• --- spoiler ---

    ay dönümünde ufak sürprizler yapıyordum.

    --- spoiler ---

    gün dönümünde sürpriz olmadığı için bitmiştir. hatta o bile az, ben olsa her saat başı yapardım. sen koskoca piremses türk kızını nasıl 1 ay bekletirsin sürpriz için?!
  • güzel bir anlatım olmuş o yüzden sonuna kadar okuyabildim. hata tamamen sende. karşındakine fazla değer verirsen kendin degersizleşirsin. gördüğün değer kadar değer vereceksin ki kiymetin bilinsin. bir de klasik kovalayan değil kovalanan olacaksın.
  • çocuğun suçu yok bence, evlilik akdi olan kimse akdi çiğneyen odur. 3. kişiyle yüzleşmenin kimseye faydası olacağını zannetmiyorum. yapılması gereken psikolojik travmayı atlatmak için gerekiyorsa destek almak. tekrar böyle bencil bir insanın çekim alanına girmemek için kendindeki eksiği gediği tamir etmek.
  • çeyrek asır süren ilişkilerin bile ihanetle bittiğini bilen birisi olarak çok da şaşırtmayan ve ilgimi çekmeyen bitiş. bu tür ilişkilerden aldatan değil, aldatılanın sevgisi büyüktür. acı verici olan da budur.
  • --- spoiler ---

    ve istemeye istemeye gidip mahkemeye dilekçe verdim. duruşma günü geldiğinde istersen boşver gitmeyelim geri çekeyim dedim. sarıl bana dedi öp beni dedi o an içimde bir ışık belirdi. birşey hissettinmi diye sordu. dedim evet. o ise ben hissedemiyorum dedi sevmiyorum artık dedi. yıkıldım.

    --- spoiler ---

    bu nasıl bir şey giderayak çözemedim. geçmiş olsun.
  • neden aşıkken evlenilmemesi gerektiği hakkında ibretlik bir hikaye olmuş. ne kadınlar ne de erkekler, aşıksanız evlenmeyin. aşıkken körüz çünkü. görmeye başlayınca da iş işten geçmiş oluyor. hem kendinize yazık hem karşınızdaki diğer insana.
  • ah be kardeşim çok zor bir durum. çok üzücü bir hadise ne desem bilmiyorum. (bkz: #87808694)
  • ilişkiler her daim bitmeye odaklıdır. kimse sizin ananız babanız değil. anne babanıza veremediğiniz sadakati başkalarının size sunmasını beklemeyin. insan aç gözlüdür. siz ne kadar emek harcarsanız harcayın, taraflardan biri eğer bir şeyler hissetmiyorsa ilişkiyi ittirip yürütmeye gerek yok. her şey inceldiği yerden, inceldiğini anladığınız anda kopmalı. sonra böyle aldatma hikayeleri hiç bir zaman bitmez. biriyle evli olabilirsiniz, ona çok fazla değer veriyor olabilirsiniz, çocuğunuzun anası bile olabilir. ama artık ona karşı bir şey hissetmiyorsanız, yada size karşı bir şey hissetmediği inancındaysanız ilişkiyi orada bitirebilmek önemli.
  • o ilişki aldatma ile bitmemiş, ilişki bittiği için aldatmış.
  • bir ilişkide iki tarafın da aynı derece sevmesi imkansıza yakın bir olaydır. bir yıl olur, iki yıl olur ama ömür boyu sürebilecek bir şey asla değildir. bu sevgi farkının çok olmadığı, daha çok sevene zarar vermediği ilişkiler yaşamak ideal olur o yüzden.
    ne kadar hoşumuza gitmese de insanlar değişir. iyi veya kötü yönde, orası değişir ama değişim kesindir. bu yüzden kimseye, hiç kimseye hayatınızı mahvetmesine yol açabilecek kadar güvenmeyin. mesajı görmüşsün mesela, tamam onu bırakıyorum pişmanım dese vazgeçip devam edecek gibisin. yapma. insanın kendine saygısı olmalı. en çok kendinizi sevin, kimseyi sevmediginiz kadar çok sevin hem de. koruyun kendinizi, başkasının sevip korumasını beklemeden.
    bir de karşılıklı saygı-sevgi yoksa zorlamayın. yıkılan dökülen her şeyi siz toparlamak zorunda değilsiniz. ilişki iki kişilik bir şeydir, tek kişinin çabasıyla ayakta durması beklenemez. salın ya şu toksik insanları. zararın neresinden dönülse kârdır.
hesabın var mı? giriş yap