• görüntülerdeki vatandaştır.

    düzenleme:

    link silinmiş durun durun bisey dicem adlı yazar arkadaş yeni link gönderdi buyrun: http://alkislarlayasiyorum.com/…das-haklilik-icerir
  • uygun koşullardaki çiftliklerden doğal süt alamayıp da ne idüğü belirsiz fabrikasyon markaları süt diye alıp çocuklarına içiren birinin isyanıdır. market ürünü paketlenmiş hazır sütlerden başka ne çıkmasını bekliyordunuz ki acaba? müstahak.

    sütünü açık alacaksın, kaynatıp içeceksin. kapalı süt alınmaz, öğrenin artık şunu. teknoloji istediği kadar gelişsin, açık sütün doğallığını ve lezzetini veremez.

    düzenleme: açık sütümle bi kahvaltı yapayım dedim, kapalı sütle kahvaltı yapanlar tarafından dakikalar içinde lince uğramışım... linç kültürü üzerimize yapıştı kaldı adeta, kurtulamıyoruz bu illetten, neyse konumuz bu da değil. ben 'müstahak' kelimesini, o sütü içmek zorunda kalan çocuklar için kullanmadım. niyetiniz o kadar kötü ki beni saçma sapan şeylerle itham ediyorsunuz. demek istediğim şey, kapalı sütün zararları anlatıldığı halde inatla paketlenmiş hazır sütleri almakta ısrar eden ve açık süte tabiri caizse b*k atan insanların yaşadığı sıkıntılar onlara ders olur umarım... söz konusu videodaki zat, bir kutu yetmemiş gibi paket paket 6'lı kutular almış üstelik. heh doya doya içsin şimdi o hazır sütleri, hazırcı arkadaşlar siz de doya doya içmeye devam edebilirsiniz, sakınmayın. madem kapalı süt en iyisi, en sağlıklısı, buyrun.

    ayrıca betonlaşmış şehir hayatınızdan kafanızı çıkartamayıp insanlara açık süt konusunda laf yetiştirmeye çalışmayın, alnınızı karışlarım. muhtemelen canlı inek dahi görmemiş insan yığınları, gelmiş bana açık sütün zararlarından bahsediyor... ay götüm. devam edin videodaki sütleri almaya, işte bu size müstahak.

    çocukluğundan beri doya doya açık süt içen ve hâlâ içmekte olan şanslı biri arz etti. dağılabilirsiniz.

    düzenleme 2: bi alttaki yazar arkadaşımız bana ithaf ettiği yazısında "adamın neden o sütü aldığı sorgulanana kadar bunların neden böyle bir sut sattığını sorgulasak daha başarılı oluruz herhalde." demiş. adamın neden o sütü aldığını sorgulayacağım elbette, o adam o sütü almasa, sen-ben almasak, bu gibi ürünler zaten zaman içinde raflardan iner ve kendini daha sağlıklı, daha doğal sütlere bırakır en azından. bilinçsiz tüketmekten vazgeçmedikçe bu tip vakalar yaşanmaya devam edecek, bunu görmek için işin uzmanı olmaya lüzum yok. "neden böyle süt satılıyor" sorusunu ve tepkisini, yaptırıma dönüştürmek istiyorsak bu gibi ürünleri almaktan vazgeçeceğiz. cahil inadınız sizi vazgeçiremiyorsa bilemem.

    düzenleme 3: çaylaklara mesaj kutusu kapatıldı, zira daha fazlasını kaldıramıyor. devam ettiği takdirde kapalı sütçü yazarlara da kapatılacak. linciniz için teşekkürlerimi sunarım efendim, ben açık sütümü içmeye devam edeceğim yüksek müsadenizle.

    son düzenleme: sütümüzü büyük dedelerimizden beri açık tüketen bir ailenin ferdiyim. çok şükür lezzetli ve taze sütleri doya doya içerek büyüme fırsatı yakalamış bir insanım. halihazırda açık süt kullanmaya devam ediyoruz ve yoğurdumuzu da kendimiz yapıyoruz, hafif ekşili mis gibi yoğurdu yemeye de doyamıyorum, söylemesi ayıp olmasın.

    size gelirsek: aşağıda birileri yazmış, bu kadar artan nüfusu dünyanın doğal kaynakları kaldırır mı, fabrikasyon ürünlere muhtacız diye... evet canısı, siz muhtaçsınız işte bu yüzden. içine binbir türlü katkı maddesinin konduğu yapay et ve süt ürünlerini tükete tükete zaten bu kafaya gelmişsiniz, doğal seleksiyon buna denir. kendi sütünü alıp, kendi yoğurdunu yapmaktan aciz birer insan yığınısınız hepiniz, hiç acımıyorum. benim balım da doğal, zeytinim de, zeytin yağım da, sütüm de yoğurdum da. zira birçoğunu kendimiz üretiyoruz tarlalarımızda. siz kıvam arttırıcılı ve bol koruyuculu ürünleri tüketmeye devam edin, afiyet bal şeker olsun. şu hayatta açık ayranın bile lezzetine varamadan bu dünyadan göçüp giden nice insan vardır, onu anladım. üzülmemek elde değil.

