• harrison ford'un oynadığı bir film...
  • aynı ismi taşıyan amarka başkanına ait özel uçağın tanıtımı sürecinde ortaya çıkan film, aynı zamanda "bakın aha da böyle bi uçağımız war, böyle de teknolojilerimiz war" alt ifadesi taşır.

    in the line of fire ve das boot ve outbreak'ta coşan alman yönetmen wolfang petersen tarafından yönetilmiştir. filmde kötü adamı oynayan gary oldman ve türlü jimnastiğin kurdu amarka başkası ford, izlemeye değerdir. özellikle dolby digital kullanımında had safhaya ulaşmış filmde ses efektleri şahikadır. ayıca müzikleri de jerry goldsmith'e ait.

    tamamen bi "şov" filmi, lakin sayın suleyman demirel'in böyle bir durumda kaldığında, dünyayı, ülkesini, sivilleri kurtarmak adına nası bi sawaş vereceğini, 5000 feet'te bile olsa, ip üzerinde nasıl, paraleldeki uçağa geçeceğini düşünür dururum.
  • amerikan tv kanallarina gore, terorist saldirilarin hedeflerinden biri. baskanin ucagi. hava kuvvetleri bir diye mi cevrilir be kardesim bu? allah belanizi versin.
  • commodore 64 ile yapilmis bir uçak düşme sahnesi içeren dandik film.
  • aynen turkiye'de oldugu gibi amerika'da da, devlet ba$kani*, tum silahli kuvvetlerin de ba$komutanidir. bu sebepten oturu beyefendi(ya da ilerde olursa hanimefendinin) adimini attigi her askeri arac callsign degi$tirir ve bagli oldugu kuvvetin isminin ardina "one"* eklenerek ba$komutanin* aracta oldugu vurgulanir. elbette aramizda "ehuhe o zaman ba$kan askeri cipe binse o zaman da army one olur mu eheaehahe" diyecek protein eksikligi ya$ami$ zavallilar olacaktir, bu arkada$lara hatirlatilmasi gereken entry'nin ba$ini bir daha okumalari ve callsign* kelimesini tahtaya yuz kere yazmalaridir.

    af1 hakkinda yukardakilere ek olarak bilgi verilmesi gerekirse, 2 tane dolanirlar(yazilmi$ti ama olsun), atilacak aam ve sam'lara kar$i savunma sistemleri vardir. emp'den etkilenmeyecek $ekilde dizayn edilmi$tir, escape pod hikayesi tam dogrulanmasa da, icinde carpma aninda hasar gormeyecek $ekilde dizayn edilmi$ bir bolme bulunur. bunun yani sira insanoglu tarafindan bilinen her turlu telekomunikasyon aracina sahiptir, mini bar, mini golf ve tennis kortu oldugu rivayet edilmektedir. haliyle icinde oval ofis'in ufak bir kopyasi ve gerektiginde balistik fuzelerin de ate$lenebilecegi bir war room bulunur.
  • amerikan başkanını,ailesini ve önemli birkaç vatandaşı korumakla görevli uçak.sanırım boeing bazlı.havadan havaya füzelere karşı chaff ve flare fırlatabiliyor. radar bozucu sinyal gönderebiliyor. full aksesuarlı
  • abd baskanin icinde oldugu herhangi jetin kodudur. bu muhimmat abd baskanlarinin beyaz saraydan ayrildiklarinda yanlarindan ayirmadiklari, nukleer silahlarin kodlarini tasiyan cantada olmalidir. lord aragornun detayli tanimini ornekleyecek detay nixon gorevden ayrildiginda olmustur. nixon air force one da iken baskanligi dusmus, havadayken ucagin kodu degistirilmis, sallamiyorsam a-2700 olmustur. nixondan once ise kennedy suikastindan sonra, kennedynin cenazesi yine air force one tarafindan washington dcye goturulmus, bu ucus sirasinda kennedynin su an ismini hatirlayamadigim yardimcisi, air force one da baskanlik yemini etmis, dolayisiyla, ucagin kodu degismemistir.
  • film yeni gosterime girip te harrison ford'un teröristlere tekme tokat daldigi sahnelerde, amerikadaki sinema salonlarinin "aslan baskan yuru be" nidalariyla, alkis tufanlariyla sarsildigi rivayet edilir
  • ikincisi çevrilse isminin ne olacağını acayip merak ettiğim film
  • (bkz: nike airforce)
hesabın var mı? giriş yap