• federer' in geçen sezonun sonlarında yakaladığı eskiye yakın havasını sürdürmesini dilediğim, hatta daha da iyi olması için totemler yaptığım bir turnuva şu an benim için. ayrıca yayıncı kuruluş ile ilgili bir bilgi bulamadığımı da belirteyim, mesajımı vermiş olayım.
    adettendir; federer' in kazanacağı turnuvadır.
  • grand slam'ler içerisinde tenis takvimindeki "tuhaf" yeri ve avustralya'nın aşırı sıcak iklimi düşünülünce, sürprize çok açık ve bence sezonun geriye kalanı hakkında fikir verebilmekten çok uzak olan turnuvasıdır.

    2007 ve öncesi roger federer'in toprak zemin turnuvalar hariç hemen her turnuvayı domine ettiği dönem zaten istisnaidir. o dönem federer avustralya'yı kazanıyordu elbette ama kimseyi şaşırtan bir sonuç değildi bu. 2011'de novak djokovic'in benim gözümle seyrettiğim en muhteşem tenis sezonunu yaşadığında, bunun sinyallerini melbourne'da verdi denebilir. ancak 2008-2010 arası 3 sezon için avustralya'nın şampiyonu hep felaket sezonlar geçirdi:

    - 2008'de novak djokovic burada ilk grand slam'ini kazandığında, herkes novak'ın tenis dengelerini değiştireceğini düşünüyordu. djokovic sezonun kalanında hiç bir grand slam'de finale bile çıkamadı ve bir sonraki slam şampiyonluğu için 3 sene beklemek zorunda kaldı.

    -2009 şampiyonu rafael nadal'ın bu zaferi, nadal'ın artık sert zeminlerde de bir tehdit olduğu şeklinde yorumlandı. oysa nadal 2009'da kariyerinin en kötü sezonlarından birini yaşadı. roland garros'da hayatının ilk ve henüz tek yenilgisini aldı-çeyrek finale bile çıkamadan elendi. wimbledon'a sakatlığından ötürü katılamadı. amerika açık'da ise kuranın da yardımı ile yükseldiği yarı finalde del potro'ya karşı hayatının en ezildiği maçlarından biri ile elendi.

    -2010 şampiyonu roger federer sezonun kalanında hiç bir grand slam'de finale çıkamadı ve yanılmıyorsam ağustos ayına kadar hiç bir masters şampiyonluğu kazanamadı.

    dolayısı ile avustralya'da kimin başarılı olduğu sezonun geri kalanına pek etki etmeyebiliyor. tenis sezonunun en kilit kısmı ve o sezonun yıldızını belirleyen dönemi roland garros-wimbledon ikilisinin oynandığı mayıs ve haziran ayları. bu iki turnuvanın gerek avusturalya'dan 4 ay sonra oynanıyor olmaları, gerekse zemin farklılıkları melbourne'da formda olan isimlerin işini zorlaştırıyor.

    peki bu sene kim favori? şu anda novak djokovic haricinde bir isim söylemek için kağıt üstünde hiç bir sebep yok. djokovic'in 2012'de en büyük sorunları 2011'deki aşırı maç trafiğinin yorgunluğu, koruması gereken sıralama puanlarının çokluğu ve dünya bir numarası olmanın getirdiği baskı olacak. ancak bu faktörler en büyük etkilerini yılın ortalarına doğru göstermeye başlayacaktır. djoker'ın rakipleri üzerinde kurduğu mental baskının da ekmeğini yemesi olası.

    roger federer 2011'i formda bitirdi ancak bu formunu 3 set üzerinden oynanan turnuvalarda gösterdiğini ve kendisinin artık 30 yaşını aştığını unutmamak lazım. federer'in 2011'de wimbledon ve amerika açık'da 2-0 öne geçtikten sonra elenmiş olması da 5 setlik formatta göstereceği performansı soru işaretine dönüştürüyor. ek olarak, federer başarısını hep "hızlı" zeminlerde ve agresif oyunu ile kısa zamanda bitirebildiği maçlarda gösterdi. ofansif oyunun, 5 setlik formatta ve avustralya'nın "yavaş" sert zemininde salon turnuvalarında olduğu kadar etkili olması zor. gene de federer'in avustralya'yı kazanması sürpriz olmaz. ancak bunun için muhtemelen hem nadal'i hem de djokovic'i yenmesi gerekecek.

