• bir ortamda, mekanda tek başına takılmaktan daha kötü olan bir şey varsa o da aşırı sosyalin masasına denk gelmektir. o masada öyle dramlar yaşanır ki bunu dışarıdan bakan gözler anlamaz. onlar o masanın eğlendiğini, geleninin gideninin bitmediğini düşünürler, hatta yeri gelir imrenirler. ancak olayın iç yüzü hiç de öyle değildir.

    o masada aşırı sosyalin tahakkümü vardır, kati bir sahiplenmesi vardır. gelen giden trafiğini yönetir, masadaki kimsenin tanımadığı tipleri sürekli olarak masaya çağırır, sadece kendilerinin anladığı bir muhabbet yaparlar, bütün konuşmalara dahil olur, bütün konuşmaları böler ve kendine yönlendirir, her şeyin iyisini, güzelini o bilir, ona sürekli katılmanızı, destek vermenizi bekler, vermezseniz alana kadar masayı gerer. konudan konuya atlar, bir konudaki görüşlerinizi anlatırken bir bakmışsınız “o değil de…” diyerek başka konuya zıplamış olur.

    aşırı sosyalin masasında büyük dramlar yaşanır, dışarıdan bakanların görmediği. tüm geceyi, masayı ele geçirir, sizi yönlendirir, mekan trafiğinin o masa üzerinden akmasını sağlar. sürekli bir “ne haber abi görüşemiyoruz” muhabbeti döner durur ortalıkta. bir daha asla görmeyeceğiniz tonla insanla karşılaşır, tanışırsınız. hani günün birinde, birini görürsünüz de “ulan ben bu adamı tanıyorum galiba” dersiniz ya, işte o adam aşırı sosyalin arkadaşlarından biridir, illaki tanıştırmıştır size de ama unutmuşsunuzdur.

    allah aşırı sosyalin masasından uzak tutsun.
  • sizi sürekli, "hoş tutma" kisvesi altında ezmeye çalışır, abi ondan yeme bak buranın buyu meşhurdur bundan ye, der siz ağzınızı açmadan, abime şundan çek der garsona, yanınızdaki sevgilinize, arkadaşınıza da aşırı bir korumacılık gösterip, "himayesine" alır, yenge sen orada rahat mısın dan girer, siz istemeden garsondan sizin adınıza şal ister. masanın babasıdır, herkes onun ağzının içine bakmalıdır. bir süre sonra ya koyverirsiniz gider ya da hiç birşey söylemeden masadan kalkıp gidersiniz.
  • yenilgiyi kabul edip sussan, sessizce izlemeye geçsen de kurtulamazsın, sataşır gene, "abi hayırdır, durgunsun..."
    ayrıca...-masada bir sürü hatun vardır-, ulan göt hepsini sen yiyemezsin ya, seç birini ordan ilerle, al götür ama hepsine niye yavşıyon. ekmeğimize mani oluyon.
  • aşırı asosyalin masasındaki sıkıcılık, iticilik, hayattan soğuma, iticilikle karşılaştırılamazsa da,

    bi huzur, bi hacı nerden geldim nereye gidiyorum, masamın yanından geçen insanlar ne ayak, kapitalizm işte... sonuçlarına varılamıyorsa...

    faydasız bir dramdır.
  • aşırı sosyalin gösteri yapan,masanın diğer canlılarının ancak izleyici olabildiği bu dram;senaryoya dökülüp oynansa cannes'da ödül alabilecek potansiyele sahip.
  • çok alkollüyken "harbi lan" etkisi yaratır. sonrasında ver elini binanın ısı yalıtımı filan.
  • iki tarafı da yaşadığımı bana keşfettiren vay anasını dedirten dram. aydınlandım europaya gidiyorum orada su varmış.
hesabın var mı? giriş yap