• aslında aylardır düşündüğüm konu, yani bir yandan doları düşürüyomuş gibi saçma sapan ekonomik eylemler içine giriliyor(dolar bozdurma gibi), öbür taraftan 16 senedir batıya onlarca taviz verildikten sonra, üstüne sanki düzgün adalet sistemi varmış gibi brunson davasında ısrarcı olması buna örnektir. aslında çift taraflı kazanıyo da olabilir bir taraftan aylar belki yıllar önce iktidara yakın sermaye dolara yatırım yapmıştır, diğer taraftan da dolar arttıkça 'bu vatan meselesidir ' 'adeta kurtuluş savaşı' gibi söylemleri kullanarak oy arttırıp, kötüye giden ekonomiyi tamamen batıya bağlamaktadır. (tabi ecevit yönetemeyince ekonomiyi batırdı olur, akp yönetemeyince dış güçler).
  • 2019 yılında boşuna olduğu aşikar istabul büyükşehir seçimi iptali, ve seçim tekrarı; ve en son 3 büyük hdp'li belediye başkanı olan şehre kayyum atanması gibi eylemlerle benim de sürekli aklıma gelen, gerçek diyemesem de ihtimali dediğim durum.
    akp yerel seçimlerdeki yenilgiyi türkiye'de demokrasinin işliyor olduğunun işareti olarak dış dünyaya pazarlasa ve normalleşme sinyalleri verse ve kürtlerle kendi çalıp oynayarak dahi olsa bir barış sürecini yeniden başlattım diye bir goy goy yapsa dolar 5 tl altında olurdu.

    (ki mesela atıyorum 4.85 de feci yüksek bir kur, istikrarın bozulduğu doların artışa geçtiği dönem dediğimiz 2013'ten 2016'ya kadar ki artış trendi devam etse bile şimdi 4 tl civarı olması gerekirdi. oysa şimdi 6'ya dayandı mı, 7 mi diye korku var)
hesabın var mı? giriş yap