• ooooo kanunun uygulanmasının istenmesi bunun için direnmenin şımarıklık olduğunu düşünenler ve bundan rahatsız olanlar da buradaymış, hoşgelmişler
  • savcı öldürülen adalet sarayı olan ülkede olağan olan uygulamayı protesto eden bir avukat içeren başlık.

    güvenlik de geberiyordu senin çantanın içindekiler için.

    ver geç, neyin tatavası lan bu?
  • avukatlık kanunu madde 58. "....ağır ceza mahkemesinin görev alanına giren bir suçtan dolayı suçüstü hali dışında avukatın üzeri aranamaz."

    avukatın aranması, temsil ettiği ve hakları savunduğu kişilerle ilgili bilgi, belge, delil ve sırlarını yanında taşıyabileceği için özel olarak düzenlenmiş olup, şahsa tanınmış keyfi ayrıcalık sayılamaz.

    başlığı açan arkadaşın özel hayatına ilişkin- mesela bir boşanma davasıyla ilgili üçüncü kişilere gönderdiği çıplak fotoğrafları vb- bilgileri avukatında olsa ve avukatının üzeri, evrakları aranmak istense(kanuni istisna hariç) ve kendisinin bütün özel bilgileri oradaki polisler ve etraftakilerin gözü önünde incelense buna razı olur mu acaba ? o zaman da "ıvıktlr şımırk yea" diye inler mi?

    avukatlar kendi egoları için değil müvekkilleri için direniyorlar.

    edit: "ama avukatlar çantalarında silah saklayarak hakim savcı öldürür" diyenlere, bu ülkede hakim arkadaşına rica edip sevgilisinin telefonu için dinleme kararı aldıran savcılar, adliyeye silah sokup yaralama eylemine karışan hakimler oldu. verilen yetkinin kötüye kullanılması, o yetkinin kötü olduğu anlamına gelmez.
  • çok daha fenasıyla sözlükte habire, banko ayda bir karşılaştığımız durumdur. öyle ki, yıllar ayırsabire karşımıza çıkmaya devam eder.
  • avukatların üstleri ve çantaları güvenlik amaçlı aranamayacak özel insanlar,
    über yaratıklar olduğunu anlamamızı sağlayan şımarıklıktır.

    yarın öbür gün bir avukat o xrayden geçmeyen çantasının içindekilerle bir suça karışır, mesela hepinizi patlatırsa ağlamayın ama.

    olmaz demeyin, bu memlekette bir polis bir büyükelçiyi öldürdü.
    kötülük meslekten bağımsız değil ne yazık ki.
    birçok kişinin güvenliği söz konusu.
    hem merak etmeyin kimse xrayden geçen belgelerinizi okumaya uğraşmaz. asdfdsdf ay çok komiksiniz ya.
  • neyin kafasını yaşıyorsunuz anlamıyorum. avukat, kanunun uygulanmasını istemiş, hani o her şeyin üstünde olan kuralın, senin verdiğin oyla meclise giren vekillerin senin adına çıkardıkları yasanın. avukatları aşağılamaya çalışacağına dön de bir bak senin hakkını avukattan başka kim savunacak. unutma devletin hakimi, hükümetin savcısı, vatandaşın avukatı vardır.
  • hükümet yalayıcısı pezevenklerin yüzsüzlüğüdür aslında burada anlatılan. biri yazmış yukarıda avukatlık kanunu madde 58 avukatın üstünün aranamayacağını açıkça söylüyor. kanun ortadayken kanuna aykırı talimat veren savcılar işte bu pezevenk zihniyetlilerden güç alıyor.

    bu pezevenklerin anlaması için illa başlarına bir bok gelmesi lazım. umarım birgün akp'nin fetö gibi kullanıp attığı bir örgütün yargı kumpasına taraf olursunuz, avukatınızın savunmanız için kritik değer taşıyan evrakı taşıdığı çantası polis tarafından aranır, güya suç unsuru var denerek o çantaya el konur, o evrak yok edilir de anlarsınız madde 58'in önemini.

    şuursuz pezevenkler sizi. şımarıklıkmış. peh!
  • avukatın üstü, avukatlar üst sınıf dokunulmaz olduğu için değil, üzerilerinde taşıyor olabilecekleri vatandaşa ait belgeler sebebi iledir. ayrıca avukat savunma yaparken tüm devlet mekanizmasına karşı vatandaşı savunur. yani avukatın korunması avukatın ne kişiliği ile ne de şımarıklığı için vardır.

    avukatın üzeri vatandaşın haklarının korunması için aranamaz.
    bu eleştiriyi yapan tiplere yasal hakkı olmadığı halde makamını aracıyla ve diğer tüm imkanlarıyla kendi çıkarına kullananlardan bahsetsen hiç sesi çıkmaz
  • ben avukat şımarlıklığını bir kere tattım. şımarıklıktan ziyade ego sanırım. tanışmaya ben avukatım olarak başlamıştı. ilgilenmediğim halde.

    ama buradaki olayda cahilim biraz da aydınlatın beni
    xrayden geçerken çanta içindeki evraklar okunuyor muymuş ? avm'lerde görüyorum renkli bıcır bıcır bişeyler görünüyor ekranda.
hesabın var mı? giriş yap