• bu bir savaş değildir. her şeyiyle israil in eline bakan bir grup insanın başkaldırısının bedelini çok ağır bir şekilde ödeyeceği gerçeğidir.

    ve bizi zerre kadar ilgilendirmeyen olaylar silsilesidir!

    türkün ikisiyle de işi olmaz, olmayacaktır.

    iyi olan kazansın.

    editler alttaki yazara ithaf edilmiştir.
    edit: politikada olmadığımız için bu kadar rahatız zaten aslanım. ne yapalım? politikaya girip kılıçdaroğlu gibi hamas'ı destekliyoruz mu diyelim?

    banane ya. bizene. biz savaşa girmediğimiz sürece bizi ilgilendiren bir durum yoktur! girecek durumda da değiliz neyse ki. cumhurbaşkanı tarafsızlık ve itidal çağrısı yaptı. al kolanı çekirdeğini, otur izle.

    edit2: ne yapalım istiyorsunuz? bir çözüm öneriniz var mı bu konuyla ilgili sayın altta ki yazar.

    ne diyordu şair: "yapacak birşey kalmayınca, hiçbir sey yapmamak en doğrusudur."

    bizim yapacak bir şeyimiz yok.

    edit3: iyi dersler dilerim şimdiden. şairi merak etmişsiniz. merakınızı gidereyim. (bkz: ramiz dayı)
  • savunma bakanindan cok net talimatlar var. birazi basina aciklanan, birazi ordu icinde kalan. teroristlerin hak ettigi ceza veriliyor. uluslararasi arenada teroristlerin yalvarip da destek bulalacagi bir ulke olmazsa guzel bir temizlik yapiliyor. masumlara saldiran, iskence eden teroristlerin buyuk cogunlugu karsisinda asker gorunce fare gibi saklaniyor, bu da sureci biraz yavaslatiyor.
  • (bkz: yiyin birbirinizi ete para vermeyin)

    yüzyıllar boyunca sırf kutsal toprak diye osmanlı imparatorluğu vergi almasın, padişah cihad çağrısı yapsın ama sallamayın.. türk’ü sırtından hançerleyin. sonra da ağlayın.. arap hayranlarının da allah belasını versin!
  • hamas denen terör örgütü, halkını acımasız israil ordusuna resmen sunmuştur, çocuk kadın kim varsa hepsinin hayatı israil ordusuna kaldı, bu düpedüz kendi halkına ihanet.
  • hamasın istediği de bu..
    israil kara harekatında bir lübnan hezimeti yaşayabilir gerilla taktiği ile savaşanlara profesyonel ordu taktikleri ile baş edemezsiniz hoş israil'in insan hakları diye bir derdi yok tanklarla bombalar geçer..
    t: israil devlet terörünü daha net göreceğimiz harekat.
  • israil rüzgarı arkasına aldı. diğer müslüman ülkeler bile çok fazla ses çıkartmıyor. bu fırsatı filistin'i haritadan silerek değerlendirecektir.
  • düşmanlarını haritadan silmesi dileğiyle...
  • olayların başlangıcından bu yana günde ortalama 10-15 saat kadar bu konuyla ilgili; doğrulanmış kaynaklardan açıklama, haber ve gelen görüntüleri takip ediyorum. (işsiz değilim, yaşamım buna müsait ve 25 senedir falan global olayları takip etmekle ilgileniyorum)

    terörist saldırının yapıldığı ilk günün gecesi de dahil olmak üzere günlerdir, pek çok noktadan özellikle gazze'yi anlık olarak canlı izliyorum.

    bugün itibarıyla şunu açıkça söyleyebilirim ki, ortaya çıkan duman bulutlarından ve patlamalardan yola çıkarak bu sabah itibarıyla israil tahrip gücü ve etki alanı daha yüksek silahlarla operasyonu yürütüyor. ne yazık ki balistik ve teknolojik olarak farklarını açıklayacak kadar teknik ya da doğrulanmış bilgiye sahip değilim.

    eğer yanlış görmediysem özellikle bugün vurdukları birkaç noktadan; tahribat anından birkaç saniye önce karşılık olarak roket atışı da gerçekleşti.

    ayrıca önceki günlerde yapılan hava bombardımanına ek olarak sanırım bugün karadan karaya ya da denizden karaya füze atışları da yapılıyor. izlediğim canlı görüntülerde havada kalan izlerden bu görülüyor.

    konuya dair teknik anlamda yetkin bilgisi olan arkadaşlar varsa gelen bilgiler ışığında entry'yi editleyeceğim.

    not:

    "kötü ve saldırgan insanlar için tek çözüm şiddette daha becerikli iyi insanlardır."

    japon samuray yasası "bushido”
  • isteyenler islama ilişkin geçmiş entrylerimi inceleyebilir. ben açık şekilde islam karşıtı bir ateistim. fakat sorun şu ki benim islam karşıtlığım müslümanlara olan nefretimden dolayı değil aksine islamın müslüman halkların sorunlarına bir çare bulamamasından dolayı bu düşünce sisteminin aşılması gerekliliğindendir.

    yani sırf islam karşıtı olduğum için başka bir dinin aşırılıkçılarının* işgale karşı direnen müslüman bir halkı taş devrine kadar bombalamasını alkışlayacak değilim. hamas'ın yaptığı terörizm ise israil'in yaptığı devlet terörizmidir. çatışmaları durdurabilecek ve barış için çözüm arayışlarının önünü açabilecek taraf güçlü olan taraftır. güçlü olan taraf çeşitli bahanelerle savaş ve imha politikası izliyorsa o zaman burada şiddet sarmalını başlatan taraf da odur. bu durumda da zayıf olan tarafın yöntemlerini ve siyasi pozisyonunu sorgulamak yerine güçlü* olan tarafın durdurulmasına öncelik verilmelidir.
  • islamcılar önceki kuşatmada mavi marmara ile yardım götürmüşler ve gemiye israil komandoları baskın yapmıştı. sonraki süreçte de islamcıların lideri ''bana mı sordular?'' diye tepki göstermişti. bakalım bu sefer ablukayı yarmaya teşebbüs edecek bir babayiğit çıkacak mı?
hesabın var mı? giriş yap