• osmanli doneminde buraya goc eden arap vs irklarinin o donem turk diye gecmesi dolayisiyla halen arapla turku bir tutarlar..
    analasaniz da anlamasaniz da ispanyolca,italyanca bilumum dilde sizinle iletisim kurmaya cabalarlar: konuskan, sicakkanlilardir.
    paraya cok az deger verirler, arkadaslarla aileyle bulusmak sohbet etmek cok onemlidir.
  • haklarında şöyle bir şaka vardır;

    +bir arjantin'li nasıl intihar eder?
    -egosunun üzerine çıkar ve aşağı atlar.
    (bunu bana anlatan da bir arjantin'li bu arada..)

    böyle ünlenmiş olmalarına rağmen, ayrıldıktan sonra gurur yapmayıp bana mutluluklar dilemiş ve yıllardır hala ara sıra arayan, eşimin kızımın hatırını soran tek eski sevgilim de bu arjantin'li olandır.
  • latin kültürün vermiş olduğu sıcaklık arjantin için de geçerli. özellikle duygularını ifade etme konusunda çok rahatlar; sinemada film bitimde filmi beğenmeleri durumda alkışlamalar, duygusal filmde ağlamalar, sinirlendiklerinde öfkelerini dışarı vurma konusunda çok sertler.genel olarak konuşmayı çok seven bir toplum, tanımadığın birine adres sorarken bazen konu bambaşka bir yere gelebiliyor sonra biz hangi ara bu konuya geldik diyebiliyorsunuz. yeni birileriyle tanışmak çok kolay çok kibirli bir toplum değil.insanları çok samimi ve sempatik.
    sosyal bilinç ve sosyal sorumluluk kavramları oturmuş bir toplum. herhangi bir olaya toplumsal tepkilileri örgütlü ve çok etkin, düşünce özgürlüğü ve demokrasi kavramlarına çok değer veriyorlar.

    yeşil alan çok fazla olduğu için genelde alışveriş merkezlerinde zaman geçirmek yerine parklarda zaman geçirmeyi tercih ediyorlar. özellikle hafta sonları bütün parklar dolu. paklarda sokak sanatçılarından tut tango showları, dans gösterileri, hatta küçük skeçler halinde bir tiyatro oyununa denk gelebilirsiniz.şehirde sosyalleşmek için çok fazla seçenek sunuyor açıkçası. hatta yapacak birşeyin olmasa bile her 10 blok arayla bisiklet istasyonları bulunuyor,kimliğinizle ücretsiz olarak bisiklet kiralayıp istediğiniz yere gidebilirsiniz. . bunların ötesinde sanata çok değer veren bir toplum, hemen hemen ülkedeki tüm tiyatro, opera, konser ve sinema salonlarının önünde yüzlerce kişinin sırada beklediğini görebilirsiniz. dünyanın en iyi opera salonlarından biri (teatro colon) buenos aireste bulunuyor zaten.
    her ne kadar arjantin diyince ilk akıllara futbol gelsede diğer spor dallarına da ilgi çok yüksek, spor yapmayı, dans etmeyi ve izlemeyi seven bir toplum. sosyal hayatın diğer bir parçası; aile ya da arkadaşlar arasında yapılan barbuku partileri olduğunu söyleyebilirim.sanırım bundan dolayıdır ki dünyada en çok et tüketen ülkeler arasında. gece hayatı da çok renkli, barlar ve clublar gecenin çok geç saatlerinde açılıp sabahın ilk ışıklarına kadar devam ediyor.
    arjantin’degoçmenlere yaklaşım genel anlamda olumlu olduğunu söyleyebilirim, biraz perululara karşı önyargılar. misafirperver bir toplum. nüfusunun %4.6 sı göçmenlerden oluşuyor neredeyse 2 milyon civarı.latin amerikanın en çok göç alan ülkesi durumunda ve bu göçmenlerin %98 latin amerika ülkelerinde oluşuyor yani ispanyolca konuşan ülkeler. türklerin sayısı 700 kişi civarı. (kaynak vikipedia) bu yüzden bir türkle tanısınca şaşırıyorlar açıkçası. türkiye ve türkler hakkında pek bir bilgiye sahip değiller. bir arap ülkesi olduğuna dair genel bir kanı var fakat son zamanlarda türk dizileri sayesinde türkiye hakkında olumlu bir yargı oluşmaya başlamıştı ki son bir kaç yıl içinde türkyede yaşanan terör eylemlerinden dolayı türklere karşı biraz terettutlu yaklaşmaya başladıklarını hissedebiliyorum. yeni bir arkadaş ortamına girdiğimde ya da tanıdık bir bakkaldan alışveriş yaptığımda bomba ya da ısiş ilgili hicivlere maruz kalmıyor değilim açıkçası.genel itibariyle anadolu insanın sıcaklığını bütün latin halklarında görebilirsiniz
  • güney amerikalı italyanlar.
hesabın var mı? giriş yap