• 1966’da sarnico’da dünyaya gelen italyan aktör alessio boni, 1 aralık 2005’te, italya’da, unıcef’in “iyi niyet elçisi” olarak seçilmiştir. l’accademia nazionale drammatica silvio d’amico’da okuyan alessio boni, hamlet’in oynadığı bir sahne ile mezun oldu. daha sonra los angeles’ta oyunculuk dersleri aldı. “bir yaz gecesi rüyası” ve moliere’in “cimri”si gibi klasiklerde rol aldı. titanic’in filminin radyo için hazırlanan oyununda seslendirme yaptı. en son 59. cannes film festivali’nde gösterilen “arrivederci amore, ciao” adlı filmde rol almıştır. la bestia nel cuore'nin başrol oyuncularındandır.

    kaynak: http://www.ntvmsnbc.com/news/382163.asp
  • la meglio gioventi filminden bildiğim clint eastwood'u andıran siması ile karizmatik italyan aktör. bugün yenibosna'dan her zamanki gibi metroya bindim, bindiğim vagonda ortada iki kadın iki erkek italyanca konuşuyordu, bir adrese bakıyorlardı haritadan, selam verecektim vazgeçtim. daha sonra binen yolculara yer vermek için köşeye geçtiler, baktım adamlardan birisi tanıdık, aha dedim bu aktör o aktör- filmin adı aklıma gelmedi, adamın ismi zaten yok- , yanlarına gittim, sordum, evet dedi, uzunca bir filminizi izledim dedim, birçok film söyledi çıkaramadık, artık filmde siz orduya giriyordunuz erkek kardeşiniz doktordu deyince hatırladılar, tokalaştık. nereye gittiklerini sordum, sultanahmet dedi, zeytinburnun'da inecektim tramwayla geçerler diye sevindim ama aksaray'dan geçeceklerini söylediler. alessio'ya herhangi bir şeye ihtiyaçları olursa aramalarını söyledim, olur dedi. hayranı olan yoktur sanırım, tanıyan da pek çıkmaz ama, istanbul'da kendisi bugün itibariyle, görüşmek isteyenler olursa duyurulur :)
  • tarık tarcan'a fena halde benzeyen italyan aktör.

    buyrun, bu alesio abimiz: görsel

    bu da tarık abimiz: görsel
  • vespa hikayesiniin anlatildigi filmde oynayan aktor. filmde sanki hem oyunculuk ve tarz tavir gorunum olarak dirty harry filmminde clint eastwood gelmis gibi hisettim.

    not: dogdugun ulke kaderindir kesinlikle.. adam amerikali bir oyuncu olsaydi kesinlikle tum dunya adini ezbere biliyordu.
  • ağzı, burnu, kaşları ve gözleriyle bir italyan tanrısı.

    muazzam kusursuz hatları var. şarap gibi de yaşlanmış.

    ben yatayım geç oldu…
  • izlemek için bayağı bir geç kalınmış filmi la meglio gioventuda gençlik haliyle izledikten sonra dur bir instagramdan profiline bakayım deyip bir yirmi yıl kadar yaşlanmış halini görünce beni şoklara sokan italyan. o sakallar hiç olmuş mu.
hesabın var mı? giriş yap