    nadal... onun durumu tam soru işareti. öncelikle avustralya sonrası tedavi olmak için oynamaya ara vermesini gerektirecek kadar ciddi bir omuz sakatlığı söz konusu. buna ek olarak geçtiğimiz hafta yeni ve daha ağır bir rakete geçmiş olması onun özellikle turnuvanın ilk maçlarında işini zorlaştıracak, ancak eğer şansı yaver gider ve yarı finale gelebilirse avantajına olabilecek bir durum. son olarak da djokovic faktörü. nadal'ın 2011'de tenisten soğumasına sebep olan djokovic'e kaybedilmiş 6 final maçı, melbourne'daki olası bir karşılaşmada elbette maçı bir şekilde etkileyecek. nadal kariyerinin sonuna kadar djokovic'i bir kez daha yenemez tezi hemen hemen imkansız ama eğer bu galibiyet biraz daha gecikirse, nadal'ın kariyeri ya da en azından top 2-3'de geçireceği kariyeri kısalacak gibi. olur da melbourne'da djokovic'i yener ise, o zaman da 2012'nin kalanı için en iddialı isim durumuna geçecektir.
  • nebil evren'in tweetine göre serena williams'ın katılmama ihtimalinin yüksek olduğu turnuva. serene williams yine sakatlanmış.
  • tanim: yilin en sicak grand slam turnuvasi. kavurucu avustralya sicaklari nedeniyle surprize en acik turnuvadir ayni zamanda. simdi detaylar:

    novak djokovic: yukarida denilmis, yineleyeyim: 1 numara olmasina ve efsane bir 2011 gecirmesine ragmen herkes "geldi gecti, tekrari cok zor" diyerek kendisine burun kiviriyor. ancak... ancak offf the record bir turnuva ile baslayan ve orada sampiyon olan novak bana gore buranin da en favori ismi. bir kere gecen yilin sampiyonu ve 2011'de acik ara en iyi tenisi oynamasi ve turu domine etmesinin getirdigi bir ozguven var. yeniden sampiyon olursa sasiracaklara simdiden kolay gelsin diyorum. ama... ama novak bu, ne sagi ne solu belli olur. kazanamasa da kimse sasirmaz. oyle bir oyuncu. ne yazik ki kusursuz bir yilin ardindan ne yaparsa yapsin kimseyi memnun edememe olasiligi mevcut. yenilse bir turlu yenilmese, sampiyon olsa bir turlu. isi zor anlayacaginiz.

    rafael nadal: sanirim ilk kez murray ve federer'den sonra adinin anildigi ilk turnuva olacak. bahsi gecmemesi bir yana doha'da gael monfils'e yenilmesi bir isaret miydi degil miydi muamma. kendini kasmadi da mi yenildi yoksa kotuydu de mi yenildi bilinmiyor ama burada sampiyon olmasina dair cok az cumle kuruluyor. ki bana gore ceyrek final gorurse iyi bir derece kendisi icin. ha sampiyon olsa evde bayram havasi olur ama olmayacak duaya amin demenin de alemi yok.

    roger federer: doha'dan sirt agrilari nedeniyle cekildi. herkes sasirdi tabii. burada adi en cok anilan -niye bilmiyorum- isim. ama nefesinin yetmeyecegini dusunuyorum. gecelim...

    andy murray: nadal ve fedrer hakkinda kesin konusuruz ve genellikle de yanilmayiz. gecen yil akil almaz bir yil gecirmesine ragmen djokovic hakkinda da turun en iddiali isimlerinden olmasina ragmen murray hakkinda da hic kimse soyle gonul rahatligiyla bir sey diyemiyor. ne desek yuzumuz kara cikiyor cunku. ama yeni kocu, yila kupayla baslamasi, gecen yil final oynayip yenilmis olmasi ve hala bir grand slam kazanamamis olmasi gozleri yine yeni yeniden murray'a ceviriyor. ne desek laf degil. kral da olabilir kendi sandalyesini tekmeleyen idam mahkumu da. kimse bilemez. ona yine murray karar verecek. ama ben icten ice artik kazansa da su eziyet bitse diyorum. zira eurosport artik murray haberi yapmak konusunda daha ekonomik davranir diye umuyorum.

