• afedersiniz bi bok bulamayacagınızdır.
  • biri de canımız iytemizdir.--- spoiler ---

    https://www.google.com.tr/…astirma-siyaset-2526232/
    --- spoiler ---
  • daha fazla bütçe alarak, daha kaliteli eğitim, araştırma yapmayı hedefleyen okullar. uzun vadeli bir proje, işe yarayacak mı? ordan emin değilim
  • kayseri'nin doğusunda tek bir üniversitenin olmadığı bir listedir. neredeyse ülkenin bir tarafı eğitim olarak atıl bırakılacak demektir bu.

    yeterli kriterleri şimdilik karşılamasa da hem bölgenin gelişimi, hem de bölgedeki öğrenci potansiyelinin gelişimi için karadeniz teknik üniversitesi, dicle üniversitesi, atatürk üniversitesi gibi üniversitelerin de bu listeye girmesini dilerdim. listede doğuda olmasa da ege'den 1 tane daha üniversite ve akdeniz üniversitesi'nin de olması yakışık alırdı. en azından bunlar hem bölgelerinin gelişimine katkıda bulunurdu hem de rekabet artardı diye düşünüyorum.
  • araştırma hastanesi ile karıştırdılar gibi geldi bana.

    üniversite denen kurumların asli görevlerinden biri zaten araştırma yapmak değil mi, ben bu yaşıma kadar yanlış biliyormuşum demek ki.

    ya da heralde bu üniversiteler eğitim ve akademisyen yetiştirme misyonlarını bırakacaklar, sadece araştırma yapacaklar.
  • çukurova, ktu, akdeniz, atatürk, dicle üniversitesi gibi üniversitelerin de içinde bulunmasını, gereken seviyeye gelmesini, getirilmesini umut ediyorum.
  • yedekler de şunlar: çukurova üniversitesi, ege üniversitesi, selçuk üniversitesi, uludağ üniversitesi, yıldız teknik üniversitesi.

    üniversite değil, maç kadrosu mübarek.
  • açılın, ben akademisyen(d)im;
    mantık olarak abd'de bulunan lecturer ve researcher ayrımına benzer bir yapılanma olacağını zannediyorum. zaten akademide hep konuşulurdu bu mevzu; boktan hocalarımız ders vermekten araştırma yapamadıklarını söyler ama ders paylaşım zamanı gelince de yükte hafif pahada ağır dersler ile aylık geliri maksimize etmeye çalışırlardı. sonra da bizim işimiz araştırma yapmak mı öğrenci yetiştirmek mı diye bir tartışma başlar mevzu yukarıda bahsettiğim lecturer ve researcher meselesine gelir, maaş karşılığı zorunlu ders yükü vs diye ilerler ve nihayetinde kapanışı yapılırdı.
    benim fikrimi soracak olursaniz; zaten araştırma üniversitesine benzer şekilde yüksek teknoloji enstitüsü olarak bu ayrım ülkemizde yapılmaya çalışılmış ama nihayetinde lisans öğrenci sayıları git gide artırılarak bu yüksek teknoloji enstitüleri diğer üniversitelere benzetilmişlerdir. aslolan bu gibi akademik kurumlarda lisansüstü, yani yüksek lisans ve doktora ağırlıklı eğitim verilmesi ve araştırma faaliyetlerinin bu kapsamda yapılmasidir.
    ha bundan bana ne, koca bir hiç. en azından şimdilik.
  • yedekten kasıt nedir anlamadığım olay. bilen varsa hayrına yazıversin.

    edit: sayın ahmet demir bilgilendirdi. araştırma üniversitesi unvanı 3'er yıllığına verilecekmiş. performans durumuna göre yedek üniversitelerin değerlendirilmesi mümkünmüş.
hesabın var mı? giriş yap