• (bkz: amfibi)
    (bkz: triturus alpestris)

    mikroskobik ölçeklerde yapılan çekimle ortaya çıkan görüntü, biraz iç gıcıklayıcı.

    kaynak
  • aynı zamanda evrimede şahit oluyoruz
  • o gözünü açtığı ilk an, gerçekten büyüleyici. gözlerini açtığında karşısında hiç bilmediği kocaman bir evrenin şaşkınlığını gözlerinden görebileceğiniz alp semenderini barındıran video.
  • düşün her dakika yüzlercesi bu komplike oluşum evresini geçiriyor, bizim için çok farkedilmez fakat mikro evren için çok daha büyük bir olay
    video’yu paylaşan yazara şükranlar...
  • izlerken hipnotize olduğum alp semenderinin oluşum anı. son zamanlarda izlediğim en sürükleyici yapımlardan biriydi gerçekten.

    aslında küçük semenderin ilham verici serüveni kadar bir insana göre daha uzun süren bir gelişim sürecini takip etmek için gerekli motivasyona sahip kişiler de ilham verici bence.
  • keşke canlı türüne göre sayıları artsa. muhteşem bir video.
  • arkadaşlar ilk defa başlık açıyorum.başlık adını bu şekilde yaptım.uygun değilse mod arkadaşlar düzeltirler diye umuyorum.

    hollandalı yönetmen jan van ıjken'in, becoming isimli timelapse çalışmasıdır.zigotun, yumurtadan çıkışına kadar olan süreyi seyirciye aktarır.

    link

    edit: sonsuza kadar yiyebilen adam arkadaşımız, gerçekleşen olayın türkçe olarak basit anlatımını paylaştı.buradan ulaşabilirsiniz.

    edit 2: matilda effect arkadaşımız daha önce (bkz: alp semenderinin timelapse oluşum anı) şeklinde paylaşım yapmış. başlığı açmadan önce özellikle bakmıştım paylaşıldı mı diye ama gözümden kaçmış. matilda effect arkadaşımıza da teşekkür edebilirsiniz paylaşım için.
  • (bkz: slime videosu)
  • alp semenderinin 3 haftalık oluşumunun 6 dakikaya sığdırılmış hali olan videodur.

    aynı yollardan bizim de geçtiğimiz gerçeğini düşününce ürpertiyor, çok acayip.

    edit: başlıkta epey tartışma çıkmış yeni bir entry yazmaktansa editlemek daha mantıklı geldi.

    bir yaratıcı var mıdır yok mudur bilmiyorum*, ancak kutsal kitaplarda belirtilen yaratıcıların uydurma olduğuna eminim. şöyle ki en basitinden "kun fe yekun" kavramına bakarsanız zaten bu alp semenderinin oluşumuyla tamamen ters kalıyor. bu canlının bu şekilde oluşması için yüz milyonlarca yıl evrim geçirmesi gerekti.

    bir sözüm de mükemmeliyet arayanlara; bu alp semenderi belki bir ayağı eksik olarak doğdu ya da bir gözü doğuştan kör, bilmiyoruz. afrika'da doğan 3 bacaklı bir kedigil ailesi mensubu mükemmel değildir, mezopotamya'da 2 başlı olarak doğan koyun mükemmel değildir. özellikle hayvanlardan örnek veriyorum çünkü tek kolu eksik olan insanı örnek verirsem "allah onu o şekilde sınıyor" diyeceksiniz biliyorum. canlıların oluşumunda kusurlar olabiliyor, bu da bir tanrı varsa onun kusurlu canlılar da yaratabildiğini gösteriyor, bu mantıkla bakarsak, varsa eğer, tanrı mükemmel değildir.

    bence dünyadaki hayatla ilgili en gizemli olan kısım bütün canlılığın tek bir ortak atadan geliyor olması, imanlı arkadaşlar oraya odaklanırlarsa belki yaratıcıyı orada bulabilirler, ama buldukları yaratıcıyla umdukları yaratıcı aynı olmayabilir.
  • ufku iki katına çıkaran son derece kaliteli bir içerik olmasına rağmen ekşi sözlük çöp entry girme timine mensup olduğunu düşündüğüm bazı yazarlarca slime videosu olarak değerlendirilmiştir.

    başlık da ilk deneme için son derece başarılı başlıktır. başa kalmasın el atalım..
hesabın var mı? giriş yap