    ilk 10'daki diger 6 isim arasinda burada kupa kaldirma potansiyeli olan biri yok bana gore. ceyrek ya da yari finale cikabilirler ama devamini getirmeleri zor. gonul ister elbet bir david ferrer kazansin ama o bile kendine bu kadar inanmiyorken ben bosuna bel baglamak istemiyorum. 5, 6, 7, 8, 9 ve 10 numaralari gecip dogrudan 11 numarali seri basi arjantinli juan martin del potro'ya gelmek istiyorum.

    sakatlik sonrasi donus yilini beklediginden ve bekledigimizden iyi gecirdi ve sezonu 11. sirada tamamladi, hem de kupalarla. buyuk degillerdi belki ama ona moral verdi. o da artik kendine inanarak konusmaya basladi ki ailecek cok mutluyuz. bu yilin ses getirecek performanslarindan birine imza atmasi muhtemel. atarsa sasirmayiz. atamazsa kredi bende baki, yil da uzun. sorun yok. ama kalben istiyorum ki juan'cim o kupayi kaldirsin. lutfen allah'im.

    elbette ki yilin en surprize acik turnuvasi. bu nedenle tsonga, monfils gibi isimlerin ya da adini hic duymadigimiz yeni isimlerin patlama yapmasi cok yuksek. bakip gorecegiz. en sahane tenisi oynayan kazansin. please.

    kadinlara da bakalim hemen.

    allah da biliyor ya dunyanin grand slamsiz bir numarasi caroline wozniacki'nin burada smapiyon olacagina olasilik vermiyorum. kazanir da beni utandirirsa ozurumu dilerim, o ayri. ama olacak is var olmayacak is var. bu olmayacak is. kaldi ki petra kvotova'nin bu hafta sydney'de sampiyon olup 1 numara koltugunu kendisinden alma olasiligi da var. bu hafta olmadi avustralya acik sonrasi olur. ahan da yazdim buraya.

    petra kvitova: suphesiz ki 2011'in tartismasiz en iyi ismi idi. wimbledon ve istanbul'da oynanan sezon sonu turvasiyla birlikte her kortta sampiyon oldu. simdi herkes hak ettigi bir numaraya cikmasini bekliyor ve o cok yakininda. bu turnuvanin da en buyuk favorisi. beklentileri karsilayip karsilamayacagini gorecegiz ama ben serena williams ile final oynamasini arzu ediyorum cani gonulden. kim kazanirsa kazansin mutlu olurum. sorun yok.

    serena williams: bana gore -eger ki brisbane'deki nahos sakatligi ciddi degilse- su an turnuvanin favorisi yine serena. 5 kez kaldirdigi kupayi kaybettigi abd acik finali sonrasi kazanmayi hararetle isteyecektir. kaldi ki burada hep cok iyi oynuyor. eger tanidigimiz serena ise yes, she can... kvitova ile final oynasa da bayram etsem. dinimiz amin.

    maria sharapova: cik. yine olmaz. yari final belki ama otesi olasiliksiz.

    victoria azarenka: kazansa uzulmem. kazanmasa sevinmem. genclerin onunu acin'ciyim ben. serena diyorum ama yani azarenka kazansa olur ama kendisinin sicakla olan gerilimli iliskisi nedeniyle cok da bel baglayamiyorum. bayilmasin, tansiyonu dusmesin de kupa nedir ki, kazanir illa ki.

    li na: nasil oldu fransa acik'i kazandi anlamadim, burada gecen yil final oynamasini da bu tarafli olmasina bagladim ama bu yil sansi yok. uzatmayayim. radwanska, petkovic.. .yukarilara yukselirler de onlarla da olacak is degil sanki. bakalim.

