• 1999 da tamamlanan bina maslak eski büyükdere caddesinde 15 yıldır boş duruyor.

    2009 yılı bir haberden alıntı,

    "doğuş grubu'na ait maslak'taki eski bank ekspres binası da atıl yapılar arasında. bank ekspres merkezi olarak kullanılan yapıya korkmaz yiğit'in borçlarına karşılık garanti bankası el koydu. ancak 82 metrelik binanın maksimum yüksekliği aştığı ve bu haliyle iskan izni almasının mümkün olmadığı ortaya çıktı. iskanı bulunmayan bina boş duruyor. 33 bin metrekarelik alana sahip binanın yıllık muhtemel kira gelirini 15 milyon 450 bin lira."
  • yikim söküm işleri başlamıştır. bulunduğu yere cok büyük bir cami yapılacağı soyleniyor. 10 000 araçlık otopark olacakmis altında.
  • turkiye'de yikilacak en yüksek bina olacakmis. bundan once yine ayni sokagin basinda akbank'in operasyon binasi yikilip yerine orjin yapilmisti. maslak icin guzel haber. keske ulkenin her yerinde ruhsatsiz binlara izin verilmese ve yikilabilse. bu herkese ders olur ve surdurulebilir bir gelisme icin on ayak olur.

    http://m.hurriyet.com.tr/…ksek-bina-olacak-40050002
  • türkiye'nin en büyüyk yolsuzluk çeşidi olmasına rağmen insanların farkına varmadığı imar usulsüzlüğünün en büyük girişimlerinden birisidir. uzun yıllar sahibinin elinde patlamış olup, arsa konumu itibariyle türkiye'nin en değerli ofis alanlarından biri olduğu söylenebilir. yerine imar durumuna uygun farklı bir proje geliştirilebileceği gibi imara aykırı kısımların yıkılması ile binaya yeni bir formasyon kazandırılarak iskan alınabilir duruma da getirilebilir.
hesabın var mı? giriş yap