• yapıldığı yere göre farklı tepki gösterilecek eylem.

    misal; şehrin ortasında çığlık atıp haykırırsanız insanlar sizden korkar, hatta polis gelip sizi gözaltına alır. fakat ıssız bir koyda veyahut dağda avazınız çıktığı kadar bağırdığınızda hiçbir şey olmaz. hatta "bunu neden daha önce akıl etmedim ki?" diye hayıflanabilirsiniz. çünkü sizi yadırgayacak biri yoktur. toplum normları yoktur. sadece doğa ve temiz hava vardır.

    bu eylemi her sene muhakkak yaparım. sırf bunun için uzun yollar aşıp trekking yapıyorum bazen. şimdi diyebilirsinz ki "ulan madem çığlık atmak istiyorsun, git bir lunaparka o zaman." hayır, aynı şey değil. adrenalinle ortaya çıkan haykırmayla bir dağın ortasında rahatça, içinden geldiği gibi haykırmak arasında bir sürü fark var.

    bu da bir ihtiyaç bence. çıplak ayakla kuma basmak gibi. eğer yapmadıysanız siz de yapın. çok rahatlayacaksınız. içinizdeki bütün birikmişleri dökün haykırarak.
  • arada bir gelen istek. çocukken istediğimiz yerde haykırır iyice deşarj olurduk. bir yaştan sonra da durduk yere deli damgası yemeyelim diye maalesef bunu yapamıyoruz. buna çözüm olarak maçlara gidebilirsiniz. en olmadık pozisyonlara patlayıp avazınız çıktığı gibi bağırabilirsiniz. orada da deli damgası yememek için tedbir olarak elinize bir iddia kuponu aldınız mı tamamdır artık istediğiniz kadar saçma sapan tepkiler verebilir her pozisyonda haykırabilirsiniz.
  • sonbahar filminde yusuf'un bağırması gibi ciğerin çıkana kadar bağırmak mesela. bunu deneyeceğim ben de ilk fırsatta.
  • insanin duygusal olarak cok yuklu oldugu zamanlarda ortaya cikan istektir, kizginlik, endise, bikkinlik gibi hisler hep bir araya gelince bogazini yirtarcasina haykirmak gelir insanin icinden.

    bana son zamanlarda sik sik gelen bu istegi arabada gideriyorum ben. muzigi sonuna kadar acip hayvan gibi ciglik atiyorum, resmen böğürüyorum tabiri caizse. disaridan duyulmadigini dusunuyorum muzik bastirdigi icin zira bugune kadar hic polis durdurmadi napiyorsun manyak misin diye. tavsiye ederim.
  • şöyle kimsesiz bir yer bulsam sesim kısılana kadar haykıracağım. içimde biriktirdiğim ne varsa o şekilde atacağım. hatta böyle bir merkez açmayı istiyorum. gelen 10 dakika bağırıp tüm nefretini kusup tebessüm ederek çıksın.
hesabın var mı? giriş yap