    deliler gibi heyecana sardigimi soyleyeyim. pazartesi olsa da maclari izlemeye baslasak istiyorum. hem oyunculara hem de kita avrupasindaki izleyicilere kolayliklar diliyorum.
  • venus williams ve andrea petkovic turnuvadan cekildiklerini acikladilar. bu yil sakatlik meselesi erken basladi wta ve atp'de. bakalimm iki organizasyon ne gibi aciklamalar yapacaklar oyuncularin sezonun yogunlugu konusundaki sikayetlerine dair.

    http://eurosport.yahoo.com/…ls-australian-open.html

    http://eurosport.yahoo.com/…ms-australian-open.html
  • seri baslari soyledir.

    tek erkekler

    1. novak djokovic (sırbistan)
    2. rafa nadal (ispanya)
    3. roger federer (isviçre)
    4. andy murray (britanya)
    5. david ferrer (ispanya)
    6. jo-wilfried tsonga (fransa)
    7. tomas berdych (çek cumhuriyeti)
    8. mardy fish (abd)
    9. janko tipsarevic (sırbistan)
    10. nicolas almagro (ispanya)
    11. juan martin del potro (arjantin)
    12. gilles simon (fransa)
    13. alexandr dolgopolov (ukrayna)
    14. gael monfils (fransa)
    15. andy roddick (abd)
    16. john isner (abd)
    17. richard gasquet (fransa)
    18. feliciano lopez (ispanya)
    19. viktor troicki (sırbistan)
    20. florian mayer (almanya)
    21. stanislas wawrinka (isviçre)
    22. fernando verdasco (ispanya)
    23. milos raonic (kanada)
    24. kei nishikori (japan)
    25. juan monaco (arjantin)
    26. marcel granollers (ispanya)
    27. juan ignacio chela (arjantin)
    28. ivan ljubicic (hırvatistan)
    29. radek stepanek (çek cumhuriyeti)
    30. kevin anderson (güney afrika)
    31. jurgen melzer (avusturya)
    32. alex bogomolov jr. (abd)

    tek kadınlar
    1. caroline wozniacki (danimarka)
    2. petra kvitova (çek cumhurieyeti)
    3. victoria azarenka (belarus)
    4. maria sharapova (rusya)
    5. li na (çin)
    6. samantha stosur (avustralya)
    7. vera zvonareva (rusya)
    8. agnieszka radwanska (polonya)
    9. marion bartoli (fransa)
    10. andrea petkovic (almanya)
    11. francesca schiavone (italya)
    12. kim clijsters (belçika)
    13. serena williams (abd)
    14. jelena jankovic (sırbistan)
    15. sabine lisicki (almanya)
    16. anastasia pavlyuchenkova (rusya)
    17. peng shuai (çin)
    18. dominika cibulkova (slovakya)
    19. svetlana kuznetsova (rusya)
    20. flavia pennetta (italya)
    21. daniela hantuchova (slovakya)
    22. ana ivanovic (sırbistan)
    23. julia goerges (almanya)
    24. roberta vinci (italya)
    25. lucie safarova (çek cumhuriyeti)
    26. kaia kanepi (estonya)
    27. anabel medina garrigues (ispanya)
    28. maria kirilenko (rusya)
    29. yanina wickmayer (belçika)
    30. nadia petrova (rusya)
    31. angelique kerber (almanya)
    32. monica niculescu (romanya)
  • kuralar cekildi ve eslesmeler belli oldu. buna gore gecen yilin sampiyonu 1 numarali seri basi ile finalisti ve 4 numarali seri basi andy murray ana tablonun ust tarafina, 3 numara roger federer ile 2 numara rafael nadal da alt tarafina yerlestiler.

    nole'nin tarafinda seri baslarinin rakiplerini yenmeleri halinde gerceklesecek olasi 3. tur eslesmeleri soyle olacak:

    novak djokovic srb (1)
    radek stepanek cze (29)
    milos raonic can (23)
    andy roddick usa (15)
    janko tipsarevic srb (9)
    richard gasquet fra (17)
    juan ignacio chela arg (27)
    david ferrer esp (5)

