• hala olayı sadece şapka sanan var. vizyon o kadar geniştir ki, en basit şapkaya bile muhalefet olan insanların daha büyük yeniliklere ne derece tepki vereceği ölçülmüştür.
  • hakkaten lan. bugünleri öngörebilseydi, herhalde kafamıza huni giyiyor olurduk.

    debedit: (bkz: 22 aralık 2016 ışid'in 2 askerimizi şehit etmesi)
  • öyle ya. gerçek vizyon bildiğimiz gibi fes takıp keşke yunan galip gelseydi diye açıklamalar yapmaktır. hepsi şapkanın suçu. yoksa uzaya çıkardık bugün.
  • komik söylem.

    sen gelene değil gidene bak. atatürk o kafalardaki fes ve sarık ları çıkartmanın önemini o yılllarda öngören bir vizyona sahip bir dehaydı.

    hoş birileri sayesinde sokaklarımız yine doldu sarıklı marıklı tiplerle. sonucun ne olduğu hepinizin malumu. aaaa insanlar giysin ne olacak diyenler bile artık bindikleri otobüse sarıklı sakallı tipler binince yusuf yusuf ediyorlar ışid mi diye.

    müstehak size.
  • diyanet, atatürk'e sallamanın sevap kazandırmayacağını içeren bir fetva yayınlasada kurtulsak.
  • şapka sensin vizyon da senin götüne girsin dedirten söylem
  • bana kalırsa, atatürk şapka takmakla, sarık kuşanmakla çağın ötesinde bir bilinç kapasitesine sahip olup, olunmayacağını anlayabilecek kadar zekaya ve farkındalık seviyesine sahipti.

    isterseniz toplumdaki sınıf farklılıklarını nötralize etmek için yapıldı deyin isterseniz çağının ötesini öngörmeye çalıştı deyin bunlar önemli değil. bir küp buz dahi elde etmek için kalıba gereksinim duyulur, duyulur ki su form değiştirdiğinde kabının şeklini alsın. atatürk bu tarz bir mantaliteyle kıyafetlerin belirli standartlar ölçüsünde giyilmesi gerektiğine karar kıldı.

    fakat bu demek değil ki ilerlemek için daimi olarak bu ilkelere uyulmak gerekiyor. o zaman yaşanılan çağın gereksinimlerine uygun giderimler öne sürülmüştür fakat bulunduğumuz zaman itibariyle paralel biçimde bazı ilkeleri savunmak benim için objsesif bir kişiliğin ibaresi olmaktan ileri gitmiyor.
hesabın var mı? giriş yap