• 1915 yılında kütleçekim dalgalarından bahsetmiş adam. bin dokuz yüz on beş diyorum lan, alo!

    kütleçekim dalgalarını gözlemlediler ligo'da. en basit haliyle anlatıldığında, ben kendimce bilimle ilgilendiğini iddia eden bir insan olarak ancak anlıyorum "heaaaa tabi lan öyledir" düzeyinde. adam 101 sene önce bunun böyle olduğunu düşünmüş, bu iş böyledir aga demiş; bunu formüle etmiş, teori olarak ortaya atmış. bu nasıl bir beyindir arkadaş! insan üstü olmak budur bence.
    okulda başarısız olan çocuklarınızla ilgili olarak "e einstein da başarısızmış okulda" filan derken bir kere daha düşünün bence.
  • bundan büyük kapak olamaz arkadaş. bir şey keşfediyorsun ve ancak 100 yıl sonraki teknolojiyle bunu çözebiliyorlar. müthiş bir zeka. saygıyla eğiliyorum önünde einstein reis.
  • sinemadaki onur ödülleri gibi yaşam boyu nobel ödülü gibi bir ödül kendisi adına ailesine verilmelidir.

    edit: bir arkadaş ailesi ne alaka diye mesaj atmış. ona da yazdım, buraya da ekleyeyim: kendisine veremeyeceğimize göre, şahsi eşyalarının olduğu bir müzeye/evine vs konması için dedim. mesela ahmet kaya adına verilen cb ödülünü eşi aldı biliyorsunuz.
  • insan irki icin kapkaranlık bir evrendeki mum ışığı olmuştur. 100 yıl önce yazdığı teorileri bilim insanlarına hala ışık tutmaktadır ve yüzlerce yıl daha tutacaktır.
  • balık burcudur kendisi.ve hayalgücünün meyvelerini daha bugünlerde yemeye başladık.
  • kaleme aldığı bir konu (gravitasyon dalgaları) 100 yıl sonra gözlemsel olarak doğrulanmış olan değerli bir bilim adamıdır.

    bazıları kendisini halen anlayamamış; zaman görecelidir, bu doğrulama 100 yıl 1000 yıl, 10e-15 yıl veya 10e+15 yıl da olabilirdi (bkz: kısmetse). astronomik zaman aralıkları çok kısa veya çok uzun olabilir. burada temel başarı savının iyi ve doğru bir düşüncenin eseri olmasıdır, yoksa mucize değildir. 100 yıl sonra olması tesadüftür.
  • "görelilik kuramım başarıyla kanıtlanırsa; almanya benim bir alman olduğumu iddia edecek, fransa ise dünya vatandaşı olduğumu açıklayacaktır. eğer kuramım gerçek dışı çıkarsa fransa bir alman olduğumu söyleyecek, almanya ise bir yahudi olduğumu açıklayacaktır." sözlerinin sahibi, bilim insanı

    not: söz daha önce allaccess tarafından yazılmış ama yine de yazmak istedim. (bkz: albert einstein'in mezhebi)
  • 101 yıl önce sadece mantık akıl yürüterek, düşünerek bulduğu yerçekimsel dalgaların dün kanıtlandığı açıklanmıştır. adama boşuna dahi demiyoruz baylar bayanlar.
  • pekala albert einstein'ın her şeyin teorisini, günümüz bilim adamları adım adım çözüyorken, onun tek beyin tek adam olarak iddia etmesi?

    einstein bir din olmalı.
  • zamanında rejim tarafından baskı altında tutulduğu için almanya'yı terk etmeyi kafaya koymuş hatta bir mektupla ülkemize sığınma talebinde bulunup, milli şef inönü tarafından ülkede yeterince sığınmacı profesör olduğu gerekçesiyle reddedilmiş üstün zekalı insan evladı.
hesabın var mı? giriş yap