    (bkz: pkk'nın yaktığı iş makineleri)
  • beyinsizce yapılmış hareket. beynini siktiğimin salakları yüzünden haklıyken haksız duruma düşmenin yeni bir örneği.
  • 1990'dan sonra van çok değişti. yüksekova, hakkari gibi yerlerden ciddi göç aldı.

    90'dan sonra aynı zamanda gösterilerin ve yakıp yıkmanın da arttığı yıllar.

    bunun nedeni radikal kürt milliyetçileri, pkk vb. yasa dışı örgütlere mensup kişiler.

    bunlar a'dan z'ye van'ın büyük kesiminin huzurunu bozan, mutsuz eden insanlardır. bunlarla oturup konuşamazsın, sapkındırlar. ailelerin çoğu bunları devlet düşmanı olarak yetiştirir.

    bu olayların karşısında bizim yapacağımız aşırı milliyetçilik ve ırkçılığın her türlüsünü lanetlemek!
  • orospu çocuklarının orospu çocuğu olduklarını bir kez daha belli eden olaydır.

    van'da deprem olduğunda işyerinde bir arkadaşla ön ayak olduk para topladık yardım gitsin diye. bazıları vermek istemedi bir de yardım mı edeceğiz vatan hainlerine diyerek. biz ise gün kavga günü değil birlik olma günüdür dedik. en çok parayı da ben koydum belli bir meblağ toparladık. topladığımız paralarla ihiyaç duyabilecek malzemeleri alıp kızılay'la iletişime geçerek yolladık van'a. evet bu vatan hainlerinin araçlarını yaktıkları kızılay'la.

    bunlar vatan haini oldukları kadar beyinsizler de. ulan ışid kobane'yi aldıysa kızılay aracını ya da herhangi bir aracı niye yakıyorsun. ne alakası var. yarın senin çocuğun götünü sokacak delik bulamasa yine gelip kızılay yardım edecek size. bazı orospu çocukları da gelmiş bu eylemleri destekliyor olmayan aklıyla. götün yiyorsa siktir git savaş kobane'de o da yok. adamın götünü keserler türkiye dışında. gerizekalı sürüsü anlayacak bugünlerinin değerini ancak iş işten geçecek.
  • kan toplama aracını yakan piçler benim asgari ücretle çalışan vatandaşımın cebinden çıkan para ile alınıyor o araçlar ve sizin gibi elektiriği suyu kaçak kullanan kansızlara hizmet etsin diye yollanıyor oraya ama dediğim gibi kansız olduğunuz için kan toplama aracı sizin için birşey ifade etmiyor olabilir.
  • haklıyken haksız konuma düşüren harekettir.

    ama.

    evet bir "ama" var, her türlü toplumsal hareketin sonucunda ortaya çıkan hasarlama olayı gibi bunda da bir ama var. bak şimdi; van depremi olduğunda oraya gönderilen kolilerden türk bayrağı da çıktı, taş da çıktı, kirli don da çıktı, yırtık kıyafet de çıktı. "size yardım edeceğiz" diyen türk hükümetinin her zamanki basiretsizliği sonucu çadır kentlerde insanlar eksi bilmemkaç derecede yaşamaya çalıştı, bebekler ve çocuklar soğuktan dondu, donmayanlar hastalıktan gitti. ısınmaya çalışmak için soba yakayım derken diri diri yandı insanlar. çatır çutur çöken binaların müteahhitlerinin çoğu hakettiği cezanın bir gramını bile almadı, tıpkı '99 gölcük depreminde olduğu gibi. insanlar, -30 yıllık karanlık sonucu güvenmeseler de- türk devletinden, mensubu oldukları devletten yardım beklediler. sonuç ne oldu? diğer afetlerde de olduğu gibi boş vaatler, yalanlar, oyalama taktikleri. nereden biliyorum? reklama girmesin ama istanbul teknik üniversitesi afet yönetimi yüksek lisans programında okuyorum, bir dönem boyunca van depremini devletin afetleri ele alışı konusunda akademik olarak analiz ettik, tüm hocalarımız heyet halinde bölgeye gittiler ve sonuçta altı ay boyunca van depremi ve sonrasındaki yönetim tarzını "nasıl olmamalı" (gavurlar what not to do derler bu duruma) örneği olarak okuduk. şimdi güzel kardeşim, sonucun böyle olduğu bir şehirde halkın patlama noktasına gelip sokağa döküldüğü sırada "devlet"i temsil eden veya yardım beklediği sırada kendisini yüzüstü bırakan her türlü şeye saldırmasını anlayabilirsin, en azından bir durup "ulan neden ki acaba" diye sorulayabilirsin. inanıyorum sana bunu yapabilirsin. sonra yine saç salyalarını, ki saçmadan içindeki cerahat akmayacak belli, o yüzden saç doya doya. ama senden tek ricam, eğer hakkım varsa, bir saniyecik düşünmen. tabi akli melekelerini yitirmediysen.
  • şaşırtmamıştır. bu hainler depremde arama kurtarma faaliyetine katılmak üzere yola çıkmış olan mehmetçiğe de saldırmışlardı.
    işte bu yüzden kardeşim bu sırtlanlar ve bunlara destek olan zavallı yancılar kahpece yaşayacak ve öyle de ömürlerini tüketeceklerdir.
    artık yeter. bu hdp denilen alçaklar kumpanyası derhal kapatılmalı, tüm yöneticileri yargılanmalı. bunlar insan olduklarını ispat edinceye kadar insan haklarından mahrum bırakılmalıdır.
hesabın var mı? giriş yap