• bir benzerini 8-9 yıl kadar önce hacettepe fizik mühendisliği bitirme projesinde gördüğüm, desteklenmeleri halinde çok daha ileri çalışmalar yapacaklarına inandığım insanlar tarafından yapılan mekanizmadır.
  • sağ koldur.
  • "süper bir çalışma böyle yerel şeyleri destekl" diyeceğim tam bir gülme tutuyor. ahahahahahaha

    kolun oluyor ama başından ve ayağından vazgeçmen gerekiyor.
  • adamlar bir şeyler yapmış. en nihayetinde 2 yıllık bir bölümün uzaktan eğitim öğrencisi. fiyat-performans olayı gibi düşünürsek, "evet, helâl olsun" dememiz gerek.

    yalnız boyun fıtığına da bir çare bulması gerekir bu arkadaşın. proje eksik.
  • üniversiteye attığım tebrik mailinin konusudur.

    "tebrikler kardeş, bilimi keşfetmişsin"
  • gurur duydugum ve tebrik ettigim universite ogrencilerinin basarisidir.

    ayrica, ıcten yanmali motorun calisma prensibini anlat desen anlatamayacak ve tek basarisi baskasini kucumsemek olan adamlarin zoruna gitmis basaridir.
    ulan adam oyle bir kucumsemis sanirsin beyin dalgasiyla komut alan robotu kendi evinin bodrumunda yapip bilime kazandirmis.
  • yakında hesap makinasını hatta bilgisayarı bile bulabilecek bir ekip gerçekleştirmiştir, çok tebrik ediyorum, memleketimde yer alan yüzlerce üniversite sonunda meyvalarını veriyor. siz daha bir parmak bile üretmeden dalga geçin! bugün amasya'da ilk kol üretildi yarın tokat'ta ayak, yozgat'ta kafa yapılacak ve inşallah türk islam dünyasının ilk yapay insanını da üreteceğiz.

    ha derseniz, bunlar 20 sene önce ülkemizin bilim yapılan 2-3 üniversitesinde zaten yapılmıştı, şu anda videoda gördüğümüz o garip aletin değil de çok gelişmişlerinin ve hali hazırda kullanılan veya ileride kullanılacak olan sistemlerin olduğu projelerde onlarca yüzlerce türk bilim adamı çalışıyor, olsun onlar değil bu bilim! bak onlar hiç televizyona çıkıyor mu? kimsenin okumadığı bilimsel dergilerle yapılan bilimi kim napsın! hiç televizyona çıkabiliyorlar mı, bak mesela aynısı san'at için de geçerli. bir demet akalın her gün televizyonda bir hande yener orijinalliğiyle çağlar açıyor, ama sen dersin da vinci sanatçı die, nerede gördün da vinci'yi geçeceksin bunları.
    bize böyle amasya'da ki gibi bilimler lazım doc. dr c. sinan sağıroğlu gibi akademisyenler lazım!
  • burada çok önemli olup da gözden kaçan bir ayrıntı var.
    bu kolu yapan öğrenciler 2 yıllık ve uzaktan eğitim öğrencileri. yani örgün öğretimdeki gibi her gün yanyana gelip de karşılaştıkları problemleri nasıl çözeceklerini tartışma imkanları yok. biri sivas'ta yaşıyorsa diğeri aydın'da yaşıyor.
    bu kadar imkansızlık içinde böyle bir şeyi yapabiliyor olmak, hem de 2 yıllık ön lisans öğrencisi olmak isteseniz de istemeseniz de başarıdır.
    şimdi gelelim madalyonun diğer yüzüne.
    bu öğrenciler bir şekilde böyle bir şey yaparken türkiye'de bulunan onlarca üniversitenin mühendislik bölümü öğrencileri ne bok yiyor?

    ayrıca şuradan diğer projelerin haberlerine de ulaşabilirsiniz.

    dilek livaneli* de bu üniversitenin öğrencisi.

    amasya üniversitesi en azından şimdilik güzel işler yapıyor. hiçbir sike derman olmadan eleştireceğinize destek verin.
  • kese atamayan koldur.
    ayrica kolu allah vermis, allah almis. sen ne diye yenisini yapiyorsun arkadasim.
  • aklıma direk şu vidyoyu getirdi.
    https://www.youtube.com/watch?v=lzcoujfvphm
hesabın var mı? giriş yap