    serdar kılıç başlığına gidip "ayy ne kadar doğal bir adam, ay bayıldım doğal yaşamına" gibi methiye düzen entrylerinizi sıralamaya devam edin. sonra bu gibi başlıklara gelip doğallığı savunan insanları da linç edin. doğal yaşam ve beslenme sizin neyinize? iki favori daha fazla almak ve popülerlik kasmak için aslında kendinizin de farkında olduğu gerçekleri kabul etmek istemiyor, bu gerçekleri dile getiren benim gibi insanlara da ateş püskürüyorsunuz. ne diyeyim ki daha? favori sayınıza ve popülerliğinize zeval gelmesin de sağlığınız ne durumda olursa olsun, mühim değil. zira internet ortamı ve modern linç kültürü bunu gerektirir. hadi kolay gelsin arkadaşlar.
  • nasihat team gelmeden yazayım dedim gelmişler bile. çiftlikten alacak ortamı yok okula giderken çantasına koymalik alıyor belki adam. adamın neden o sütü aldığı sorgulanana kadar bunların neden böyle bir sut sattığını sorgulasak daha başarılı oluruz herhalde.
  • müstahak mı? ya arkadaş siz nasıl bir hayat yaşıyorsunuz? adam gitmiş marketten çocuğuna süt almış. bu yüzden müstahak öyle mi? ne yapsaydı şehrin göbeğinde bir paket süt için mandıra mı işletseydi? neredeyse diyecek ki "market sütü alan o...ç....dur." sırf muhalefet etmek için konuşuyor pesemenk.

    ek 1: gelin gelin eğlence var. memleketin düştüğü hali iyi görün. hıyarın biri gözaltı istiyor mağdur tüketici için. düşünsene çocuğuna süt alıyorsun, bozuk çıkıyor, ifşa ediyorsun, şaaakk... sütöcü diyip hapse tıkıyorlar. olur mu olur yani. kodumun kökten dinci diktatörlüğünde her şey mümkün.

    ek 2: yaklaşık 15 dakikadır entry sahibinin nasıl bu yaşa geldiği düşünüyorum. adam ciddi ciddi "pipet deliği niye açık?" diye sormuş. oysa sütü paketi açmadan içmesi, akabinde götüne sokup ferahlaması gerekiyordu değil mi?
  • ayrıca bulaşıkları yıkamayan vatandaştır.
  • kıt ve hızla tükenmekte olan kaynaklar ile 7 küsür milyar insanı beslemenin doğal yollar ile olamayacağı, genetiği oynanmış tohum vb ürünlerin bu kadar büyük popülasyonun tüketim ihtiyaçlarını karşılamak için geliştirildiğini bilmeyenlerin üşüştüğü başlık. adam "market sütü alacağına git sütü açıktan al kaynat mis gibi" diyor. o kadar cahil ki o sütü veren ineğin yediği antibiyotik ve yapay yemlerden hiç bahsetmiyor. sanıyor ki inek memesine ağzımızı dayayıp içsek en faydalı ve saf sütü tüketmiş olacağız.

    (bkz: canım benim)

    zorunlu edit - arkadaşlar endüstriyel besinler ile yavaş yavaş zehirlenmeyi filan savunmuyorum. bu teknoloji ile tüketimi yaratan ve karşılayan da aynı küresel karteller. gönül isterki gerçekten doğal beslenelim ancak ben sadece endüstriyel ürünler olmasa doğal üretimin bu dünya nüfusuna yetmeyeceğini söylüyorum. gübre, ilaç ve tohum ile kirletilmiş topraklarda doğal üretim yapılamayacağını, ilave olarak serbest geziyor diye zamanından önce büyütülmüş ve antibiyotikler ile hayatta kalmış tavuğun "doğal" olmayacağını söylüyorum. lütfen bu şekilde okuyun yazıyı.
  • gelen nesilimize sağlıklı süt bile iciremiyorsak dükkanı kapatma zamanı gelmiş demektir. özür dileriz çocuklar.
  • brusella sevicilerin hemen damladığı başlık olmuş.

    üretim hattında ya da uht/pastorize, her ne kullanıyorlarsa, oluşan bir sorun belli ki bir partiyi mahvetmiş.
    kutulandıktan sonra satmadan önce tek tek içini kontrol mü etsin market ya da üretici? nasıl bir çözüm bekliyorsunuz anlamıyorum ki.

    bir ürünü tüketmeden önce kontrol etmeyi öğrenin artık. bozuk ürünü de aldığın yere götürür iade edersin. bu kadar basit.
    bunun çiftlik sütüyle, kutu sütle alakası yok. üretim hatasıdır, her üründe olabilir.

    bunun alternatifi nereden geldiği belirsiz, içinde ne mikrop olduğu belirsiz açık, çiğ süt alıp kaynatmak değildir. salak saçma fikirlere kapılmayın.
  • ilk değil, son da olmaycak. a101'de soğuk zincire, ürünlerin saklanma koşullarına hiç dikkat edilmiyor ne yazık ki. devlet kurumları, yetkili merciler de bu işlere yeterince özen göstermediği için yapılacak tek şey almayarak boykot etmek, ama o da bizim milletin başarabileceği bir şey değil, azıcık ucuz olunca gözü dönüyor insanların.

    edit: bu arada sütü çiftlikten alıp kaynatmak lezzet açısından daha iyi sonuç verse de sütün besin değerini büyük ölçüde azaltır. aynı zamanda son zamanlarda inek sütünün insanlara faydası da çok tartışılıyor. sütü ve süt ürünlerini çok severim laktoz intoleransından mustarip olmama rağmen ama çocuğa çiftlikten süt alıp kaynatıp içirmek de zannettiğiniz kadar sağlıklı olmayabilir.
  • ciftlige gidip normal sut almayı oneren bir adet ciftlik sigiri barindiran baslik. oncelıkle ısmı gecen sut normal sut bir degil. ikincisi adam basi ciftlik nerede bulunuyor sayin sigircigim? ucuncusu sut en riskli gida urunlerinden biridir. ozellikle bebek ve cocuklara tam pastorize olmamis bir sut icirirseniz hasta olmasina sebep verirsiniz. neyse bu kadar madde yeter simdilik.
hesabın var mı? giriş yap