    * nole sansli kura cekmis. onu zorlamasi muhtemel isim david ferrer ama onu da 2 hafta once yendigini dusunursek rahatlikla ceyrek yari finale cikacaktir. ayrica nole ve roanic ceyrek final olasi maci da zevkli olabilir. tipsarevic ve ferrer olasi ceyrek finali de umut vaat ediyor.

    murray'in tarafindaki olasi 3. eslesmeleri ise soyle:

    andy murray gbr (4)
    alex bogomolov jr. rus (32)
    viktor troicki srb (19)
    gael monfils fra (14)
    gilles simon fra (12)
    kei nishikori jpn (24)
    marcel granollers esp (26)
    jo-wilfried tsonga fra (6)

    * en zorlu ilk tur maclarinin oynanacagi kisim murray'inki gorunen o ki. monfils, tsonga kendisine zorluk cikartabilirler.

    federer'in tarafindaki olasi 3. tur eslesmeleri soyle:

    mardy fish usa (8)
    juan monaco arg (25)
    florian mayer ger (20)
    juan martin del potro arg (11)
    alexandr dolgopolov ukr (13)
    fernando verdasco esp (22)
    jurgen melzer aut (31)
    roger federer sui (3)

    * fedex'in kurasi da murray'e gore kolay ancak olasi bir del potro eslesmesi bize guzel bir mac vaat ediyor. umuyoruz ki delpo yuzumuzu guldurecektir. yani insallah.

    rafa'nin bulundugu en alt bolgede ise olasi 3. tur eslesmeleri soyle:

    tomas berdych cze (7)
    kevin anderson rsa (30)
    stanislas wawrinka sui (21)
    nicolas almagro esp (10)
    john isner usa (16)
    feliciano lopez esp (18)
    ivan ljubicic cro (28)
    rafael nadal esp (2)

    * rafa'nin kurasi ceyrek finale kadar cok da kastirmaz ama ceyrek finalde berdych ile karsilasma ihtimali var ve cek oyuncu hopman cup'ta hic mac kaybetmedi gectigimiz hafta ve formda. buradan yari finali gorme olasiligi var. hele ki rafa'nin form dusumunu dusunursek.

    sampiyonun nedense ana tablonun ust tarafindan cikacagini dusunuyorum. en kritik macin da olasi nole-murray maci oldugu kanaatindeyim. o maci alan sampiyon da olur gibi geliyor. ama tenis bu, surprizlerle dolu da olabiliyor. izleyip gorecegiz.

    ** kadinlar ana tablosuna da ilerleyen saatlerde goz atacagim. simdi cikmam lazim.
  • "petra kvitova şampiyon olur"a karaciğerimi bastığım turnuva.
  • kadinlarda dunya siralamasi cok karmasik oldugu icin erkeklere nazaran daha surprizli olmasi muhtemel bir kura cekilmis. 1 numara wozniacki ile 3 numara azarenka yukari tarafta, 4 numara sharapova ile 2 numara kvitova da asagi taraftalar.

    rakiplerini yendikleri taktirde kadinlarda olasi 3. tur eslesmeleri soyle olacak:

    caroline wozniacki den (1)
    monica niculescu rou (31)
    lucie safarova cze (24)
    jelena jankovic srb (13)
    kim clijsters bel (11)
    daniela hantuchova svk (20)
    anabel medina garrigues esp (26)
    na li chn (5)

    * caro gorece sansli bir kura cekmis gibi dursa da safarova'ya takilmasi ve ceyrek final gorememesi muhtemel. gordugu taktirde clijsters ya da li ile oynamasi olasi. iki oyuncudan biri bu tarafta yari final gormesi muhtemel. gecen yilin finalinin tekrari olacak bu olasi ceyrek final eslesmesi zevkli gececektir. li bu kez favori.

    victoria azarenka blr (3)
    petra cetkovska cze (32)
    flavia pennetta ita (19)
    shuai peng chn (16)
    francesca schiavone ita (10)
    julia goerges ger (22)
    yanina wickmayer bel (28)
    agnieszka radwanska pol (8)

