• trabzonsporlu eski ünlü futbolcu. milli takımda da forma giymiş zamanının büyük futbolcusudur. bir diğer özelliği de ünlü şarkıcı bülent ersoy'la bir dönem sevgili olmasıdır.
  • eskilerin deyimiyle "sağ haf".kendisi büyük futbolculuğunun yanı sıra birçok anlatının ana kahramanıdır.eskilerin futbol sohbetlerinde temel taştır.kurdukları kadrolarda ve yaptıkları sohbetlerde "alikemal" her zaman ölçüdür yada dönemsel hatırlama aracıdır...
    geçmiş senelerin rakip takım taraftarlarının bile kendisini saygıyla anması, takım arkadaşı bir başka büyük oyuncu kadir özcan'ın zamanında paramız yoktu lakin tüm türkiye bizi tanıyordu söylemleri bir insan bu hayatta daha fazla neye sahip olabilir ki dedirtmiyor da değil doğrusu...
  • kendisini beşiktaş'ta izleme şansına eriştiğim fırtına lakaplı yıldız sağ açık. beşiktaş'ın sarı fırtınametin tekin'in öncülüdür. kariyeri boyunca türkiye'nin en iyi futbolcularından birisiydi.
  • trabzonspor çocuğu
  • gelmiş geçmiş türkiye’nin en iyi futbolcusudur. ingiltere de doğsaydı dünyanın en iyi topçularından biri olurdu..
  • korkunc bir karizma, efsane.

    trabzonda belirli bir yas grubu icin adeta bir futbol tanrisidir. dönemin güclü trabzonsporu sampiyonluklar elde edip avrupa maclarinda dünya devleriyle mücadele ederken ali kemal trabzonsporun bir sembol oyuncusuydu. liverpool macinda ingilizler tarafindan da begenilmisti. simdilerde trabzonspor camiasinin icinde ve sözü gecenlerden.
  • hiç izleyememiş olmama rağmen çocukluğumdan beri ismini bildiğim efsane. futbolla ilgisi benim krikete ilgimi geçmeyen beşiktaşlı babam her beraber izlediğimiz maçta ne zaman bir korner atılsa ali kemal'in kornerden attığı golleri söylerdi. işte öyle sert ve kavisli atıyormuş ki köşe vuruşlarını, kaleciyi aşıp arka direkten gol oluyormuş filan. ki zannetmiyorum ikidir, üçtür de 5-10 değildir herhalde ömrü hayatında kornerden attığı gol sayısı, yoksa daha çok bahsedilirdi herhalde ama cidden ayrı bir seviye olduğuna eminim. zira izleyenler ondan bahsederken bir süper kahramandan bahsedermiş gibi anlatırlardı. zaten trabzonspor'dan ilk kez a milli takım formasını giyen de kendisiymiş.

    ama ilginçtir trabzonspor'da iki sene üst üste şampiyonluk yaşadıktan sonra, üçüncü sene şampiyon olamadıkları sene sonunda yani 1977-1978 senesinin sonunda maddi durum gerekçe gösterilerek o senenin şampiyonu fenerbahçe'ye gitmek zorunda bırakılmış ve orada geçirdiği 3 senede de hep trabzonspor şampiyon olmuş. ve mutsuz olduğu iddia edilen bu üç yıllık fb dönemi ardından, ilk senesinde yeniden şampiyonluk gördüğü kariyerinin beşiktaş dönemi ise artık benim de hatıralarımda yer eden dönemler. ama işte ben o dönemin yani 81-82 sezonunun şampiyonu olan beşiktaş'ın kadrosunda hatırlamıyorum hiç. sonraki senelerin beşiktaş kadrosunda da mehmet ekşi ve necdet'i hatırlıyorum sadece trabzonspor'dan gelen oyuncular diye bahsedilen. mesela ilk gittiğim futbol maçı; sanırım 1984 senesindeki fb bjk maçında necdet ergün vardı sahada, bizi maça götüren eniştem “bak” diye göstermişti “7 numaralı kaptan necdet trabzonspor'un eski oyuncusu” diye söyleyince ben de kadıköy'deki o maçta bjk'yi desteklemiştim. yaş 10 filan işte.

    bir de kardeşini hatırlıyorum. orta saha oyuncusu osman denizci, ali kemal'in kardeşi diye tanınırdı. fb'den sonra mı gelmişti bize de 1984'deki şampiyonluk kadrosunda o da vardı ve amcam sınıf arkadaşı olduklarını söylerdi osman ile.

    neyse, hikayeler bitmez, eminim kendisinde de nice hikayeler vardır ama asıl iki üç gün önce ufak bir kaza haberinin kahramanıydı bjk ts maçının olduğu gün sanırım. yürürken kendisine motorsiklet çarpmış diye okumuştum. ciddi değildir herhalde iyidir inşallah, yoksa duyulurdu diye tahmin ediyorum. çok geçmiş olsun bu vesileyle kendisine.
  • yaşı için fazlasıyla karizmatiktir, gol sevinci de dahil olmak üzere;

    https://twitter.com/…ras/status/1606774915125878790
hesabın var mı? giriş yap