• her ikisi de iki ulkenin basketinde olmustur. her ikisi de 100 den fazla sivilin olumune yol acmistir. ama ne yazik ki sadece ikincisi dunyanin umrundadir.
    edit: ne yazik ki birincisi kendi ulke vatandaslarinin bir kismini sevindirtmistir.
  • ikincisinde halk topyekün tepkisini koymuştur. ve dünya da bu haklı tepkiye katılmıştır.

    ilkinde ölenler kendi ülkelerinde bile terörist olmakla suçlanmıştır. tepki göstermek için failin kim olduğunun öğrenilmesi beklenmiştir. ve sonunda anıları bile ıslıklanmıştır, yuhalanmıştır.

    şimdi bu ıslıklayan çomarlar gelip batıyı ikiyüzlü olmakla suçluyor ya... ikiyüzlülüğün kelime anlamını kendileri yazıyorlar aslında
  • ikisindede masumlar ölmüştür. ankara'daki olaylara kimileri sevinirken , paris'teki olaylarda herkes tek millet olmuştur.
  • ankara saldırısından sonra lady gaga sosyal medyadaki profil fotoğraflarını türk bayrağı temalı yapmadı. ama paris saldırısından sonra fransa bayrağının renklerini kullandı. çok basit ve gereksiz bir örnek gibi görülebilir. ama dünyanın olaylara bakış açısının özeti bu.
  • özelde; ankara'da bazı arkadaşlarımı kaybettim. paris'teki akrabalarıma ise bir bok olmadı. ölselerdi emin olun dünya daha güzel bir yer olurdu, gitti yine alakasız insanlar.

    genelde; bazı soysuzlar dün ankara katliamı'na sevinip akıllarınca espriler yapacak kadar rezilleşip, bugün paris katliamı'na üzülenlere, ankara'da lübnan'da ırak'ta insanlar ölürken siz bir şey dediniz mi türküsünü okuyobiliyorlar. bu ülkede böyle milyonluk bir kitle hatta kütle var, her sosyal sınıftan, inançtan, ideolojiden, bölgeden (hatta çoğu güya okur yazar iyi okullara gitmiş, güzel işi var nispeten), hayatları kafaları bakışları vicdanları değer yargıları ezber, paso ezber. ne diyeceğini ne tepki vereceğini km'lerce öteden sezebiliyorsun, o kadar boş, o kadar bok.
  • ankara saldırısı tek seferde öldürdüğü insan ve ortaya koyduğu güvenlik zaafiyeti açısından paris saldırılarından daha ktiriktir. paristeki olaylar ise aynı anda birden fazla hedefe yönelmeleri ve yarattığı "fırtınamsı" psikolojik etki ile işin -gayrinizami harp- uzmanlarının elinden çıkmış asimetrik savaş ürünleridir. sivil hedeflerin yerine askeri hedefleri koyun, bir garnizonu bile yatakhanelerinde yataklarının altına hapsedebilirsiniz. birincisi muhtemelen önlenebilir karakterde iken, ikincisi ise koşan tüm atlara oynamak gibidir, elinizdeki oynadığınız kuponlardan biri mutlaka kazanır.
    ancak bir ihtimal her ikisinin de arkasında işid'in hücreleri içine sızmış aynı istihbarat örgütü var ve o da bnd ve dolayısı ile de nsa'yı atlatacak organizasyon ve operasyon kapasitesine sahip. seçenekler pek fazla değil gibi.bu arada yapılacağı kesin olarak bilinen bir eylemi, politik çıkarları için engellememenin de dünyada yaygın bir uygulama olduğu da unutulmamalı. sonuçtan kimin istifade ettiğine bakarsanız, yüzünüzü doğru tarafa döndünüz demektir.
  • ikisinde de ülkedeki mesela suriyeli mültecilere en az düşmanca davranacak kesimlerden insanlar hedef alınmıştır.
  • en az biri madonna'yı ağlatmıştır.
  • paris saldirisi charli hebdo saldirisin duzenleyenlerin kardesleri, ayni cafeye giden, canli bomba listesinde olan, duzenleyenlerin babasi tarafindan polise onceden bildirilen kisiler tarafindan yapilmamistir. yapilsaydi heralde hollande kabinesi ve istihbarat sefleri ile beraber bugun istifa etmis olurdu. ankara saldirisi ise... amaaan neyse karsilastirmak bile sacma.
  • dünyanın iki yüzünü de görmemize sebep olmuştur
hesabın var mı? giriş yap