• bir eskiden ne güzeldi diye wolkswagenli
    2 katlı evli çocukların mahallede maç yaptığı
    ( inşaat dikmekten mahallede arsa bıraktılar sanki o ayrı)
    bir eski türkiye korkunçtu diye gösterdikleri pis camlı tren
    reklamları, adile naşit'i barış mançolu yılları cehennem ilan ettikleri reklam ve konuşmaları...
    panik ve kafa karışıklığı böyle ortaya çıkmış.
    yazıık!
  • kaosu iyice gözler önüne sermiş, sebeplerini şurada açıklamaya çalıştığım stratejik hatalar dizisidir: (bkz: #77598954)

    kısaca özet geçeyim: a.k. partisi içinde bir grup, kökünü batıdan alan, seküler yaşam tarzına özeniyor ve özenmekle kalmayıp "biz de aynıyız lan" diyor, eski güzel türkiye'yi görmeden özleyenler ve sahiplenmeye çalışanlar bunlar. ağırlıklı genç şehirli seçmen.
    başka bir grup ise a.k. partisi'nin 2002'den hatta 90'lardan beri izlediği siyasetten kopamıyor, adile naşit'e hakaret içeren konuşma da bu gruptan çıktı aslında.

    kısaca, alkolsüz mojito içip ultra lüks islami rezidanslarda yaşayan şehirli a.k. seçmeni ile kürtaj dayı'nın temsil ettiği vandal eğilimli klasik seçmen arasında dev bir savaş var. ve bu savaşın galibinin kim olacağını en iyi erdoğan biliyor. o üniversite iftarları, tv şovları falan hep bundan.

    esas sıkıntı şu: alışmadık g.tte don durmaz. erdoğan bu yüzden uzay çalışmalarına, nükleere vs sahil site kooperatifi mantığıyla bakıyor ve tuhaf tuhaf konuşuyor. çünkü ait olmadığı bir dünyaya dair konuşuyor...
hesabın var mı? giriş yap