    * azarenka'nin bu kisimda yari final gormesi muhtemel. hele ki bugun sydney finalinde li'yi yenerek sampiyon olmasinin motivasyonu da sansli kuraya eklenince tartismasiz favori konumunda. radwanska kendisini zorlayabilir ancak onu da yine sydney yari finalinde yenmisti. radwanska - wickmayer maci da heyecan vaat ediyor.

    vera zvonareva rus (7)
    kaia kanepi est (25)
    dominika cibulkova svk (17)
    serena williams usa (12)
    sabine lisicki ger (14)
    svetlana kuznetsova rus (18)
    angelique kerber ger (30)
    maria sharapova rus (4)

    * sakatligi ne durumda net bir bilgimiz yok ancak serena'nin avustralya'da hep cok iyi oynadigi kazandigi 5 sampiyonlukla tescilli. burada yine favoriler arasinda. zvonareva ve kuznetsova iddiasiz isimler oldugu icin cok sans tanimiyorum ama serena ile maria ceyrek finali eger iki oyuncu da gunundeyse erken final olacaktir. serena maria'yi daha once burada finalde cok rahat yenmisti ama o zamanlar serena'nin zirvede oldugu zamanlardi. lisicki de yine burada adindan soz ettirebilir ama cok ilerleyebilecegini sanmiyorum. buradan yari finale cikacak ismin isi cok da kolay olmayacak. zvonareva - kanepi macina da dikkat.

    samantha stosur aus (6)
    nadia petrova rus (29)
    roberta vinci ita (23)
    marion bartoli fra (9)
    anastasia pavlyuchenkova rus (15)
    ana ivanovic srb (21)
    maria kirilenko rus (27)
    petra kvitova cze (2)

    4 seri basi icinde en kolay kurayi kvitova cekmis durumda. stosur cok formsuz, yila yenilgilerle basladi. kendisini ceyrek finalde zorlayabilecek isim bartoli ama onu da 1 hafta evvel hopman cup'da set vermeden yendi. diger isimler arasinda belki kirilenko kendisine zorluk cikartabilir ama iste belki bir set tie break olabilir o zorluk da. kvotiva her ne kadar siralama ile ilgilenmedigini soylese de turnuvanin ardindan 1 numara olma ihtimali oldugu icin bu onu ekstra motive edecektir. anahtari kendi elinde, moralini bozmaz ise ya serena ya da maria ile yari finalde karsilasma olasiligi var. maria'yi yener gibi geliyor ama serena ile olacak olasi karsilasmasinin heyecani beni simdiden sarmis durumda.

    kadinlarda sampiyonun alt taraftan cikacagini dusunuyorum. kvitova ya da serena acik ara favorilerim ama bu avustralya'nin havasi suyu her olasiliga da gebe. azarenka - kvitova ya da azarenka - serena finali izleyecekmisiz gibi geliyor. hadi hayirlisi. iyi olan kazansin.
  • sebze çorbasına da avustralya açık review gelmiş. okumaya üşenecekler için özet geçeyim.

    bahis şirketleri djokovic - federer - murray - nadal sırasıyla favori belirlemişler. djokovic ağır favori, federer açık farkla ikinci, murray ve nadal ise oran olarak epeyce aşağıdalar.

    nadal ve murray için yarı final yolu taşlı gözüküyor. özellikle murray için zorlu bir yol var ve çeyrek finalde tsonga ile karşılaşabilir.

    federer ve djokovic ise bir iki ufak tehdit dışında yarı finale kadar rahat gibiler.

    tahminim djokovic- federer finali ve djokovic zaferi. çok sıkıcı değil mi? ama işartler o yönde ne yapalım. ben de isterim mesela gulbis - raonic final tahmininde bulunmayı.

    en nefret ettiğim şey zamanın ötesi editleri ama yapıyorum işte. huyum kurusun. zannederim insanın bloguna link vermesi artık pek sevilmiyor buralarda. yoksa standard bir tahmin ve öngörü entrisini kötülemek için bir sebep yoktur herhalde. blog'a link vermeye gelince. fikir ürünümün tamamen kendi kontrolümde olan bir yerde olmasını daha çok seviyorum.
hesabın var mı? giriş yap