• ingilizcede bir hakareti, kucumsemeyi ya da alayi, kelime hokkabazligi yaparak iltifat kisvesine burundurme eylemi.*

    her babayigidin harci degildir, yuksek dil hakimiyeti ve ortalamanin uzerinde zeka gerektirir. hedeflenen kisi icin cok bariz olmayani, ancak ayni zamanda diger dinleyiciler icin kolay anlasilabilir olani makbuldur.

    tam turkce karsiligini bilemedim. benzeri durumlarda kinayenin kullanildigi orneklere ulasmak mumkun. yakin gecmiste sozluk semalarinda 24 ayar seklinde isimlendirildigi de olmustur. ancak tam olarak ayni kefeye girmeyebilir. bize biraz ters geldiginden olabilir bu. oyle britanya zuppeligi icerisinde, karsisindaki hakkindaki dusuncelerini kelime oyunlari arasina gizlemeye pek prim verilmez bu guzel cografyada. tribunlere oynamak yerine sonuc odakli girisimler daha bir degerlidir, yani bu memlekette gote got denir.
  • (bkz: bak bu iyiydi)
  • ing.iltifat edermiş gibi görünüp eleştirmek
  • bizde cok yaygin ama turkcesi nasil olur bilmiyorum. bir cesit pasif agresyon.

    bu kavrama ad verilip yayginlassa da insanlar ogrense bu yaptiklarinin yanlis oldugunu.
    birkac ornek:
    -aaa cok yakismis, ozguvenine hayran kaldim
    -sen cok sabirlisin, ben olsam yanina birakmazdim
    -kim ne derse desin sen iyi birisin
    -zayiflamissin, iyi olmus
    -senin adina cok sevindim.*
  • üstte de denildiği gibi hem bir pasif agresyon örneği hem de özgüven eksikliğinin dışa projeksiyonudur.örnek vermek gerekirse "sana bile (!) yakışmış,olsun senin de saçların yüzünü arka plana atıyor vs.". yani işin özü övdün mü sövdün mü belli olmayan durumu şekilde adlandırmışlar.güzel olmuş.
  • cok iyi bir örnegini su videoda gördüm. genc bir kadin videoda ruj sürüyor. yorum (türkcesi):
    aşağıya dönük gözlerin çok güzel. çoğu insanın yapacağı gibi, onları daha kalkık göstermek için hilelere başvurmak yerine, bu özelliğini benimsemiş olmanı seviyorum. çok sevimli bir köpek yavrusu görünümü.

    orjinal yorum:
    "your downtowned eyes are so beautiful. ı love that you lean into them instead of using tricks to make them look more lifted like most people would. such a lovely puppydog look."
hesabın var mı? giriş yap