• albert pyun, filmlerini izlediğim en ilginç yönetmenlerden biri. ilginç demeyelim de "cins yönetmen" olarak sayacak olursak ilk üçe girer.

    evvela bilmeliyiz ki albert pyun bir auteur. ayrıca prodüktörlüğünü yaptığı filmler de var ve bir film şirketi sahibi. fakat onu enteresan yapan şeyler bunlar değil; filmleri çok hızlı üretmesi, çok çok ucuza mal etmesi, filmlerin aynı şablondan çıkmış gibi türemeleri ve sinema adına kaygı taşımaması.

    karate kungfu, bilim kurgu ve özellikle cyborg hususlarında takıntılı bu adamın filmlerini izlemek için değil "b" film meraklısı olmak, hayatını "b" filmlere adamış, hayatındaki tek amacı b filmler olan biri olmak lâzım. normal bir "b" sinefil albert pyun filmlerine 20 dakika dayanamaz sanıyorum. ama bu adamın ne yapmak istediğini öğrenmek için dayanılabiliyor. bugün imdb'ye bakarsanız hiçbir albert pyun filminin rating'i 10 üzerinden 3'ü geçmemiştir. demek ki adamın yapmak istediği bir şey var. kimse kolay kolay bunu fark ettiği halde, eleştirileri gördüğü halde film çekmeye inat etmez. hele hele, tom sizemore, dennis hopper, charlie sheen, rutger hauer, christopher lambert ve daha bir çok oyuncunun, b tipi denilebilecek filmlerde boy göstermiş olsalar bile, albert pyun'la çalışmayı kabul etmeleri enteresan.

    yılmadan çabalayışıyla ileride roger corman (the b movie king), edward l. cahn, josh maldonado gibi ustaların son temsilcisi sayılabilir. usta mıdır peki? ustalaşır. hiçbir zaman bir roger corman olamaz tabii ama umarım ne yapmak istediğini bir gün anlarız. takibindeyim albırt.
  • nemesis'in yönetmeni.

    (bkz: #19678986)
  • 69 yaşında hayata veda etmiş olan yönetmen.

    --- spoiler ---

    albert pyun, whose science fiction and action films included such cult favorites as cyborg, nemesis and the sword and the sorcerer, died saturday at age 69.

    pyun’s death was announced on social media by his wife, cynthia curnan, who said he died in las vegas. he had dementia and multiple sclerosis for years.

    born in hawaii, pyun was raised in a military family.

    during his four-decade career, pyun’s films included stars such as jean-claude van damme, christopher lambert, and burt reynolds. he also worked with snoop dogg, charlie sheen, ıce-t, kris kristofferson, james coburn and dennis hopper.

    --- spoiler ---
  • 1953 hawaii doğumlu prodüktör, yönetmen.

    (bkz: #154442065)
hesabın var mı? giriş yap