• isimleri pusulada 8 puntoyla yazıldığından, kendilerine oy atanlar büyük zorluk çekmiştir.
  • partilerin amblemleri olduğu halde bağımsızların fotoğrafları olmadığı için kendilerine adaletsizlik yapılan adaylar. hangi adayın kim olduğunu ne bilsin vatandaş okuma yazma biliyor mu herkes?

    edit: o değil de hangi bağımsız ne kadar oy almış görebileceğimiz bir site bulamadık gitti.
  • " yüksek seçim kurulu, yasada yeri olmayan ek koşulları gerekçe göstererek partilerin seçime katılması konusunda yasalarla belirlenmiş tüm koşulları karşılayan türkiye komünist partisi’nin 24 haziran 2018 tarihinde yapılacak olan genel seçimlere katılamayacağına hükmetmiştir.

    siyasi iktidar ve onun emrindeki bürokrasi bu düzeni değiştirme iradesiyle hareket eden türkiye komünist partisi’nin örgütlenme ve siyaset yapma hakkına ilk kez saldırmıyor. tkp bu saldırı ve engellemelere karşı durarak, emekçi halkın kurtuluşu mücadelesini her durumda sürdürmektedir, sürdürmeye devam edecektir.
    ...
    tkp 24 haziran genel seçimlerine birçok kentte 'bu düzen değişmeli' sloganı etrafında bağımsız adaylarla katılacak.

    önümüzdeki günlerde halk komiteleri seçim bölgelerinde toplantılar düzenleyecek ve adaylarını belirleyecekler. emekçi halkın, sosyalizmin sesi bu seçimlerde her zamankinden daha güçlü bir biçimde duyulacak, hissedilecek."

    tkp
    http://haber.sol.org.tr/…n-degismeli-diyecek-236071
  • 12 haziran seçimlerine katılabilmek için ysk'ya 7.734 lira ödemiş olması gereken kişi.
    oysa 2007 genel seçimlerinde "bağımsız milletvekili adayı başvuru ücreti" 446 tl idi. haber
  • hakkaten fahiş bir ücret ödenerek olunabiliyormuş. nerede kaldı seçme-seçilme hakkı? parayla satın alınabilen hakka hak denir mi? halbuki nedense oy vermek için ücret ödemiyoruz. birilerinin işine mi geliyor ne?

    ayrıca her şeyin en pahalıya satıldığı ülkeyiz diye boşuna demiyoruz.
  • bu işler twitter'dan sahte takipçi satın alıp 100k, 150k rakamlara benzemiyor.

    nedir şu (bkz: demokrasi) kavramı birisi çıkıp açıklasın.

    halkın kendi kendini yönetmesi mi ? hiç sanmıyorum ! en son hangi kanun, yasa, yönergede fikir belirtip karar alma sürecinde yer aldın? örneğin kanal istanbul projesi. ülkenin geleceğini etkileyecek bu projenin yapılıp yapılmaması konusunda sana fikrini soran oldu mu ?

    5 yılda bir önüne bir sandık gelir. herhangi bir logoya mühür basarsın. adını şanını bilmediğin birileri sözde seni temsilen ülken, memleketin, çocuklarının geleceği hakkında karar verir. buraya kadar sorun yok varsayalım. peki seni temsil eden bu adını şanını bilmediğin kişiye 5 yıl içerisinde hesap sorabiliyor musun. hayır! istanbul'da kaç kişi kendi oy verdiği milletvekillerinin ismini biliyor. kaç vatandaş sorun yaşadığında kendisini temsil eden milletvekiline ulaşabiliyor ?

    demokrasi tanımını en çok dillendiren birleşik krallık (ingiltere, iskoçya, galler ve kuzey irlanda), norveç, isveç, danimarka, ispanya, hollanda ve belçika gibi gelişmiş ülkeler neden hala krallıkla yönetiliyor. lütfen bunların sembolik filan olduğu hikayesini anlatmayın. birçoğu yürütmenin olmazsa olmazı durumunda.

    şimdi sana desem ki sarı çizmeli mehmet efendi git bağımsız aday ol seni destekleyelim. ysk hoop ne yapıyorsun önce aday olman için ciddi bir ücret ödemelisin der. e hani demokratik ülkelerde seçme ve seçilme hakkı herkesin en doğal hakkıydı.

    aynı ysk siyasi partilere propaganda yapmaları için tonla yardım adı altında para verir. halbuki x partisinin propaganda yapması için benim paramdan bütçe ayrılması dünyanın en saçma şeyi. neymiş efendim demokrasi güçleniyormuş.

    meclis lokantasında 15 liraya adana kebap yiyerek sonra aynı meclis çatısı altında evine ekmek dahi götüremeyen insanların geleceği hakkında karar vermeyi pek sağlıklı görmüyorum.

    demokrasi kavramının içi henüz bu ülkede doldurulmuş değil. bu kanı aman hemen krallığa, monarşiye veya diktatörlüğe geçelim anlamına gelmesin. ancak biz içi boş olan demokrasi kavramına kutsiyet atfettiğimiz kadar adalet, liyakat, hukuk, insan hakları, gelir dağılımı, gibi kavramları öne çıkarsaydık bugün türkiye'nin gelişmişlik endeksi finlandiya veya norveçten farksız olmazdı.
  • bağımsız milletvekili adaylarının, seçilerek bağımsız milletvekili olabilmeleri için, oy kullanan vatandaşların oy pusulasında yalnızca bağımsız milletvekili adayının isminin olduğu yere mühür basmaları gerekiyor.

    önceki seçimde ankara'dan bağımsız milletvekili adayı olan hulki cevizoğlu, hem kendisine hem de chp'ye aynı anda mühür basan 20.000'in üzerinde kişi olduğunu ve bu oyların geçersiz sayıldığını söyleyerek bu konuda vatandaşları uyardı.

    kendilerine verilecek oyun geçerli sayılabilmesi için seçim pusulasında yalnızca kendi isimlerinin olduğu yere mühür basılması gereken milletvekili adaylarıdır.

    (bkz: cumhuriyet güçbirliği)
  • aslında hepsinin bağımlı olduğu bir gerçek olan milletvekilleri adayı.
  • gece gece aklıma takıldı. bir bağımsız millet vekili adayı oy potansiyeli çok büyük bir yerden çok yüksek oy alırsa ne olur.
    mesela istanbul 1. bölgede, cem yılmaz oyların tamamına yakınından oy alsa ne olur. mesela yer yerinden oynayabilir mi?
  • önümüzdeki seçimlerde istanbul’dan olacağım şey.

    belki yanlışlıkla seçilirim. komediyi görün o zaman. meclise pisikletle, belediye otobüsüyle falan gider halkın takdirini kazanırım. milletvekilliğinde kpss puanı önergesi sunarım, beyinsizler vekil olamasın. maaşların öğretmen maaşını geçmeyecek şekilde yeniden düzenlenmesini talep ederim, vekili olduğum halkımın daha rahat yaşaması için çalışırım. sonra gelsin oylar.. başkanlık.. offff heyecanlandım lan, valla acayip yönetirim ülkemi. canım ülkem.
hesabın var mı? giriş yap