• traposferde miktari degismeyen gazlardan biri.
    aslinda o bi asal gaz
  • yuksek sicaklik deneylerinde ortamda bulunana hava kokenli gazlardan*** dolayi ortaya cikabilecek tepkimeleri onleme amaciyla, inert atmosfer olusturmak amaciyla, tercih edilen soy gaz.

    helyum'a gore fiyati ve isil iletkenligi dusuk oldugundantercih edilir.

    ozellikle denge sartlarinda yapilan deneylerde sicaklik farkinin yaratilmamasi kosulu arandigindan, yuksek miktarlarda ortamda bulunmasi durumunda isi kaybi daha az gerceklesir.

    "yuksek saflikta argon ile inert atmosfer saglanir" diye bir yaygin kani olsa da yuksek basincli tuplerde tedarik edilen argon icinde eser miktarda da olsa oksijen, karbondioksit ve su bulunur. bunlarin ayri islemler ile ortamdan alinmalari gerekir.
  • paslanmaz çelik malzemelerin kaynağında koruyucu gaz olarak kullanılır.

    (bkz: tig kaynağı)
  • nick argon'un kurucusu olduğu ilk altı plağın drum and bass, üç yıllık bir aranın ardından da yayınlanmış hemen tüm kayıtların dubstep disiplini dahilinde değerlendirilebileceği, ki öyledir alt tür üst tür ayrımı yapmadan, plakevi. vladimir andriyanov'un blasta projesi, fransa'da elektro-techno'dan başka müziklere dair ses verenlerden birisi olan von d. ve amerika'lı prodüktör matty g.'nin kara plaklarını ilk elden dinlemek bir öneri olarak bu çatıdan feyz alınasıdır. dubstep sınırlarına girmek için güzel bir başlangıçtır. resmi sitesinin de sıklıkla güncellendiğini ve en son google maps üzerine iliştirilmiş imlerle sanatçıların ülkeleri üzerine geldiğinizde ilgili kayıtlarını dinleyebileceğinizi ileteyim. http://www.argonrecords.com/
  • ağaçkakan adlı kitapta, kızıl saçlı, kızıl sakallı uzaylıların mısırlılara, inka, aztek, olmek yok efendim zapotek fln gibi eski güney amerika uygarlıklarına piramit yapımı ve sırları başta olmak üzere pek çok sır öğrettiği gibi bi teori vardır. işte bu kızıl sakalların geldiği gezegendir argon. ayrıca (bkz: kızıl saç) (bkz: camel paketi)
  • endüstriyel soğutma dolaplarında yalıtım sağlanmak ve enerji tasarruf etmek amacıyla ısıcamların içine basımı yapılan gazdır.
  • havada az miktarlarda bulunan neon, xenon, helyum, kripton, radon gibi gazlara göre fazla olmasına rağmen, atmosferde yaklaşık olarak %0,9 hacim kaplamaktadır. kesme ve kaynak operasyonlarında, silikon ve germanyum kristallerinin oluşumu sırasında, titanyum ve zirkonyum gibi reaktif metallerin üretiminde koruyucu gaz olarak kullanılmaktadır. inert bir gazdır.atmosferde %0.1 oranında hacim kaplamaktadır..

    sembol: ar
    atom numarası: 18
    atomik yığın: 39.948 amu
    erime noktası: -189.3 °c (83.85 °k, -308.74 °f)
    kaynama noktası: -186.0 °c (87.15 °k, -302.8 °f)
    proton ve elektron sayısı: 18
    nötron sayısı: 22
    sınıfı: soygazlar
    kristal yapısı: kübik
    yoğunluk: 1.784 g/cm3
    bulunuş tarihi: 1894
    buluşu yapan: sir william ramsay
  • bulunuş hikayesi:
    1892 yılında lord rayleigh, hem hava azotunun, hem de kimyasal yoldan elde edilen saf azotun yoğunlunu hassas olarak ölçtü. hava azotunun yoğunluğunu daima 1,2567, saf azotunkini de 1,2505 gr/lt olarak buldu. arada bir fark vardı ki, bunun olmaması gerekirdi. lord rayleigh ve arkadaşı sir william ramsey, şu fikri savundular: havada, azotun yanında yoğunluğu azotun yoğunluğundan büyük meçhul bir gaz vardır. ramsey, havadaki azot ve oksijeni kimyasal yolla ortamdan aldı ve geriye bir gazın kaldığını gördü. geriye kalan gazın molekül ağırlığını 39,94 olarak buldu. ayrıca bunun yeni bir element olduğu, spektroskopik metodlarla tesbit edildi. bu elemente etkin olmayan anlamına gelen argon ismi verildi. asal gazlar içinde ilk keşf edilen elementtir. bundan hemen sonra da kripton, xenon ve neon bulundu.
  • zehirsiz fakat basit boğucu gazlardan biridir, ortam havasındaki konsantrasyonu belirli bir düzeyin üstüne çıkınca boğucu özellik gösterir. havadan ağır olduğu için zemine çökerek ortamda bulunur bu nedenle ortamda tehlikesiz sandığınız çökelmiş argon gazı, ortama anlık hava sirkülasyonu sağlayan etkiler nedeniyle, argon gazının insan solunum bölgesi yüksekliğine bir anda yükselmesine ve boğulmaların gerçekleşmesine neden olabilir bu nedenle argon gazı ile çalışılan ortamların açık ve hava çevrimi olan yerler olması gerekir..
  • ülke genelinde likit olanının fiyatları tavan yapmıştır.
hesabın var mı? giriş yap