• tecavüz ve şiddet olaylarının artma sebebi başlığına "dinsizliğin artışıdır" yazan muhteşem insan.

    aynı zamanda atatürk düşmanı ve her kötülüğü dinsizlikten dolayı ortaya çıktığının sanan tuhaf birisi.

    (bkz: 12 mayis 2016 ensar vakfi tecavuz skandali)
    (bkz: 90 yillik enkaz ensar vakfi ve 45 cocuga taciz)
    https://tr.wikipedia.org/…ar_vakfı_tecavüz_skandalı
  • yavş-aktroll
    (bkz: engelle)
  • kadınların özgürce eğitim alıp istedikleri sanat dalıyla uğraşmasına, özgür bireyler olarak yetişmesine karşı olduğunu dolaylı olarak beyan etmiş, gerici (hakaret değil gerçekten gerici, kendisi söylüyor), orta çağcı düşünce formlarını savunan kişidir. bkz. #89044263

    yukarıda referans verilen entry'sinde "neden balerin olacak birinin okumasi bu kadar onemli? batili yasam tarzina ait her boktan sey, modern olan her zirvalik, neden bu kadar onemli?" yazmıştır.

    "moderniteye karşıdır" desem, şimdi bana mesaj atar bu, "sen beni çok yanlış anlamışsın ben demokrasi mavzeriyim" diye.
  • dindar bir aktroll.

    ("zaten dinsiz bir aktroll mu olur?" diyeceksiniz ama bu, dindarın dindarı.)
  • bi tarafından din uyduran fıkıh âlimi. erkek kadını boşayınca iddet beklerken aynı evde yaşaması gerekirmiş. vs vs anlatıp ya "bıkın isti bisinmik irkik için cik zır" diyebilecek kafada. sorsan modern islamcı.
  • bir zamanlar ateist olduğunu iddia eden trol yazar.
  • başka bir dinde doğup, nihilizm'e varan bir süreç yaşamış, bugün ateist olan birinden, o dönem kuran alıp okumuş ve müslüman olmuştur.

    burada "müslümanmış gibi" takılan ateistlere, trol diyen ilkel primatlara, herkesin onlar gibi düşünmek zorunda olmadığını yazmak zorunda olmak, sözlüğün geldiği bıkkınlık verici yavan durumdandır.

    sonuç olarak, kimseye yalan borcu olmayan kişidir.
  • birileri şunlara, giyimin bir kültür olduğunu anlatsın. telefon, araba, uçak bir araçtır. cinema, televizyon ve müzik, insanı gerçeklerden koparmadığı sürece nimettir. modernizm türklerin değil, batılıların yaşam tarzıdır. türk kültürü hiç değildir!

    yani yıllardır kandırılıyorsunuz!

    kurduğun mantığa göre, bugün sahip olduğumuz çağdaş bilimin öncüleri (matematik, geometri, astronomi, kimya ve mimari gibi) müslüman araplardı. bilimde sayıları kullanabiliyor olmamızı sağlayanlar (roma rakamlarıyla bilim yapılamaz) müslüman araplardı.

    ne yapacaksınız, vaz mı geçeceksiniz bilimden?

    edit : aşağıdaki arkadaşa sorun bakalım, islamsız türk kültürünü nasıl tanımlıyor? orta asya bozkırlarında at sürüp, kımız içmek, göçebe çadırlarında mı yaşamak?

    türk atalarım dediği o insanlarla oturup konuşmak istese, tercüman olmadan anlaşabilirler mi? türkçe'den çok rusça'nın koşulduğu türki cumhuriyetler, böyle canını yakıyor mu? yoksa sıkıntı islam mı?

    onu bırak, orta asya türk devletlerine sorsa, "rusya mı, türkiye mi?" diye, alacağı cevabın rusya olacağını biliyor mu? kıbrıs çıkartmasında bize yardım eden devletin bir arap islam devleti (libya) olduğunu, rusya istemediği için türk cumhuriyetlerinin kıbrısı tanımadığını biliyor mu?

    türk'ün zihninden ve kalbinden islam'ı çıkardığında, geriye kalan şeyin "türk" olmayacağını biliyor mu?
  • hem türk kültürü duyarı kasıp hem de arap kültür emperyalizmini savunarak klasik türk islamcı tezinin boşluğunu sözlükte vurgulayan süper yazar.
  • yazdığı şu #93336412 entry ile beni düşüncelere gark eden gereksiz yazar.
    neymiş "dinsiz insan, toplum tarafından kabul görmek için, beğenilmek için yardım eder" miş.
    peki söyle bakalım, kimsenin beni izlemediği, görmediği ıssız bir sokakta bir köpeğe yardım edersem de mi toplum tarafından saygı duyulmak ve beğenilmek için iyilik etmiş olurum? beni gören ve alkışlayacak kimsenin olmadığı buna benzer bir ortamda bile mi?

    senin gibiler, saf iyilikten anlamaz. şu yazdıklarınla tüm insanların, ödüllendirilmek için yardım ettiğini düşündüğünü kanıtlamışsın. resmen dünyada saf iyi kimsenin olmadığına inanıyorsun, herkesi kendin gibi sanıyorsun.

    son olarak, sırf cennete gitmek için iyilik yapanlar, gerçekten saf iyilikle dolu kişilerin halinden anlamazlar.
    herkesi kendiniz gibi ödüllendirilmek amacıyla iyilik yaptığını düşünmeyin.
hesabın var mı? giriş yap