• *marty mcfly'a korkak tavuk denmesi, onun da kimse bana korkak tavuk diyemez demesi.
  • *marty mcfly'ın video oyunlarından öğrendiği silahşörlüğü sergilemesi.
  • her üç filmde de kaykay mutlaka vardır...
  • biff'in 1985'de söylediği 2015'de de tekrar ettiği a flying delorean? sorusu
  • doktorun, marty'ye planlari anlatirken kullandigi maketlerin olceksiz* olduklarini vurgulamasi.
  • doktor'un her filmde geleceğe dönüşteki sapmaların ve alternatif zamanların açıklamasanı nereden buluyorsa bir pano üzerinde yapması. hatta ikinci cölümde alternatif 1985 cehhenneminde, o karmaşanın içinde nasıl olduysa gene bir pano bulmayı başarmıştır.
  • marty 1955'te benzin istasyonundayken kola şişesini açmaya çalışır. 2015'te de 80'ler cafedeki kola şişesini bir türlü açamaz.
    (bkz: pepsi)
  • bttf 1'in başında doktorun evindeki saatleri görürüz, saatlerden birinde yelkovan'a asılı bir adam vardır (bu ismini bilmediğim eski bir filmden bir sahne), nitekim ilerleyen zaman dilimlerinde bu kişi dokturun kendisi olur.

    gene bttf 1'de, mr. strickland marty'i aşağıladığında, marty ona cevaben "ama gelecek değiştirilebilir mr. strickland" der ve bütün filmin temeli aslında bu cümle üzerinde yatmaktadır.

    bttf'de michael j fox, hem kendini, hem yaşlı halini, hem oğlunu, hem de kızını oynamıştır.

    bttf 2'de marty biff'i jakuzisinde kızlarla fingirdeşerken basar. bu sırada televizyonda clint eastwood'un bir filmi oynamaktadır. clint'in yaptığı soba kapağı giyme numarasını bttf 3'te tannen ile duello yaparken kullanır.

    bttf 2'de doktorun giydiği gömleğin üzerinde uçan tren desenleri vardır. bttf 3'teki yeni zaman makinasına -trene- göndermedir.
  • marty her filmde zamanda yolculuk ettikten sonra bir şekilde annesinin yanında uyanır ve korkunç bir kabus gördüğünü, zamanda yolculuk yaptığını söyler.annesi de her defasında

    " neredeyse 9 saattir uyuyorsun su anda 1955tesin ve güvendesin"(bunu söyleyen annesinin gençliğidir)
    " neredeyse 5 saattir uyuyorsun su anda 2015tesin ve güvendesin" (normal annesi işte)
    " neredeyse 2 saattir uyuyorsun su anda 1885tesin ve güvendesin" (bunu söyleyen annesinin ta kendisidir ancak, filme göre büyük büyük büyük annesidir)

    ayrıca her filmde biff, baba mc fly'a " helloo, is there anybody home" hareketini yapıp,ayakkabın çözülmüş dedikten sonra çenesine vurup " bu kadar aptal olma mcfly" der.

    her filmde farklı zamanların aynı kişileri veya akrabaları birbirlerine "gelecekte görüşürüz" diğerinin "belki de geçmişte" demeleri de gözlerden kaçmaz.

    strickland soyunun disipline olan düşkünlügü her bölümde tekrarlanır.
  • her filmde mutlaka marty biff'i gübreye gömer.

    bttf 1: 1955'te çocuğun tornetiyle kaçarken arabanın üstünden yürüyüp geçerek.
    bttf 2: almanac'ı aldıktan sonra yukarıdan delorean'ın sarkıttığı ipe tutununca.
    bttf 3: düello sonucunda mad dog'ı patakladıktan sonra.
hesabın var mı? giriş yap