• (bkz: 14. louis)
  • bir gerçeği dile getirmiş. şu an tamamen polis ülkesiyiz
  • polisin haksız olduğu yanlar psikolojisini kontrol edememesi, bağırması, hakaret etmesi, itip kakması. benim bildiğim polis memuru devlet değildir, devletin kolluk gücüdür ve kanunları sakince uygular. yani her zaman sakin olması gerekiyor. gerçi bu da türkiye'de pek mümkün değil.

    fakat avukatta sağlam kaşıyor. hem polise çatıyor hem güvenliğe. hadi polisi anlarım sana bağırıyor da, güvenlik görevlisi bayanın nazik tavırlarında bile nedir bu şiddetli üslup, bağırma çağırma? bir de avukat he bunu yapan. kanun çıkmış, her yerde bangır bangır duyurulmuş. sen buna uymakla yükümlüsün. nesine itiraz ediyorsun? her şeyden önce avukat aranamaz diye bir şey gerçekten çok saçma. avukattan terörist çıkmaz mı? kanun çiğneyen olmaz mı?
    daha 3 gün önce savcı şehit edilmedi mi bu ülkede? nereden bilsinler benzer şekilde içeriye girilmeyeceğini ve bu defa el bombası atılmayacağını, daha büyük zarar verilmeyeceğini?

    kimsenin kimseye anlayışı yok, kimsenin kimseye tahammülü yok. herkes kendi çapında kraldan çok kralcı ve herkes kendince en iyisini biliyor.
    maalesef ortak uygulanması gereken esasları kimsenin taktığı yok.
  • atıp tutmanın haddi hududu yok memlekette.kanun çıkmış diyor adam yahu. ne kanunu hemşerim. avukatın üstü aranır diye bir kanun falan çıkmadı. avukatın üstü aranmaz diye bir kanun varken reis aranacak dedi olay bu. ha sen reisin her dediğini kanun biliyorsan o da senin problemin
  • devleti polis zanneden salaklari da bize gostermeye baslamistir
  • i am fire i am death
    (bkz: smaug)

    kendi ölümüne giderken böyle diyordu rahmetli, hadi inşallah.
  • polis, devlet değildir. polis memuru da devlet değildir.

    mevcut anayasa diyor ki (madde 6) halk, tek egemen güçtür ve bu yetkisini hükümet, meclis ve yargı yoluyla kullanır. yani devlet, halkın yetki kullandığı araçtır.

    polis ise, hükümete bağlı kolluk kuvvetidir. görevi ise egemenliğin asıl sahibi olan halkı suçlara karşı korumaktır. polis, halk adına hiçbir şey yapamaz, halk adına hükümet bir şey yapabilir, polis ise emirleri yerine getirir.

    bir polis, "ben devletim" diyorsa o devlet, polis devleti olmuştur. anayasanın ilgili maddesi ise fiilen gasp altındadır.
  • sokakta adam vurup elini kolunu sallayarak gezenlerin meslektaşlarından biridir. sen devlet değilsin dingil. sen benim hak ve özgürlüklerimi, can güvenliğimi korumakla mesul bir görevlisin. ben varım diye varsın. benim varlığım senin eve ekmek götürme sebebin. o yüzden önce bir dur. kimi itip kaktığını kimi vurup öldürdüğünü kime köpek muamelesi çektiğini bir düşün. illa ki devran döner.

    bu dingilin üniformasını çıkartıp bürokrat olmuşunun yaptıklarını öğrenmek için sizi aşağıya alalım.
    (bkz: valinin azarladığı öğretmenin hayatını kaybetmesi)
  • eski yunanca "polis, poleos, f." devlet demek olduğundan dediği doğrudur. ancak sözcüğün etimolojik incelemesinden ziyade neye tekabül ettiğini de bilmek gerekir.
  • korkutucu olan artık kimsenin umurunda olmamasıdır. bu baskıya bu zulme dur diyecek ne bir yargı kalmış ne de bunları gündeme getirecek bir medya kalmıştır.
hesabın var mı? giriş yap