• tıpkı uzakdoğuya hiç peygamber gönderilmemesi gibi bu da çözülmesi gereken bir sorunsaldır. kıtanın kuzeyine şamanizm hakim. orta ve güney kesimlerde insan kurban etme merkezli paganizm hakim. asıl gitmesi gereken bir yer varsa orasıymış bence.

    gerçi peygambere gelene kadar , beyaz adam kıtayı bulana kadar at gitmemiş amerikaya.
  • insan düşünüyor birde , oradaki insanların suçu günahı neymiş diye. adamlar binlerce yıl mevzudan habersiz yaşamışlar , hem de süper yaşamışlar, doğaya saygılılarmış , beyaz adam gibi a.ına koymamışlar. sonra beyaz adam gelmiş , beraberinde dininide getirmiş . ulan sana noluyor, tanrı göndermemiş oraya , sen ne karışıyorsun adamlara, senin sik kadar aklınamı kaldı.

    konuya ciddi bir şekilde dönersek eğer ;

    (bkz: kur'an incil ve tevrat'ın sümer'deki kökeni)

    sümer bilindiği gibi bütün dinlerin çıkış noktası olan mezopotamya'da. her ne kadar insalık tarihinin en büyük medeniyetlerinden de olsalar gidememişler amerika kıtasına. anca kendi bölgelerinin din geleneğini oluşturmuşlar ve ondan sonra herkes onlardan kopyalaya kopyalaya bugünlere gelmiş.

    bence gerek uzakdoğuya hiç peygamber gönderilmemesi olsun gerek amerika kıtasına hiç peygamber gönderilmemesi olsun , dinlerin g.tten uygurma olduğunun kanıtıdır. ha bu benim görüşümdür. benim görüşlerim elbette dinlerin idda ettiği gibi evrensel doğrular değildir.

    son olarak mars nere mezopotamya nere *
  • ulu manitu'nun peygambere ihtiyaç duymamasından kaynaklanmaktadır.

    (bkz: manitu yla konuştum haberler iyi)
  • mormonlar icin dogru olmayan iddia.
  • avustralya yerlisi peygambere de, amerika yerlisi peygambere de ait hiçbir somut delil bulunmamaktadır. bu konuda "gönderildi de bize söylenmedi" demek düpedüz aymazlıktır.
    "kanıt yoksa, kanıt kesin vardır da biz bilmiyoruzdur" düşüncesini mantık kabul etmez.
    yarın uzaylılarla tanışsak; "voolouxykrin yaratığı, uzaylıların peygamberiydi" diyeceksiniz.
    böyle mantık olmaz.
  • kuran-i kerim in yazıldığı 600 lü yıllarda daha amerika keşfedilmemiş olduğu için kuran'da bahsedilmemeleri doğaldır, bu gönderilmedikleri anlamına gelmez. bunun altında başka neden aramak art niyetlilikten başka bişey değildir.
  • bunun sebebi tanrı'nın amerika'yı geç keşfetmesi değil, kilisenin tarih boyunca otoritesini sarsacak nitelikte olan tü-kaka bilgileri yakıp yıkmaya özen göstermiş olması olabilir.

    maya'lardan aztek'lerden günümüze kalan bilgilerin çok çok çok sınırlı olmasının sebebi büyük oranda kilisedir.

    "amerika'ya ilk çıkan gemide bile papazın bulunduğu" ek bilgisi de fena olmaz bu noktada.

    yani özetle;

    sizin amerika kıtasından çıkma bir peygamber bilmemenizin sebebi, orada hiçbir zaman peygamber bulunmamış olabileceğini gösterebileceği gibi, kilisenin yakıp yıkma sevdasının, avrupalıların amerika'yı keşfinden önceki bir uygarlığın bilgileri yakıp yıkmış olmasının, hatta ve hatta gönderilmiş peygamberlerin tutunamamış olmasının da bir sonucu olabilir.

    henüz keşfedilmemiş bir şeyi bilmemeniz, o bilginin orada duruyor olma ihtimalini zayıflatır mı? hayır. tıpkı kuantum fiziği gibi.

    yarın öbürgün yapılacak bir kazı, mevcut bilgilerin yenilenmesine ön ayak olabilir.

    not: deistspor taraftarıyım.
  • tartışmaya açık bir önermedir.

    xenu, amerika kıtası'na ron hubbard'ı göndermiştir.

    (bkz: #17523941)

    bir de joseph smith'i de yabana atmamak gerekir. isa peygamber'in amerika yerlilerini ziyaret ettiğini gösteren altın tabletler bulmuştur.

    ayrıca, elvis yaşıyor.
  • tüm zamanlara gönderildiğini iddia eden kitabın vizyonunun ms600 civarı ile sınırlı olması, amerika kıtasına gönderilen peygamberlerin kanıtı olamaz.
    lütfen götümüzden element uydurmayalım.
hesabın var mı? giriş yap