• ama gerçekten inanılmaz seviyede..
  • başkanlık sisteminin olmaması.
  • instagram denen fuhuş yuvası.
  • öncelikle (bkz: hayırlı forumlar)

    egolar artık o kadar parça pinçik ve irin dolu ki, komplekslerse zincirlerinden salınmış.. bu devirde insan kandırmamak artık en kibar ifadeyle zekasızlık örneği olarak görülüyor. bu çıldırışın sebepleri için "nalet olası kapitalizm"e işaret ederek en heyecanlı yerinde yazmaya son veriyorum.
  • fiziken aldatma mı yoksa ruhen mi
    asıl sorulması gereken soru budur
  • sosyal medya, alternatif fazlalığı, alternatife ulaşmanın da kolaylaşması; ayrıca kadınların eskisi kadar mutaassıp olmayışı... eskiden kadınlar fren görevi görüyorlardı. artık o da yok yani.

    bir de toplumun bir kısmı online aldatmayı aldatmadan saymıyor. "ne var canım, kadınla iki muhabbet ettik" deyip geçiyor adam. sanal seks de var tabi, et ete değmediği için günah sayılmaz.
  • -yengeye baldıza sarkılan türk dizileri,
    -internetin yalnızca bel altına hizmet edecek şekilde kullanımı,
    -evlilik programları,
    -feminizm

    evet feminizm. uzun süredir takip ediyorum, aldatma haberlerinde aldatan evli bir erkekse feministlerin yorumu "erkek işte, hepsi aynı, çükünden asmak lazım, alayınız geberin" vs. şeklinde oluyor. ama haberin kahramanı evli bir kadınsa "kadını erkeği yok bu işin, karakter meselesi" deyip geçiyorlar.
  • (bkz: fetö)
  • bence üç adımı var bunun.

    1- iletişim kurmanın inanılmaz kolaylaşması... mesela eskiden karşı komşunun kızına/oğluna ulaşmak zorken şimdi alelade bir chat sitesine girip bir günde onlarca insanla tanışabilirsiniz.

    2- insanların gitgide kibirli olmaya başlamaları ve beklentilerini çok yükseğe çıkarmaları... bu özellikle birinci ile birleşince anlam kazanıyor. hani elinizde bir sürü seçenek var ve siz her istediğinizi tek kişide toplamak "the one"ı bulmak istiyorsunuz. ama öyle biri yok. e siz de bütün özellikleri bulamadığınızdan arada, eksik kalan özellikler için aldatma seçeneğine başvuruyorsunuz. yeni bir kişi ile ruhunuzdaki eksik yan tamamlanıyor. ama halihazırdaki kişiyi bırakıp ona da gitmiyorsunuz çünkü o da genel toplamda "daha iyi" değil. sadece tamamlayıcı.

    3- günümüz ahlak anlayışının yukarıdaki hareketleri normalleştirmesi, sadakat ve güven kelimelerinin içinin boşalması, post-modernizm adı altında aldatma hareketine karşı vicdanlarımızın susması

    her türlü şeyi bu üç adımda değerlendirebilirsiniz. kolay gelsin.
  • insanların ne istediğini bilmemesi, kendini tanımaması, kendini keşfetmeden sistemin parçası olup kalbinin anlık atışıyla hayvan gibi hareket etmesi.
    anlamsızlaştırması, yaşadığını hissedememesi, boğulması, öfkesiyle yıkım yapmak istemesi ve dahil olan herkesi yıkması.
    vücuduna istediği şeyi en istediği yılda veremeyen gençlerin sapkınlığı, gerçek arzuyu tatmadan gelişine yaşanmış ilişkiler, beynin yalanı.
hesabın var mı? giriş yap