• arkadaşa 5000 tl borç verip isteyememekten kesinlikle daha kötü olmayan durumdur.
  • benim için arkadaş samimi değilse hayatı zindan edecek durumdur. parayı alana kadar başka hiç bir şey düşünemem.
  • gidip o arkadastan 100 tl borc istenilerek deplasmandan +1 puanla donulur.
  • arkadaşa 5000 tl verip isteyememekten daha zor durumdur. bazen öyle bi an olur cebinde sigara parası kalmaz, ama 50 tl nin lafını yapıyo derler diye isteyemezsin, bu açıdan ufak meblağ daha sıkıntılıdır. bu rakam 5000 tl olsa, "hacı ödemeler var sıkıştım bi ayar çek, gözünü seveyim" , işi yokuşa sürüp yüzsüzlüğe vurursa da "amına korum lan senin git götünü sat paramı getir" diyerek mesele daha kolay halledilebilir.
  • verilen borcun meblağının küçüklüğününde(zengin değilim) etkin bir faktör olabileceği olaydır.
  • olasi bir durumdur. durumu olmasin, hatta yeniden ihtiyaci olsun bi 50 tl daha verilir. arkadasligin ozunde olmasi gereken bir davranistir. arkadaslik maddi olarak birbirinin zor zamaninda elbet elini cebine atacak ilk kisilerden olmaktir. cani sagolsun o arkadasin. isbu entry yazarin diger yazarlar tarafindan badilere eklenmesine sebep vermistir. kotu niyetli 3. kisiler tarafindan kullanildigi tespit edildiginde hukuksal haklarimin baki oldugunu ve gerektiginde kullanilacagini kamuoyuna arz ederim.
  • zaten parayı verdiğin kişi gerçekten arkadaşın ise, normal olanı o parayı geri isteyememektir.rahat bir şekilde "hocu bizim elli nooldu?tam batakçı çıktın sen" denilebiliyorsa sorun var demektir.arkadaşına x lira para verdiğinde bilmelisin ki müsait olunca geri ödeyecektir.ödemediyse de kafaya takmamak lazımdır.helali hoş olsundur.ha ödeyebilecek durumu olduğunu biliyorsanız ve de halen ödemiyorsa, bir de bunu alışkanlık haline getirdiyse ufak ufak bağlar koparılmalıdır.demek ki arkadaş falan değilmişsiniz.
  • bana geçen zaman içinde gayri safi milli hasılanın epey yükseldiğini düşündüren durumdur. şöyle ki; efendim biz öğrenciyken 50 tl iyi paraydı, bugün de bir öğrenciye göre iyi para. 3-4 günlük masrafını çıkarabilir yani ortalama bir öğrencinin. bizim zamanımızda öyle 50 tl'ler değil 10-20 tl ler borç verilirdi. tabi istemeye de gerek kalmadan arkadaşlar getirirlerdi sağolsunlar. 50 tl borç verenler de yok değildi hani. ama sebebi pek farklıydı. zira 10 tl borç verse arada unutulur gider diye adamdan 10 tl istesen bozuk yok deyip çıkarıp 50 tl verirdi. 50 tl büyük paraydı netekim, unutulmazdı. unutulsa da hatırlatılmaya değerdi. 10 tl'yi hatırlatsan 'vay be adam 10 tl için yakama yapıştı' diyebilecek bir arkadaş 50 tl söz konusu olunca pek birşey de diyemezdi hani. sonuçta bence günümüzde bile 50 tl borç verip geri isteyememek diye bir durum söz konusu değildir çok fazla. ha 10,20 tl olur istemek ayıptır diye isteyemezsin o ayrı konu. eğer 50 tl yi isteyemiyorsak toplum olarak epey zenginleşmişiz demektir.
  • karşı cins ise pek koymaz.
  • karnıma ağrılar sokandır. borcu isteyen şahıs parasızlıktan da değil, anlık olarak oluşan bir durumdan dolayı istedi. parasızlık olsa mesele etmem hiç. bi' şekilde kendi kendine hatırlamasını sağlamak istiyorum. taktiği olanlar yeşillendirsin pls.
hesabın var mı? giriş yap